Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:49:17 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
guner37
[iyidir iyi]


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 312
   39464
üniversite yada baska sinava hazirlanan gunvaktili gencler!!!
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.


üniversite yada baska sinava hazirlanan GÜNVAKTILI gencler!!!

Birazdan anlatacagim hikayeyi lutfen sonuna kadar okuyun!!!!!

Ömer ve Tolga, üniversite hazirlik kursu sinifinda ögrenciydiler.

Bir ders arasinda Tolga, test sorulari çözen Ömer’e yaklasti ve konusmaya basladi: “Ömer, sana bir sey sormak istiyorum. Hepimizden daha fazla çalisiyorsun. Ders aralarinda bile test çözüyorsun; derste hiç konsantrasyonunu kaybetmiyorsun. Tüm ödevlerini yapiyorsun; tüm hazirlanma önerilerini yerine getiriyorsun. Sinemaya gitmek gibi birçok teklifimizi bir kenarda birakip ders çalismaya devam edebiliyorsun. Bildigim kadariyla okulda da, dershane sinavlarinda oldugu gibi müthis bir basarin var. Bense senden daha farkli olarak çalisamiyorum. Ilk firsatta dalga geçmek istiyorum. Birak ders aralarinda çalismayi, ders çalismam gereken zamanlarda bile ders çalismak istemiyorum. Senin motivasyonunun sirrini merak ediyorum. Insan nasil olur da havuz problemi çözmek, açi ortaylarin kurallarini ögrenmek ya da ekinoksun anlamini ezberlemek için senin kadar motivasyon sahibi olur; istekli olur?”

Ömer, önündeki test kitabini, arasina kalemini koyarak kapatti. “Tolga, benim gittigim anaokulunda çok ilginç bir ögretmen vardi. Yanilmiyorsam bes yasindaydim. Bize çok ilginç bir uygulama yapti. Bir gün arasinda elinde büyük bir kutu çikolatayla bizi önüne topladi ve söyle dedi: ‘Çocuklar, elimde büyük bir kutu çikolata var. Iki imkaniniz var. Isterseniz, hemen bu kutudan bir çikolata alabilirsiniz ya da oyuncaklarinizi toplar ve on dakika sonra istediginiz kadar çikolata alabilirsiniz. Ancak hemen bir çikolata almayi seçerseniz bir daha çikolata alamazsiniz. Oyuncaklarinizi toplarsaniz istediginiz kadar çikolata alabilirsiniz.’ Ögretmenimiz böyle dedikten sonra, grubun çogunlugu hemen çikolata kutusuna yönelip birer çikolata aldi. Ben ve birkaç arkadasimiz ise, oyuncaklari toplamaya kutularina koymaya basladik. Gerçekten on dakika sonra ögretmen söz verdigi gibi oyuncaklari toplayan bizlere istedigimiz kadar çikolata verdi. Bu arada önden tek çikolata alan arkadaslarimiz bizi seyrediyor; imreniyor; ilk yedikleri çikolatanin devamini istiyor ama çikolata yiyemiyorlardi.”

Tolga, “Iyi de bütün bunlarin üniversite sinavina hazirlanma konusunda motive olmakla ne ilgisi var?” diye sordu.

Ömer, “Çok ilgisi var.” dedi ve devam etti: “Ben bu olaydan söyle bir ders çikardim kendime. Hayatin her aninda istediklerimize ulasabiliriz aslinda. Bir parça çikolata da olabilir bu. Bir film izlemek de olabilir. Gezmeye gitmek de olabilir. Biraz daha uyumak da olabilir. Arkadaslarla sohbet etmek de, bilgisayarda oyun oynamak da, televizyonda bir dizi izlemek de. Iste bunlara üniversite sinavina hazirlanirken erismek, tek bir çikolatayi pesin olarak almak ve tek bir çikolatayi almaya razi olmak demektir. Ben bugün çok çalisiyorum; benzetme yerindeyse oyuncaklari toplamaya devam ediyorum. Çünkü çikolatalarin hepsini istiyorum. Önümüzdeki yil istedigim bölüme girdigimde, bugün yapamadigim her seyi bol bol fazlasiyla yapacagim. Sinemaya da gidecegim, arkadaslarla da gezecegim, bilgisayarda oyun da oynayacagim. Ama eger bugün bunlari yapacak olur istedigim bölüme giremezsem; önümüzdeki yil yine sinava hazirlanmak zorunda olacagim ve istedigim bu faaliyetleri yapmak için öz! gür olmayacagim. Aklima ders çalismanin disinda bir sey geldiginde, önden tek çikolatayi alan ve biz çikolata kutusunu bitirirken bizi izleyen arkadaslarimizin pismanlik dolu bakislari aklima geliyor ve büyük bir motivasyonla derslerime odaklaniyorum. Iste benim sirrim bu.”

Tolga, Ömer’in öyküsünden çok etkilendi ve o da çikolatalardan istedigi kadar almaya karar verdi. Sonunda Ömer, Bogaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Bölümü’ne, Tolga da ITÜ-Elektronik Mühendisligi’ne girmeyi basardi.


BU HIKAYE HAYAL DEGIL GERCEK SIZDE BASARIN SU SINAVALARI NIYEMI??
DAH IYI BIR YASAM IÇIN VE

EN ONEMLISI; GUNVAKTI KOYUNUN SIZIN GIBI OKUMUS GENCLERE IHTIYACI VAR!!! UNUTMAYIN



ÜCANBARLI TORUNLARINDAN ^GÜNER OLMAK AYRICALIKTIR^
Yukarı harunguner1907@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim