Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:51:27 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
_AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   39423
Istanbul'da 55 Bin Izmir'de 12 Bin Ölü
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Istanbul'da 55 Bin Izmir'de 12 Bin Ölü



Kuzey Anadolu Fayi’nda biriken enerji bilim adamlarini endiselendirirken, Izmir’de aktif halde iki fayin daha varligi saptandi. Öte yandan, ünlü Forbes Dergisi’nin yaptigi, muhtemel bir depreme karsi en güçsüz durumdaki 20 kent siralamasinda Istanbul ikinci, Izmir ise yedinci sirada yer aldi.

IZMIR’in Sigacik Körfezi’nde, 2005 yilinda meydana gelen depremler ve artçi sarsintilarin analizleri, Seferihisar’da daha önce fark edilmemis diri faylarin varligini ortaya çikardi. 17 Ekim 2005 tarihinde saat 05.45’de Kuzeybati-Güneydogu dogrultusunda meydana gelen 5.4 büyüklügündeki ilk ana soku, üç saat sonra Kuzeydogu-Güneybati dogrultusu boyunca uzanan kiriktaki 5.8 büyüklügündeki ikinci ana sok izledi. 20 Ekim’de 5.9 büyüklügündeki üçüncü ana sok yasandi. Depremler yerkabugunda yaklasik 5-12 kilometre araligindaki derinliklerde olustu ve bunlarla iliskili yüzey kiriklari gözlenmedi.


Artçi sarsintilarin ayrintili analizi birbirine dik iki fay kusaginin, kendi içlerinde daha küçük boyuttaki kirik sistemlerini içerdigini de ortaya çikardi. Meydana gelen deprem aktivitesi bölgede var oldugu bilinen Gülbahçe, Urla, Seferihisar ve Tuzla faylari ile iliskilendirilemedi. Bogaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Arastirma Enstitüsü’nden yapilan açiklamada, "Yapilan analizler meydana gelen üç ana sokun da dogrultu atimli fay özelligi gösterdigini ortaya koymustur. Birbirine dik faylar onar kilometre uzunlugunda. Kuzeybati-Güneydogu dogrultulu fay kusagi sol yanal atimli ve Kuzeydogu-Güneybati fay kusagi ise sag yanal atimli davranisa sahip. Arastirmacilar bu faylarin daha büyük depremler üretebilme potansiyellerinin bilinmedigini ve bu konuda daha fazla gözlem ve arastirma yapilmasina gereksinim duyuluyor" denildi.

Deprem riskinde Istanbul ikinci

ABD’de yayinlanan Forbes Dergisi olasi bir depreme karsi en zayif 20 sehir arasinda Istanbul’u ikinci siraya yerlestirirken, Izmir’e dokuzuncu sirada yer verdi. 6 ya da üzeri bir büyüklükte gerçeklesecegi düsünülen olasi bir depremde Nepal’in baskenti Katmandu’da 69 bin kisinin can verecegi hesaplandi. Istanbul depreminin 55 bin can kaybina, olasi bir Izmir depreminin ise 11 bin 500 can kaybina yol açacagi belirtildi.

6 ve üzeri bir büyüklükteki bir depremin etkisi ile Hindistan’daki bir sehirde, San Francisco’ya göre çok daha fazla can kaybinin olacagi ifade edilirken bu durum basta yoksulluk ve insaat kurallarina uyulmamasi olarak açiklaniyor.


KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim