Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 8:36:51 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (_AnArchy_1903)   (guner37)  
YazanMesaj
CoSKun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39449
GünCel HaberLer
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

AA muhabirinin edindigi bilgiye göre olay, gece saat 01.00 siralarinda
571 Sokak 4 numarali evde meydana geldi. Vali Kazimpasa Ilkögretim Okulu 8. sinif ögrencisi M.S. (14) banyoya girdi. Kizlarinin uzun süre
çikmamasindan endise eden anne Sermin Sevim (34) ile baba Erkut Sevim (34), kapiyi açip içeri girdiklerinde M.S'yi cansiz olarak yerde
yatarken buldu.

Ihbar üzerine eve gelen ekipler, tüpgazli sofbenin baca kisminin tikali
oldugunu belirledi. Ilkögretim okulu 8. sinif ögrencisi M.S'nin, sizan
gazdan zehirlendigi tahmin ediliyor. M.S'nin kesin ölüm nedeninin,
otopsi sonucu belirlenecegi ögrenildi


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/3/2008 12:45:17 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Sigara içenlerin ve içirenlerin basi büyük dertte!!!

--------------------------------------------------------------------------------



Yasak alanlarda sigara içene 50 YTL, isyeri sahibine ise 5 bin YTL ceza..

Lokanta, bar, hastane, cami, okul bahçesi, vapur, stat gibi yerlerde sigara içmek yasaklaniyor. Yasak alanlarda sigara içene 50 YTL, sigara içilmesine izin veren isyeri sahibine ise 5 bin YTL'ye kadar ceza verilecek..

Sigaraya karsi yasa teklifinin yeni yilin ilk günlerinde Meclis'te yasalasmasi bekleniyor. Bu yasayla Türkiye barlarda da sigarayi yasaklayan çagdas Avrupa ülkeleri arasina girecek. Yasa yürürlüge girdikten sonra 6 ay içinde lokanta, bar, otel, gece kulübü gibi eglence yerleri, salonlarinda, sigara içenler için ayri bölüm hazirlamak zorunda, görünür biçimde "sigara içmek yasaktir" levhalari asacak. Basta zabitalar görevli kamu memurlari gerekli cezayi vermiyorsa disiplin cezasina çarptirilacak. Yasanin getirdigi yenilikler söyle:

STADYUMDAN ATILACAK: Hastane, özel saglik kurulusu, egitim-ögretim kurumlari, kültür, spor hizmeti veren açik kapali yerlerde sigara içilemeyecek. Yani statlarda ve Aspendos gibi açik tiyatrolarda da sigara içilemeyecek.

SOFÖRLER DE IÇEMEYECEK: Kamu hizmeti veren ulasim araçlari, taksiler, toplu tasim araçlari ile bunlarin bekleme salonlarinda da sigara yasak.

KAHVEDE SIGARA YASAGI: Fuar, alisveris merkezi, dügün, kongre, toplanti, konferans salonu, kafeler, internet cafeler, atari, bilardo salonlari ile resmi ve özel kurumlarin her türlü kapali ve açik alanlarinda sigara içilemeyecek.

CAMI AVLUSU: Ibadethane ve çocuklara yönelik egitim tesislerinin açik ve kapali alanlari da yasak kapsamina alindi.

SIGARA ODALARI: Kapali yerlerde sigara aliskanligi olanlar için iyi havalandirilan yerler hazirlanacak.

REKLAM YOK: Siki reklam yasagi uygulanacak. Sigara dagitim araçlarinin üstünde firmanin amblemi bile kullanilamayacak.

ROL GEREGI DE YASAK: Diziler dahil tüm televizyon programlarinda rol geregi de olsa sigara kullanilamayacak.

VITRINDE SERGILENEMEYECEK: 18 yasindan küçüklere sigara satilmayacak. Marketler, sigaralari disaridan görünmeyecek sekilde düzenlenecek dolaplarda satisa sunacak.

ÜNIFORMA ILE IÇILMEYECEK: Özel ve resmi kolluk kuvvetleri, belediye zabitalari veya TSK personeli, üniformalariyla halka açik yerlerde sigara içemeyecek.

ISTE CEZALAR

Yasak yerlerde sigara içmeye izin verenler önce uyarilacak eger hâlâ önlem almamislarsa 500 ila 5 bin YTL arasinda para cezasina çarptirilacak. Okul, dershane, tiyatro, spor salanlarinda sigara satanlara 1000 YTL ceza verilecek. Sokaklarda tane ile satanlar 250 YTL ödeyecek. Reklam, dagitim ve satis yasaklarina uymayan firmalar 50 bin ile 250 bin YTL arasinda ceza ödeyecek. Valilik, kaymakamlik, belediyeler, RTÜK ve Tütün Piyasasi Kurulu cezalari vermekle görevlendirilecek. Kamu kurumlari vapur, belediye, okul vb. yerlerde cezadan kimlerin görevli oldugunu saptayacak.


Kaynak : Sabah

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/3/2008 1:10:09 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Metrobüs


Istanbul'da Ilk Kez Avcilar-topkapi Arasinda Hizmete Giren Metrobüs Projesi, Istanbul'da Trafigin Yogun Oldugu Diger Bölgelerde de Devreye Sokulacak.


Istanbul’da ilk kez Avcilar-Topkapi arasinda hizmete giren metrobüs projesi, Istanbul’da trafigin yogun oldugu diger bölgelerde de devreye sokulacak.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, trafik yogunlugunu azaltan ve zamandan tasarruf ettiren metrobüslerin Besiktas-Levent arasinda ve Kadiköy’de Bagdat Caddesi’nde de hizmete girecegini söyledi.

ISTANBUL’da bu yil içinde mevcut metrobüs hatti, Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne kadar uzatilacak. Bu arada Edirnekapi-Vezneciler, Bagdat Caddesi, Besiktas-4.Levent, Aksaray-Bagcilar (Milliyet Gazetesi Önü) arasinda da metrobüs sistemi uygulanacak. Kadiköy Meydani’na kadar gidecek olan Bagdat Caddesi metrobüsünün baslangiç noktasi, yolcu yogunluklarina iliskin arastirmayla belirlenecek.


Istanbullularin metrobüs projesinden çok memnun olduklarini belirten Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, "Toplu ulasimi rayli sisteme kaydirirken, metrobüsle de kisa vadeli çözüm getiriyoruz" dedi. Kadir Topbas, yeni metrobüs hatlarinin da bulunduklari bölgelerde trafik yogunlugunu rahatlatacagini söyledi. Hollanda’dan her biri 1 milyon 200 bin Euro’ya alinacak 26 metre boyundaki, 220 yolcu kapasiteli metrobüslerin iki tanesinin bu ay içinde devreye sokulacagini belirten Topbas, Haziran’a kadar 50 metrobüsün alinacagini anlatti.

Istanbul’a yeni ulasim araçlari kattiklarini söyleyen Topbas, metrobüs ve deniz taksi ile birlikte hava taksi projesini de devreye sokacaklarini açikladi. Topbas, helikopterlerle yapilacak hava taksi uygulamasiyla ilgili çalismalarin da sürdügünü belirtti. 03.01.2008 02:23 [1161416]


KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/3/2008 1:14:42 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

50 yeni Türk filmi geliyor
Sinema yapimcilari, kollari sivadi. Iste bu yil vizyona girecek olan birbirinden iddiali filmler..

03.01.2008 11:14
Geride biraktigimiz 2007, Türk Sinemasi açisindan basarili ve bol ödüllü bir yil oldu. 'Takva', 'Yasamin Kiyisinda', 'Yumurta' filmlerinin yurtdisindaki festivallerde kazandigi ödüller yapimcilari cesaretlendirdi. Bu yil 50’ye yakin yeni Türk filminin çekilmesi planlaniyor.

Iste onlardan bir kismi:

120: Yönetmen: Murat Saraçoglu, Oyuncular: Özge Özberk, Cansel Elçin, Emin Olcay, Ahmet Uz, Oytun Öztümur ve Burak Sergen. Sarikamis'ta savas sirasinda cephanenin tükenmesi üzerine mühimmat tasimak için gönüllü olan 120 isimsiz kahraman çocugun öyküsü anlatiliyor. Yakinda vizyona girecek.

DUMLUPINAR: Yönetmen: Onur Tan ve Hakan Akol, Oyuncular: Bruce Willis, Nick Nolte, Fikret Kuskan, Ozan Güven, Haluk Bilginer, Çetin Tekindor, Meltem Cumbul, Okan Bayülgen, Mehmet Günsur, Nejat Isler ve Yasemin Dalkiliç. 13 milyon dolara mal olacak olan filmde 4 Nisan 1953'te tatbikattan dönerken, Çanakkale’de batan Dumlupinar Denizaltisi’nin öyküsü anlatilacak. ..

KILIT: Yönetmen: Ceyda Asli Kiliçkiran, Oyuncular: Müjde Ar, Serap Aksoy, Serhan Süsler, Necmi Yapici, Ayla Algan, Serap Aksoy, Mustafa Alabora, Mahmut Cevher, Mahmut Hekimoglu, Tümay Torun ve Zekeriya Hocalar. Sahneye çikan ilk Müslüman Türk kadini olan Afife Jale'nin hayati yansitilacak.

18'LER TAKIMI: Yönetmen: Mesut Taner, Oyuncular: Hande Eti, Aras Ferahyan, Mithat Çelik, Engin Asik, Gökhan Cuhaci, Engin Yavas, Levent Aykul, Cüneyt Aydinoglu ve Eylem Senkal. Filmde üniversite sinavlarina hazirlanan dört gencin, gizemli bir kizla tanistiktan sonra baslarina gelenler komedi, korku tarzla anlatiliyor.

AKÜMÜLOTÖRLÜ RADYO: Yönetmen: Cem Özdemir, Oyuncular: Beste Bereket, Firat Dogruloglu, Alara Lokum ve Levent Öktem. 60'li yillarin baslarinda iç göçün yogunlastigi, Tarik Bugra'nin 'Cehov' tarzi oyunundan uyarlanan, umutsuz insanlar arasinda tasrada geçen bir dönem filmi.

BIZ EVRIM'I ÇOK SEVMISTIK: Yönetmen: Cem Özer, Oyuncular: Nurgul Yesilçay, Emre Altug, Zafer Algöz, Yosi Mizrahi, Hakan Bilgin ve Senay Gürler Sovmen Cem Özer'in ilk yönetmenlik denemesi. Filmde varliklarini kanitlamak için, dört gencin bir TV kanalinin haber dairesini ele geçirmesi anlatilacak.

IÇERDEKI: Yönetmen: Ahmet Küçükkayali, Oyuncular: Pelin Batu, Tan Sagtürk, Melisa Sözen, Toprak Sergen, Berke Uzrek, Ali Basar ve Semsi Inkaya. Filmin hikayesi, bir Fransiz ressamin iki çocuguyla birlikte uzun bir tatil için Türkiye'deki bir köye gelmesiyle basliyor. Çekimler üç haftada tamamlandi.

GÜLIZAR, FERIDE, ELIF: Yönetmen: Hamdi Döker, Oyuncular: Meltem Cumbul, Hüseyin Köroglu. Filmde, Güney'de pamuk tarlalarinda çalistirilmak için okuldan alinan ve zorla nisanlanan 12-13 yaslarindaki Gülizar ve Feride’nin öyküsü anlatilacak.

ISTENMEYEN TÜYLER: Yönetmen: Teoman, Oyuncular: Hayko Cepkin, Ruhi Sari, Yunus Günce ve Sebnem Ferah. Teoman'in, söhret olmadan önceki dönemini anlatacagi filmde bir rock grubunun zirveye ulasma mücadelesi anlatilacak. Teoman bugünlerde "motor" diyecek.

TURKISH DRACULA: Yönetmen: Ezel Akay, Oyuncular: Yetkin Dikiciler, Demet Akbag, Safak Sezer ve Engin Günaydin. Komedi filmi bu yil içinde çekilecek.

MADALYONUN DIGER YÜZÜ: Yönetmen: Aykut Düz, Oyuncular: Naim Süleymanoglu, Tarik Akan, Pinar Altug, Mine Çayiroglu ve Halil Mutlu. Filmde, 20 yil önce Bulgaristan'dan Türkiye'ye Özal'in özel girisimleriyle getirilen, Olimpiyat sampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoglu'nun hayati anlatilacak.

OCAK’TA 5 FILM VIZYONDA

RIZA: 4 Ocak’ta vizyona girecek. Filmde Riza Akin, Nurcan Eren, Melissa Ahmedi ve Emin Bas oynuyor.

ÇILGIN DERSANE KAMPTA:

10 Ocak’ta seyircisi ile bulusacak. Filmde Alp Kirsan, Okan Karacan, Cüneyt Arkin gibi ünlü oyuncular var.

MASKELI BESLER KIBRIS:

11 Ocak’ta vizyona girecek. Mehmet Ali Erbil, Peker Açikalin, Safak Sezer, Cengiz Küçükayvaz gibi ünlü sanatçilarin yer aldigi film komedi tarzinda.

ÇOCUK:

Türkiye'nin "ilk fantastik çocuk filmi" olarak nitelendirilen film 18 Ocak’ta vizyona girecek. Ege Tanman, Tuba Ünsal ve Hayko Cepkin basrolde.

ULAK:

Çagan Irmak'in son filmi Ulak, 25 Ocak’ta vizyona girecek. Basrollerinde Çetin Tekindor, Hümeyra, Yetkin Dikinciler, Serif Sezer gibi ünlü oyuncular yer aldi.

'Kabadayi' zirvede

Basrollerini Sener Sen, Kenan Imirzalioglu’nun paylastigi, "Kabadayi" gise de 3. haftasinda zirveye oturdu.

Türkiye'de 1.305.796 kisi tarafindan izlenen film, yurt disinda da 170.000 kisiyle bulustu. Kabadayi, 7 haftada 1 milyon 690 bin 760 seyirci tarafindan izlenen Beyaz Melek'i böylece 3 haftada 1.475.796 kisiyle geçmis oldu.

BUGÜN



KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/3/2008 1:16:32 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

PKK füzelerle saldiri planliyor
PKK itirafçilari, örgütün kodlarini ve yeni stratejilerini anlatti.

03.01.2008 08:08
Etkin pismanliktan faydalanarak ‘evine dönen’ PKK itirafçilari, örgütün kodlarini ve yeni stratejilerini anlatti. PKK, turistik bölgede eylem yapacaklara garsonluk, cankurtaranlik dersi de veriyormus.

Teslim olan PKK’li teröristlerin itiraflariyla PKK’nin kodlari çözülmeye devam ediyor. Sirnak’in Gabar Dagi’nda güvenlik güçlerine teslim olan ‘Rojhat’ kod adli 21 yasindaki itirafçi E.D. “Turistik bölgeye eylem amaciyla gönderilen özel kuvvet personeli, gittigi yerde sikinti çekmesin ve kolay gizlenebilsin diye tasidigi sahte kimlige uygun olarak özel egitim alir. Yani turistik bölgeye özgü garsonluk, cankurtaranlik gibi egitimler kamplarda veriliyor” dedi.

YENILER SAVASTAN YANA

Örgüt mensuplari arasinda siyasallasma ve savasma yönünde tartismalar yasandigini belirten E.D. eskilerin siyasallasmadan, yenilerin ise savastan yana olduklarini söyledi. E.D. “Zap sorumlusu Sari Ibrahimíi geçen yil öldüren Bahoz adli kisi yakalanip ajan oldugunu kabul etti. 5 kisinin daha adini verdi. Bu 6 örgüt mensubu sorgulandiktan sonra içtima edilen 120 kisinin gözü önünde kursuna dizildi” dedi.

FÜZELERLE SALDIRACAKLAR

E.D. PKK’nin yeni stratejisinin ise söyle oldugunu belirtti: “Riski az olan mayin ve bombalama gibi belirli kisiler hedef alinarak yapilacak suikastlere, sehirlere sizmaya agirlik verecektir. Sansasyon olsun diye önümüzdeki süreçte Türkiye sinirlarinda 3 ayri bölgede bulunan füzelerle saldiri yapilacaktir.”

Örgütün Kuzey Irak’ta cipleri, dozerleri oldugunu kaydeden E.D., Karadeniz’e açilim yapmak için, PKK’nin daha önce bu bölgeye çay ve findik toplamak için giden mevsimlik isçileri kullandigini söyledi.

E.D., 6. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan TCK’nin 221/2 maddesi uyarinca ‘etkin pismanlik’tan yararlandirilip ceza verilmeden serbest birakildi ve dosyasi kapatildi.

Termal kameraya islak yagmurluk

SINIRI geçislerinde intikalleri hava kararmadan yapmadiklarini, önden giden kuryenin olumsuzluk varsa telsiz mandaliyla kendilerini uyardigini kaydeden E.D. sunlari söyledi: “Mandala 3 kez bastiginda ‘Pusu var gelmeyin’ demektir. 2 kez basarsa ‘Sessiz gelin’, 1 kez bastiginda ‘Isik var dikkatli gelin’ anlamina geliyor. Termal kameraya yakalanmamak için islak yagmurluk giyerek sadece yüzümüzü açik birakiyoruz. Silah ve techizat da yagmurlugun altina gizleniyor. Yagmurlugu islatmamizin nedeni vücut isisina duyarli termalin çalismasini engellemektir.”

Mehmetçik göz açtirmiyor

IRAK sinir seridini tamamen kordon altina alan Türk Silahli Kuvvetleri’ne bagli birlikler, dondurucu soguga ragmen operasyonlarini araliksiz sürdürüyor. Kuzey Irak’taki PKK kamplarina düzenlenen hava operasyonundan sonra teröristlerin Türkiye’ye geçebilecegi olasiligini gözönünde bulunduran güvenlik güçleri, stratejik noktalara sevkiyata devam ediyor. Sirnak ve Cizre’den panzer korumasinda araçlarla sinirin sifir noktasindaki Hamam Bogazi ve Siyahkaya Mevkii’ne asker tasindi.

Aksam




KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/3/2008 1:18:34 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Internet çaginin yeni hastaligi
Internete girerek kendi kendinize teshis koyuyorsaniz doktora görünmenizde fayda var.

03.01.2008 09:52
Günümüzde, AIDS ve strese bagli sinir rahatsizliklarinin adi ön plana çikarken, Amerikali uzmanlara göre çagimizin en hizli yayilan yeni hastaligi 'siberkondriasi".

Yani internet çaginin hastalik hastaligi.Harvard ve California Üniversitesi uzmanlari, daha önce ìTip Ögrencisi Sendromu" olarak bilinen 'siberkondriasi"nin, son yillarda giderek yayildigina dikkat çekti. Ilk kez 50 yil önce kesfedilen sendrom daha çok tip fakültesine giren 1ínci sinif ögrencilerinde görülüyor.

Bu dönemde ögrenciler o kadar çok hastalik ögreniyor ki, kendilerinin mutlaka bu hastaliklardan birine yakalandigini düsünüyor. Bu sendroma yakalanlar, basit bir basagrisini beyin tümörünün, ufak bir sivilceyi ise deri kanserinin belirtisi olarak algiliyor.

Uzmanlara göre, son 5 yilda bu ögrencilerin yerini, internete girerek kendi kendilerine teshis koyan insanlar aldi. Her yil milyonlarca insan, çesitli sorunlarini internette arastirarak çözmeye çalisiyor.

Küçük bir kalp agrisini ya da bacak sizlamasini internette bulduklari bilgilerle ìkansere ya da kalp krizineî bagliyor. Çogunlukla, bu insanlari doktorlar bile rahatlatamiyor. Uzmanlar, insanlara her okuduklarina inanmamalarini ve doktorlarin tavsiyeleriyle hareket etmelerini öneriyor.

Bugün



KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/3/2008 1:19:35 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Müslümanlar bu sitede
Islami kurallara uygun bir evlilik yapmak isteyen bekarlar, çareyi çöpçatan sitelerinde ariyor

01.01.2008 09:30
Islami kurallara uygun bir evlilik yapmak isteyen bekarlar, çareyi çöpçatan sitelerinde ariyor

Dini bütün bir esle Islami kurallara uygun bir izdivaç yapmak isteyen, ancak uygun partneri bulamayan Müslüman bekarlar, artik çareyi çöpçatan sitelerinde ariyor. 100 bin üyesi olan ‘singlemuslim.com’ sitesi, bekar kadin-erkek Müslümanlari sanal ortamda bir araya getiriyor.

Ingiltere’de Adem Yunus isimli bir girisimci tarafindan 7 yil önce kurulan site, ilk zamanlar sadece Ingiltere’de yasayan Müslümanlari bulusturuyordu. Zamanla Suudi Arabistan, Misir, Iran, Irak, Türkiye, Birlesik Arap Emirlikleri, Katar, Israil ve ABD gibi birçok ülkeden dindar üyelere sahip oldu.

HEDIYESI UMRE ZIYARETI
Ancak, bu çöpçatan sitesinin hedef kitlesi sadece flört etmek isteyen bekar kadin ve erkek Müslümanlar degil. Site, Islam geleneklerine göre evlenmek niyetinde olanlara hizmet veriyor.

Siteye üye olanlar arasinda, kiz kardesini görücü usulü evlendirmek isteyen agabeylerden, yogun is temposu nedeniyle evlenemeyen Müslüman kadinlarina kadar genis bir yelpaze var.

Site araciligiyla tanisip evlenen ya da evlenmeye hazirlanan çiftler, hikayelerini diger üyelerle paylasiyor. Bu hikayeler arasindan seçilen çiftlere ‘singlemuslim.com’ tarafindan umre ziyareti hediye ediliyor.

Site slogani ise ‘Hep hatirla, Allah en iyisini bilir’...


KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/4/2008 2:53:43 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Memura ILAVE ZAM

--------------------------------------------------------------------------------

Memura ILAVE ZAM
04 Ocak 2008 Cuma 09:40
Enflasyon rakamlarinin açiklanmasinin ardindan memura zam yolu açildi

Devlet memurlari, memur emeklileri ve sözlesmellere geçen yilin ikinci yarisi için yüzde 0,35 oraninda enflasyon zammi yapilmasinin yolu açildi.

2007 yilinin Temmuz-Aralik döneminde tüketici fiyatlarinda yüzde 4,35'lik artis oldu. Hükümetin 2007 Bütçesindeki "6 aylik dönemlerde enflasyonun yüzde 4'ü asmasi halinde, aradaki farkin maaslara yansitilacagi" taahhüdü uyarinca, devlet memurlarina 2007'nin ikinci 6 aylik dönemi için yüzde 0,35 enflasyon zammi hakki dogdu.

Son durumda Bakanlar Kurulunun, bu yil basinda uygulamaya girecek memur maas katsayilarini, enflasyon farkini kapsayacak sekilde yeniden belirlemesi bekleniyor.

Buna göre maaslara önce 2007'nin enflasyon farki yansitilacak, daha sonra 2008'in Ocak-Haziran dönemi için öngörülen yüzde 2'lik zam maaslara eklenecek.

Yeni katsayilar belirlendiginde yüzde 0,35'lik enflasyon farki, 14'ün 2'sinden maas alan bir memura 2,6 YTL, genel müdür maasina da 11,6 YTL YTL artis olarak yansiyacak.

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/5/2008 1:31:09 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Besiktas'ini Göremeden Teröre Kurban Gitti

--------------------------------------------------------------------------------

Besiktas'ini Göremeden Teröre Kurban Gitti




Koyu bir Besiktas taraftari oldugu belirtilen Eren Sahin’in yarin Diyarbakir’da Besiktas ile Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi DISKI Spor arasinda oynanacak Fortis Türkiye Kupasi maçina heyecanla bekledigi ögrenildi. Eren’in çok sevdigi Besiktas’in Diyarbakir’a gelmesinden büyük sevinç duydugunu söyleyen arkadaslari, “Maça gitmek için sabirsizlaniyordu'' dedi.

Eren Sahin’in cenaze namazina Tarim ve Köyisleri Bakani Mehdi Eker, AKP Diyarbakir Milletvekilleri, DTP Diyarbakir milletvekilleri Selahattin Demirtas, Aysel Tugluk, Gültan Kisanak, Batman Milletvekili Bengi Yildiz, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Osman Baydemir katildi. Cenaze namazinin ardindan Sahin’in cenazesi Sehitlik Mezarligi’nda topraga verildi. Burada Bakan Mehdi Eker ile Diyarbakir Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eren Sahin'in mezarina toprak atti. Oglunun mezarina kapanan Oya Eronota, “Benim cigerimi yaktilar, bunu yapanlarin cigeri de yansin. Oglum 17 yasinda sehit oldu. 17 yasinda sehit olunur mu? Oglum bu gece sen burada mi uyuyacaksin'' diye gözyasi döktü.

Dersane kapisinda kizini bekliyordu Patlamada yasamini yitirenlerden 42 yasindaki Cengiz Kaya'nin, Diyarbakir Adliyesi’nde 2’nci Icra Müdürlügü’nde görev yaptigi, olay sirasinda dersaneye giden ilkögretim okulu ögrencisi 14 yasindaki kizi Merve Kaya’yi almak için patlamadan dakikalar önce adliye binasindan ayrildigi ortaya çikti.

Cengiz Kaya, dersanenin önüne ulstiginda kulaklari sagir eden korkunç patlamada yasamini yitirdi. Iki çocuk babasi Kaya, Yenisehir Mezarligi’nda bugün topraga verilirken, gözyaslari sel oldu. Ali Emri Ilkögretim Okulu ögrencisi Merve Kaya, kendisini dershaneden almak için gelirken korkunç patlamada ölen babasinin mezari basinda agitlar yakti. “O benim babam'' diyerek babasinin mezarina kapanan Merve Kaya, “Neden geldin dershanenin önüne? Gelmeseydin baba! Sen gelemedin ben sana geldim baba! Babam dünyada bir taneydi. Baba sana söz veriyorum seni yasatacagim'' diye gözyasi döktü. Sinir krizleri geçiren Merve Kaya’yi yakinlari güçlükle sakinlestirdi.


Bomba kurbani Eren'i anneannesi büyüttü
Diyarbakir’daki bombali saldirida yasamini yitiren 17 yasindaki Eren Sahin, anne ve babasinin ayrilinca Diyarbakir’da anneannesi Emel Eronota’nin yaninda kaliyordu. Rekabet Kurumu Fen Lisesi son sinif ögrencisi olan ve üniversite sinavlarina hazirlanmak için dersaneye giden Sahin’in amaci elektrik ve elektronik mühendisi olmakti.
Terör kurbani Eren Sahin’in henüz üç aylikken esinden ayrilan insaat mühendesi annesi Oya Eronota, cenaze namazinda büyük üzüntü yasadi. Istanbul’dan gelen gözü yasli Oya Eronota, oglunun her saatini kendisine anlattigini belirterek, “Oglum 24 saat ders çalisirdi. Son görüsmemizde Beyaz Melek filmine gitmek için izin istedi. Ben de izin verdim. Bu benim için çok büyük bir aci. Nasil bir aci içerisinde oldugumu tahmin edemezsiniz'' dedi.
Anneanne Emel Eronata, “Benim cigerimi yaktilar, cigerimi yakanlar yansin. Annesiz ve babasiz onu ben büyüttüm. Tek dayanagimdi. Dünyanin hiçbir yerinde bir millet askerine silah sikiyor mu? Bunun hesabini kim verecek? Allah belalarini versin'' dedi.

Ablasi ögretmenden izin alinca erken çikmisti
Diyarbakir'daki terör kurbanlarindan biri de un fabrikasindan emekli Mehmet Ipek’in 8 çocugundan 5’incisi olan dersane ögrencisi 19 yasindaki Melek Ipek oldu.
Bütün gününü dün dersanede geçiren Melek Ipek'i saat 16.30’da ablasi Tugba Ipek cep telefonundan arayip, “Bugün erken çik, disarida berebar yemek yiyelim'' dedi. Melek, dersin saat 17.00'de bitecegini, ancak ögretmenden izin alabilirse halinde çikabilecegini söyledi. Abla Tugba, kardesine telefonunu ögretmene vermesini onunla konusup izin alacagini söyledi. Bunun üzerine Melek Ipek, ablasiyla konusturdugu ögretmeninden izin alarak 10 dakika erken çikip dersane önüne indiginde, korkunç patlama oldu ve yasmini yitirdi.

Patlamayi duyunca kardesini cep telefonundan arayan Tugba Ipek, panikle önce olay yerine sonra hastaneye kostu. Kardesi Melek'in öldügü haberiyle yikilan Tugba Ipek, sinir krizleri geçirdi.
Yakinlarina üniversiteyi kazanip savci olacagini söyleyen Melek Ipek, bugün Yenisehir Mezarligi'nda son yolculuguna gözyaslari arasinda ugurlanirken, yakinlari mezarlikta sinir krizleri geçirdi. Baba Mehmet Ipek, saldiriyi gerçeklestirenlere lanet okuyarak “Allah belalarini versin, kizim dersaneye gidiyordu. Ne günahi vardi?'' diye gözyaslari döktü.

Dersanedeki arkadasini ziyarete gitmisti
Bombali saldirida yasamini yitiren lise mezunu 18 yasindaki Ridvan Süer, üniversiteye hazirlanmak için özel dershaneye gidiyordu. Dünkü saldirida yasamini yitiren Süer’in cenazesi memleketi olan Ankara’ya uçakla götürüldü.

Diyarbakir Türk Telekom Müdürlügü’nde memur olarak çalisan baba Semsettin Süer ile annesi Gülderen Süer, çocuklarinin cenazesini Ankara’ya götürüken Diyarbakir Havaalani’nda sinir krizleri geçirip teröre lanet okudu. Üniversiteye hazirlanan Süer'in dersane çikisinda patlamanin meydana geldigi yerde bulunan dershanedeki arkadasini ziyarete gittigi ögrenildi.

Türk Telekom Diyarbakir Bölge Müdürlügü'nde görev yapan baba Semsettin Süer, dün aksam oglunun eve gelmemesi üzerine telaslanarak, oglunun arkadaslarini ve dershaneyi aradi. Ancak hiçbir yerden haber alamayan baba Süer, patlamayi duymasi ile birlikte hastanelere kostu. Tüm hastaneleri arayan Semsettin Süer, yaralilarin içinde oglunu göremedi, acili haberi son gittigi hastanede polislerden ögrendi. Semsettin Süer'in 10 yil önce Diyarbakir'a tayini çiktigi ve burada görev yaptigi ögrenildi.

Süer'in kaybettigi oglu disinda Bolu Izzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan bir kizi oldugu belirtildi. Hayatini kaybeden Ridvan Süer'in annesi Gülderen Süer ise olayla birlikte sok geçirdigini ve sakinlestirici igne ve ilaçlarla ayakta durabildigi gözlendi.
Ridvan Süer'in cenazesi ailesi tarafindan Diyarbakir'dan alinarak uçakla Esenboga Havalimani'na getirildi. Süer'in cenazesi Ayas Ilçesine bagli Sinanli Beldesi'nde gözyaslari arasinda topraga verildi.

Sivil toplum örgülerinden protesto
Diyarbakir Barosu, Ticaret ve Sanayi Odasi, Diyarbakir Sanayici Is Adamlari Dernegi, Güneydogu Sanayici ve Is Adamlari Dernegi, Insan Haklari Diyarbakir Subesi ve Diyarbakir Tabip Odasi'nin da aralarinda bulundugu 45 sivil toplum kurulusu ortak basin açiklamasi yapti. Patlamanin yasandigi bölgede incelemede bulunan sivil toplum kurulusu temsilcileri, esnafi da ziyeret etti. Açiklamayi okuyan Diyarbakir Barosu Baskani Sezgin Tanrikulu, Diyarbakir'in bir kez daha sarsildigini, bir kez daha aci bir tabloyla karsi karsiya kaldigini ve vahset yasadigini belirtti. Diyarbakir'in sivil toplum kuruluslari olarak, siddet yöntemlerine karsi olduklarini ifade eden Tanrikulu, “Diyarbakir, siddet ve vahset yöntemlerinin magduru oldu. Siddet ve vahsete karsi oldugumuzu, bu vahseti kabul etmedigimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz. 12 Eylül 2006'da Diyarbakir'da 10 insanimizi benzer bir saldira yitirdigimizi unutmadik. Bu saldirinin failleri bu güne kadar yakalanmis degil. Devlet bir an önce geçmis saldirilarin ve bu saldirinin faillerini ortaya çikarmalidir. Siddetle vahset, sorunlarin çözümünde hiç bir zaman yöntem olmamalidir. Diyarbakir toplumu tarihinden gelen sag duyu ile ortaya konan bu vahsete teslim olmayacaktir. Bütün Diyarbakir'a ve Türkiye'ye geçmis olsun'' dedi.


Kaynak: Milliyet

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/5/2008 1:32:43 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Pkk Dan Kaçan Kizin Agziyla!!!

--------------------------------------------------------------------------------

PKK'dan kaçan üniversite 1. sinif ögrencisi kizin anlattiklari kan dondurdu. PKK AIDS olanlara ne yapiyor? Kaçan kizlar



Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan üniversite 1. sinif ögrencisi Ö.A'nin savcilikta verdigi ifade, örgüt içinde yasanan insanlik disi uygulamalari bir kez daha gözler önüne serdi.

Terör örgütünün Irak'taki kamplarindan kaçarak Türkiye'ye gelen ve hakkinda ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçundan dava açilan Ö.A'nin Diyarbakir 4 Nolu Agir Ceza Mahkemesindeki yargilamasi devam ediyor. Tutuksuz yargilanan Ö.A, savcilikta verdigi ifadede, terör örgütüne isteyerek katilmadigini ve yillarca örgüttün kaçmak için firsat kolladigini söyledi.

''ÜNIVERSITEDEN AYRILIP ROMANYA'YA GITTIM''
1997 yilinda Çanakkale'de üniversite 1. sinif ögrencisiyken, tanistigi O.Y. ile ask yasadigini belirten Ö.A, söyle dedi:

''Sevdigim genç, YÖK aleyhine yapilan bir gösteriye katildigi gerekçesiyle okuldan uzaklastirildi. Bana, 'birlikte yurt disina çikalim ve orada yasayalim' dedi. Benim de okulla ilgili sorunlarim vardi. Pasaport çikararak birlikte Romanya'ya gittik. O.Y, orada beni daha sonra örgüt evi oldugunu ögrendigim bir yere birakarak, 'Ben Yunanistan'a gidiyorum. Seni de oraya aldiracagim' diyerek ülkeden ayrildi. Burada yaklasik 3 ay kaldim. Bu sekilde istemeyerek örgüte katildim. Bu evde benimle birlikte 3 kisi daha kaliyordu. Örgüt, soyadini bilmedigim Hüseyin adli bir örgüt üyesinin AIDS hastaligina yakalandigi ögrendi. AIDS'li oldugu ögrenilen örgüt üyesi infaz edildi.''

''YUNANISTAN'DAKI ÖRGÜT KAMPINDA 1 YIL KALDIM''
Örgüt üyeleri tarafindan Romanya'dan alinarak Yunanistan'a götürüldügünü kaydeden Ö.A, burada Atina'nin 1 kilometre uzakligindaki örgüte ait bir kampa götürülerek burada kalmaya basladigini ifade etti. Sevdigi genci Romanya'dan ayrildiktan sonra bir daha hiç görmedigini belirten Ö.A, ifadesinde sunlari söyledi:

''Yunanistan'daki kampta bize sik sik, 'buradan kaçanlar idamla cezalandirilir' deniliyordu. Bu kampta yaklasik 1 yil kaldim. Bu kamptan kaçmaya çalisan 2 Türk kizi da orada örgüt tarafindan kurulan mahkemede idamla yargilandilar. Daha sonra kamptan çikartilarak götürüldüler. Onlara daha sonra ne oldugunu bilmiyorum. Atina'dan sahte pasaportla Kibris Rum kesimi üzerinden Suriye'nin baskenti Sam'a götürüldüm. Orada 2 yil kaldim. Sik sik yer degistiriyorduk. Burada bana Kürtçe'yi ögrettiler. Sonra beni Irak'a götürdüler.''

ÖRGÜTTEN KAÇANLARA GENELEVDE ÇALISTIRILMA TEHDIDI
Getirildigi Irak'ta terör örgütüne ait kamplarda siyasi egitim aldigini ifade eden Ö.A, önce Mahmur kampinda ardindan da Kandil Dagi'ndaki kamplarda 1 yil siyasi egitim aldigini belirtti. Sürekli örgütten kaçmanin yollarini aradigini kaydeden Ö.A, ancak örgütten ayrilananlarin yakalandiklarinda genelevde çalistirilacaklarini duyunca kaçma cesaretinin kirildigini bildirdi.

Ö.A. söyle devam etti:

''Örgütten kaçmak istiyordum. Örgütten ayrilmak isteyen genç kizlarin Irak'taki bir genelevde çalistirildigini duydum. Bu nedenle kaçmaya cesaret edemedim. Ayrica kaçmaya çalisan 2 kisi de örgüt tarafindan vuruldu. Bunlar benim kaçma planlarimi ertelememe neden oldu. Ancak kaçmayi kafaya koymustum. Bir sekilde ailemle irtibata geçtim. Onlara Musul'a gelmelerini, benimde bir firsatini bulup oraya gelecegimi söyledim. Kaldigim kamp ile Musul arasi 1 saatlik mesafeydi. Ailemle Musul'da bulustuk ve 7 yildir uzak oldugum ülkeme geri dönme firsati buldum.''

YARGITAY DOSYAYI INCELEDI
Diyarbakir 4. Nolu Agir Ceza Mahkemesi, sanik Ö.A'nin 'etkin pismanlik' talebini oy çokluguyla kabul etmeyerek, tutuksuz yargilanmasi karari vererek, dosyayi Yargitay'a gönderdi. Dosyayi inceleyen Yargitay 9. Ceza Dairesi, sanik Ö.A'nin 'etkin pismanlik' talebinin yeniden görüsülmesi için dosyayi Diyarbakir 4. Agir Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/6/2008 12:42:01 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Talabani Erdogan'i çok seviyor
Irak Devlet Baskani Diyarbakir'daki saldiriyi degerlendirdi...

05.01.2008 14:56
Irak Devlet Baskani Celal Talabani, Diyarbakir'daki saldirinin insanlik disi bir eylem oldugunu belirterek, ''olayi kiniyoruz'' dedi.

Irak Devlet Baskani Talabani, Irak'in kuzeyindeki bölgesel yönetimin baskani
Mesut Barzani ile Irak Kürdistan Yurtseverler Birligi (IKYB) ve Irak Kürdistan
Demokrat Partisi (IKDP) siyasi büro üyeleri Süleymaniye kentine bagli Dokan
kasabasinda düzenlenen toplantida bir araya geldi.

Toplantidan sonra gazetecilere açiklama yapan Talabani, ''Diyarbakir'daki
saldiri insanlik disi bir eylemdir. Olayi kiniyoruz'' diyerek, saldirinin öncelikle Kürtlere yapilan bir darbe, barisi istemeyen ve sevmeyenlerin bir plani oldugunu belirtti.

Her zaman baristan yana olduklarini aktaran Talabani, Orta Dogu'nun en büyük
sorununun terör eylemleri oldugunu kaydetti.

Bir gazetecinin; ''Türkiye ile iliskileriniz nasil?'' sorusuna Talabani, Türkiye ile iliskilerinin çok iyi oldugunu ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile dost olduklarini, Erdogan'i çok sevdiklerini belirtti.

A.A.


KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/6/2008 12:47:35 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Bu bir mucize
Temizlikçi adam, 47. kattan düstü ve hayatta kalmayi basardi...

05.01.2008 12:54
ABD'nin New York kentinde, geçen ay bir binanin camlarini silerken 47. kattan düserek komaya giren bir temizlik isçisinin hayatta kalmayi basarmasi ve yeniden konusmaya baslamasi "mucize" olarak yorumlandi.

Basindaki haberlere göre, 7 aralikta Manhattan'daki Upper East Side'da bir binada temizlik isçisi olarak çalisan Ekvadorlu Alcides ve Edgar Moreno kardeslerin üzerinde bulundugu iskele çöktü.

150 metre yüksekten yere düsen kardeslerden genç olan Edgar öldü, komaya giren 37 yasindaki Alcides Moreno ise hastaneye kaldirildi.

Doktorlar, 9 kez ameliyat geçiren ve kendisine 11 litre kan verilen Moreno'nun komadan çiktigini ve bunun "mucize" olarak yorumlanabilecegini belirtti.

New York Times'in haberinde, Moreno'nun esinin, "Noel günü, bana döndü ve (Ne yaptim ben?) dedi" sözlerine yer verildi.

Doktorlar, birkaç ameliyat daha geçirmesinin ve rehabilitasyon sürecinin ardindan Moreno'nun yeniden yürüyebilecegini söyledi.

Moreno'nun tedavi gördügü Cornell hastanesi Yogun Bakim Servisi Baskani Philip Barie, "Mucizelere inaniyorsaniz, bu onlardan birisi" dedi.

Barie, "3 katli bir binadan düsmek, genellikle ölüme yol açar. 10 katli ve daha yüksek binalardan düsenleri genelde biz görmeyiz, çünkü onlari dogrudan morga götürürler" diye konustu.

A.A.



KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/7/2008 2:46:30 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

GM, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2015'e kadar test etmeyi planliyor.7-01-2008AA Sürücüsüz otomobiller geliyorDünyanin en büyük otomobil üreticisi General Motors sirketi, kendine kendine park edebilen otomobillerin 10 yil içinde satisa çikabilecegini açikladi.
Yazici görünümü
Favorilerime ekle
General Motors Baskan Yardimcisi Larry Burns, GM'nin, yedek parça üreticilerinin, üniversite mühendislerinin ve diger otomobil üreticilerinin, kisa ve uzun mesafeli yolculuklarda devrim yaratacak bir araç üzerinde çalismakta olduklarini belirterek, "Bu bilim-kurgu degil" diye konustu.

GM'nin sürücüsüz teknoloji donanimli araçlarda pahali olmayan bir bilgisayar çipi ve anten kullanmayi planladigini belirten Burns, bu teknolojinin en önemli kullanim alanininsa otoyollar olacagini, ancak istendiginde sehir içinde de sürücüsüz kullanima geçme seçenegi olmasi gerektigini kaydetti.

Burns, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2015'e kadar test etmeyi amaçladiklarini, ilk araçlarinsa 2018'de yollara çikabilecegini belirtti.

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/7/2008 2:48:23 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Üniversiteler parali olmali
Yusuf Ziya Özcan
ANA SAYFAGÜNCEL+ EKONOMI SPORMAGAZINKÜLTÜR-SANAT3. SAYFADünya Genel Yasam Politika Saglik Teknoloji
Bill Gates, Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektronigi Fuari'nda konustu.7-01-2008AA 'Klavye ve farenin 10 yillik ömrü kaldi'Microsoft baskani Bill Gates, bilgisayar kullanicilarinin yakinda klavye ve fareyi bir kenara atacaklarini ve bunun yerine PC'lerini el hareketleriyle kullanacaklarini söyledi.
Yazici görünümü
Favorilerime ekle
Bilisim dünyasinin öncüsü Bill Gates, ABD'nin Las Vegas kentinde baslayan Elektronik Fuari'nin (CES - Consumer Electronic Show - Tüketici Elektronigi Fuari) açilisinda yaptigi konusmada, dijital dünyanin gelecegi konusundaki öngörülerini anlatti.

Dünyanin en büyük yazilim firmasi Microsoft'un baskani olarak yaptigi son konusmada, bilgisayar kullanicilarinin yakinda klavye ve fareyi bir kenara atacaklarini ve bunun yerine PC'lerini el hareketleriyle kullanacaklarini belirterek, gelecekte bilgisayarli mobilya ve ev esyalarinin oldugu bir dünya olacagini, bilgisayar kullaniminin çok daha artacagini söyledi.

Gates, dijital yasamin ilk 10 yilinda dünyadaki PC sayisinin 1 milyari, genis bant internet kullanicisi sayisinin 250 milyonu astigini ve dünya nüfusunun yüzde 40'inin mobil telefon kullandigini söyleyerek, geçen 10 yilin bu açidan büyük bir basari oldugunu anlatti.

Gelecek 10 yilda bilgisayarlarin sadece masa üstünde degil, masanin içinde ve her yerde olacagini söyleyen Bill Gates, insanlarin dosya ve uygulamalarina mobil telefon, bilgisayar veya televizyon gibi her cihazdan ulasabilecekleri öngörüsünde bulundu.

YENI DÖNEMDE 'DOGAL KULLANICI ARAYÜZÜ'

Yeni dijital dönemde online alisveris ve online sohbet gibi birçok web aktivitesinin 3 boyutlu ortamda yapilacagini da söyleyen Bill Gates, gelecek 10 yilin en önemli degisikliginin ise kullanicilarin bilgisayarlari ile el hareketleriyle iletisime geçecekleri "dogal kullanici arayüzü" olacagini vurguladi.

Gates, Microsoft'un geçen yilsonunda konseptini gelistirdigi, el hareketleriyle kullanilan genis bir masa seklindeki dokunmatik ekranli bilgisayar "Surface" adli cihazi da tanitarak, "Bu teknolojinin simdilik daha basindayiz, yazilim programcilari bu platformu gelistirecekler" dedi.

MOBIL TELEFONLARDA 'GÖRSEL TANIMA' TEKNOLOJISI

"Görsel tanima" adini verdikleri ve gelecegin mobil telefonlarinda kullanilacak bir teknolojinin prototipini de tanitan Gates, bu teknolojinin, cep telefonu kamerasi bir cisme tutuldugunda bununla ilgili verileri kullaniciya aktardigini kaydetti.

Bu yilin sonuna dogru, 17 yasindan beri araliksiz çalistigi Microsoft'tan emekli olacagini ve sürdürmekte oldugu hayir islerine daha fazla odaklanacagini belirten Gates, bir video gösterisiyle Microsoft'taki son gününde ve sonrasindaki yasaminda neler yapacagini dinleyicilerin alkislari arasinda sundu



KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/7/2008 6:12:57 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Minibüsler E-5'ten kaldirilamiyor
Büyüksehir Belediyesi'nce yapilan öneriyi kabul etmediler

07.01.2008 16:38
Istanbul Minibüsçüler Esnaf Odasi Baskani Koray Öztürk, metrobüsün hizmet verdigi Avcilar-Topkapi güzergahinda çalisan minibüslerin kaldirilmasi çalismalari çerçevesinde, 266 minibüsün havuza alinarak Anadolu yakasindaki hatlara dagitimi yönünde Büyüksehir Belediyesi'nce yapilan öneriyi kabul etmediklerini bildirdi.

Öztürk, Büyükçekmece-Topkapi hattindan kaldirilmak istenen minibüslerin baska hatlara dagitimiyla ilgili sorunlari görüsmek üzere 3 Ocak Persembe günü Istanbul Büyüksehir Belediyesi yetkilileri ile esnaf temsilcilerinin katilimiyla yapilan toplantidan bir sonuç alinamadigini söyledi.

Bu hatta çalisan minibüslerin yaklasik 1100'ünün metrobüse yolcu tasiyacak dikey hatlara dagitiminin yapildigini ve bu konuda bir sorun çikmadigini belirten Öztürk, ancak geriye kalan yaklasik 266 minibüsün havuza alinarak Anadolu yakasindaki hatlara dagitimi yönünde Büyüksehir Belediyesi'nce yapilan teklifin kendileri tarafindan kabul edilmedigini kaydetti.

Öztürk, ''Bu köklü bir çözüm degil. Tüpgeçit 2-3 yil içinde devreye girdigi zaman esnaf yine magdur olacak. Yaklasik 10 ay önce yapilan toplantida Büyüksehir
Belediye Baskani Kadir Topbas, bu hatta çalisan minibüslerin taksiye
dönüstürülmesi teklifimize olumlu bakmisti. Simdi ayni teklifi yineliyoruz. Kabul
edilirse esnafi rahatlatan güzel bir karar olacak'' diye konustu.

Önceden bir minibüs hatti karsiliginda 3 taksi plakasi alindigini, ancak kendilerinin bugün bir hat karsiliginda bir taksi plakasi almaya razi olduklarini ifade eden Öztürk, Istanbul sokaklarinda 7 bin korsan taksi bulundugunu, bu nedenle verilecek taksi plakalarinin bir sikintiya yol açmayacagini söyledi.

Öztürk, Anadolu yakasindaki esnaf odalariyla bugün durum degerlendirmesi yaptiklarini belirterek, ''1959'dan beri Istanbul'da hizmet veriyoruz. Kusurlarimiz tabii ki var. Ama iyi ya da kötü bu kadar yil hizmet vermisiz. Bu nedenle esnafin magdur edilmemesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde tekrar Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas'dan randevu talep ederek sikintilarimizi anlatacagiz'' dedi.

AA



KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/7/2008 6:13:41 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

-18 derecede terörist avi
Sirnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar dondurucu soguga ragmen devam ediyor.

07.01.2008 15:48
Sirnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hava sicikliginin eksi 18 dereceye kadar düsmesine ragmen sürdürülüyor.

Sirnak'ta güvenlik güçlerince Gabar, Çirav ve Küpeli daglari ile Çirav bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Bölgede hava sicakliginin eksi 18 dereceye kadar düstügü belirtildi.

Skorsky ve Kobra helikopterlerinin Gabar, Çirav ve Küpeli daglarina dogru hareketliligi sürerken, yol güzergahlarinda da mayin tarama faaliyetleri artirildi.

AA



KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ] [ 2 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim