Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......

  GÜNVAKTI KÖYÜMÜZÜN TARIHÇESI,,,

 

Ilçenin batisinda Ilisi Çayi ile Kervansaray tepeleri arasinda meyilli arazi üzerine kurulmustur.Dogusunda  Görentas köyü, batisinda Inebolu ilçesi topraklari, güneyinde Köseali Köyü arazisi, kuzeyinde  ise ilisi,ve  Inceyazi Köyü bulunur.

    Köy birbirine uzakliklari kuzeyden itibaren üçer kilometre arayla dizilen; Kavakça, Günvakti ve Hursu adlarindaki 3 yerlesim biriminden meydana gelmistir.

    Ilçe merkezine uzakliklari sirasiyla Kavakça 12 km, Günvakti Merkezi 15 km, Hursu semti ise 18 km dir.

    Ilçemizin diger köylerinde oldugu gibi Günvakti köyümüzde yillarca göç vermistir.Önceleri sadece denizcilik yapan hemsehrilerimiz, meslegin zorlugu karsisinda diger mesleklere yönelmistir.2000 yili Genel Nüfus sayimi sonuçlarina göre köyde 143 kisi yasamaktadir.bu nüfus yaz aylari 1200 -1500 kisiye kadar çikmaktadir..

     Köyün kimler tarafindan ve hangi tarihte kuruldugu hakkinda elde kesin bir bilgi yoktur.Köy çevresinde baska kavimlerin yasadigina dair elde bir belge ve bulguda mevcut degildir.Ayrica köyün isminin kuruldugundan bu yana Günvakti olmasi, köyün Türkler tarafindan kuruldugunun bir kanitidir.Anlatilanlardan köyün 1750 yillarinda Devrekani üzerinden gelen Fetteogullari ve Cangarogullari adli iki aile tarafindan kuruldugu daha sonra bu aileler tarafindan Kavakça ve Hursu semtlerinin yerlesime açildigi bilinmektedir. Köyde yasayan ailelerin Devrekani ile olan hayvanlarla yapilan ticari  irtibatlari 1960 li yillara kadar sürmüstür.Günvakti köyü ilçemizin en çok findik üreten köyleri arasindadir.ve aricilikta önemli yer tutmaktadir,.Günvakti merkezinde bulunan ilkögretim okulu ögrenci yoklugu nedeniyle kapalidir.

   Içme suyu açilan kuyulardan veya kaynak sularindan temin edilmektedir.Elektrik ve telefon mevcuttur.Köy muhtari Hüseyin GÖRKAN olup 1998 yilinda kurulan dernegin yön kur bask Ahmet GÜNER dir,,.

 

 






[ Geri Dön ]

   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim