Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:04:18 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
YazanMesaj
armador


Kayıt Tarihi : 2/11/2008
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 22
   39589
NAMAZ
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

* Namaz *
255. Namazinizin hakkini veriniz. Unutmayiniz ki namaz, kulun bes vakit yani bütün bir gün Allah'in gözetimi altinda bulunmasidir. Namazli insan, Allah'in gözetimi altindaki insandir.
256. Namaz, hayatin gereginden fazla dünyevilesmesine karsi alinmis ilahi bir önlemdir ve bu anlamiyla muazzam bir lütuftur. Dünyadaki insani zaman ignesiyle her gün bes yerinden ahi-rete diken bir göksel dikistir namaz.
257. Namaz mü'minin miracidir. Bu nedenle namazla uzay yolculugu arasinda garip benzerlikler bulunabilir. Taharet kalbin uçusa hazirlanmasi, sünnet motorun isindirilmasi, iftitah tekbiri kalkisa geçmek, kiraat yakit, rükû rota, secde kavusma ve tekmil, son oturus inis, selam ise bütün dünyaya "ben miracimi tamamlayarak araniza yeniden döndüm" diye haber vermektir.
258. Namaz bir sirat yürüyüsüdür. Saginiz cennet, solunuz cehenemdir. Ardiniz dünya, Önünüz ahirettir.
259. Namazla dalga geçmeyiniz. Maun suresini dönüp dönüp okuyunuz. Namaz kilmayanlari, dolayisiyla Ilahi gözetimin kaçkinlarini bir tarafa birakirsak "Namaz kilanlara yaziklar olsun" denilmektedir. Niçin? Onun da cevabi ayni surede: "Onlar namazlarini ciddiye almazlar. Onlar görüntü için yaparlar." Neyin görüntüsü? Elbet Allah'a namaz kiliyormus görüntüsü vermek için. Namazi ciddiye almamak eti-kemigi Allah'in huzuruna birakip kafa ve kalbinizle söyle bir tur atmaya, duygu ve düsünce dünyanizda baska isler yapmaya koyulmaktir. Iste bu namazi ciddiye almamak, Allah'a karsi namaz kiliyormus numarasi geçmektir ki "namazi böyle kilanin vay haline" denilmektedir.
260. Kur'an'da "Namaz kiliniz" emri hep "ikame" fiiliyle birlikte gelir. Bu fiil namaza iki anlam birden katar: I) Namaz kilmak, II) Namazi dosdogru kilmak. Ki "istikamet" de ayni kökten gelmektedir. Iste bu noktada Kur'an'daki her "namaz kiliniz" emrini "namazi dosdogru kiliniz" mânâsinda anlamak gerekmektedir. Dosdogru kilinmayan namaz sahibinin suratina çarpilacaktir.
261. Islam disindaki muharref kitabi dinlerin mensuplarinin bugünkü halini, dinlerine karsi laubaliligini görünce, insan, namazin bu ümmetin "ehl-i kitaplasmasini" önlemedeki basat rolünü daha iyi kavriyor. Gerçekten de namazin hayatimizin içine bu kadar girmesi, günümüzün bes hassas yerine sokuluvermesi Müslümanlik iddiasindaki kimselerin bu iddialarindaki samimiyetlerini test için gerçek bir "isbat zeminidir." Bendeniz, modernizmin bize dayattigi çagdas hayatin karmasasinda namazin nasil muazzam bir denetleme ve "erken uyari" mekanizmasi oldugunu görüp namazi Hristiyanlarda oldugu gibi haftalik degil de günde bes kez olarak emreden Allah'a sükürlerimi, onu uygulamalariyla bize talim eden Rasulüne tesekkürlerimi sunuyorum.
262. Namazdan kaçan insan, Islam'in "kaçagidir". Allah'in bu siki denetim mekanizmasindan kaçmak "defolu" oldugunu bastan kabullenmek demektir.
263. Namaz bir imkandir, hem de muazzam bir imkan. Bu imkandan eger geregi gibi yararla-nabilseydik, biz de Nebi (sav) gibi "namaz... gözümün nuru..." diye namaza asik olur, onu özlerdik. Çogumuzun elinde namaz, tavugun önündeki inci gibi durmakta, ne ise yaradigini, degerinin ne oldugunu bilmemekte, çogu zaman inciyi dariya feda etmekteyiz.
264. Camili olunuz. Camisiz hareket Olmadigini, olamayacagim artik ögreniniz. Eger camileriniz yoksa camilerinize kavusunuz, eger cemaatiniz yoksa cemaat bulunuz. Ama namazin Islam toplumu üzerindeki sosyal etkisini sifirlama suçuna ortak olmayiniz.
265. Randevularinizi camilere, namaz vakitlerinde veriniz. Saadet Asri Islam inkilabinin karargahi olan camileri bir mektep, bir tekke, bir kisla, bir "sosyal kurum" olarak kullanmasini hem ögreniniz, hem de caminin asli fonksiyonunu unutan halkimiza ögretiniz.
266. Bunu yapamiyorsaniz bari evinizi mescid haline getiriniz. Ehl-i beytiniz bu mescidin cemaati, siz de bu mescidin imami olunuz. Unutmayiniz ki terbiye bir bütündür. Böylece namaz, hem evin küçük çocuklari üzerinde terbiye edici bir etki gösterecek, hem de manevi huzuru celbedici bir katkisi olacaktir.


* BU ÇALISMA MUSTAFA ISLAMOGLU HOCAMIZ’IN ”TAVSIYELER” ISIMLI ESERINDEN YARARLANILARAK HAZIRLANMISTIR. ALLAH RAZI OLSUN…


Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  baskan


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   5/24/2008 10:11:59 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

ALLAH SENDEN VE SENIN GIBI DININE SAHIP ÇIKANLARDAN RAZI OLSUN..


---------------------
Bu mesaj baskan Tarafindan Yeniden Düzenlenmistir.

Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  mürsel
[bekar]

Kayıt Tarihi : 4/22/2008
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 24
   5/25/2008 12:49:26 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

herkezin okumasini ve feyz almasini rica ediyorum,görüslerinizi bekliyorum tesekkürler

Yukarı m.r_yanar@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  baskan


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   6/7/2008 11:01:37 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

namaz deyince dinimizin diregi anlami gelmesi lazim aklimiza ,bakin arkadasimiz ne güzel forum açmis nerdeyse hiç kimseden tik yok ,yoksa herkez namazami gitti foruma cevap yazamiyorlar ..

Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  yalniz


Kayıt Tarihi : 12/2/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 46
   6/9/2008 9:46:32 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

baylasim için çok tesekkür. bu formu okuyan arkadaslar hadi kendinize bir iyilik yapin sabah namazina kalkin o günün feyiz ve bereketinin sizinle olmasi için dua edin bakin göreceksiniz namazin mümin kullar için nekadar hayirli oldugunu rapbim hebimizi mümin kullarindan eylesin.allaha emanet olun

Yukarı yalzin.com. Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim