Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:12:01 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
YazanMesaj
baskan



Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   39642
ERGENEKON NEDIR.?????
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Türk’ün yeniden dogus destani


12 Temmuz 2008 Cumartesi



HAFTALIK DURUM
Yazan: Yilmaz ÖZTUNA




ALTAYLAR’DAN DÜNYAYA
Bumin Kagan, kardesi Istemi Kagan ile Ergenekon’da 96 yil sikisip kalan milletini daglari eriterek Altaylar’dan indirdi. Onlara disi bozkurt (asena) yol gösterdi, rehberlik etti.


TÜRK KIMLIGI BURADA OLUSTU
Ergenekon’dan çikisi basaran Bumin Kagan kardesiyle Türk birligini sagladi. Göktürk devleti ve hanedani öyle bir prestij kazandi ki, artik bütün Türkçe konusanlara Türk dendi. Millet ismimizin dayanagi da Göktürkler’dir.
Ergenekon, Orta Asya’nin kuzey-dogu kesiminde bir vâdînin adidir. Sözlük anlami ‘sarp dag geçidi’dir. Altay Daglarindadir Çinlilerin T’u-kü-e (Tukyu) dedikleri, kendilerine Kök Türük (Göktürk) diyen bir Hun boyu, Milâd’dan sonra 400’e dogru Çin’in Sansi eyaletinin bati bölgesinde yasiyordu. Baslarinda Asina (Kurt) sülâlesinden Hunlar’in Mete hanedanindan hükümdarlari vardi. Türkler, Mete’den inmeyen hiçbir kisiyi mesru hükümdar kabûl etmemislerdir. Zira Türklerin ‘Kök Tengri’si (Gök Tanri) yalniz Mete soyuna kut vermistir. Mete’nin seref adi Oguz Han’dir. Ilk Osmanli tarihçileri, önce Kayihanogullari olan Osmanogullari’nin Oguz Han soyu yani Mete torunu olduklarini özenle vurgulamislardir.
Çin imparatoru Tay-vy (saltanati 424-451), Kök Türüklerin Tsiu-kiu-si dedikleri Asina urugunu kiliçtan geçirdi. Sadece 500 aile, Altaylar’a can atip kurtuldu. Ergenekon vadisine sigindi ve vadi girisini kayalarla kapatti. Çinliler bulamayip döndüler. Sansi batisinda Altay Daglari’na kuzey-batiya dogru 2.200 kilometredir. Göktürkler, Ergenekon’da demir madeni buldular. Isleyip silahlandilar.

EFSANE SANILIYORDU
Bu olay 439 yilinda geçti. Bu tarihte Çinlilesmis Türk asilli, Türklerin Tabgaçlar dedigi Kuzey Liang hanedani, Çin’in bu kesiminde imparatorluk kurmuslardi. Kendileriyle ayni sülaleden inen Göktürkler’i kiliçtan geçirdikleri anlasilir. Özetledigimiz olay, Islam devri tarihlerinde yazildigi sekliyle, Türkler’in bir destani, yani efsane saniliyordu. 1864’te Fransiz sinologu (Çince bilgini) Stanislas Julien, 6.000 ciltlik Pien-o-tien adli Çin kronikinde bu olayi bulup Fransizca’ya çevirince, tarihi ve gerçek bir vak’a oldugu anlasildi. Bilindigi gibi Çin kronikleri yil yil vak’a-nüvislerce tutuldugu için, verdikleri bilgi kesindir (Stanislas Julien, Documents Historiques sur les Tou-kious T(Turcs), journal Asiatique, Paris 1864, VI. Seri, cilt II, s.348-9, tam tercümenin metni: III, 325-67, 490-549, IV, 200-42, 391-430, 453-477).
Türk milletinin exodus’u (hurûc’u olan Ergenekon’dan çikis, 535 yilindadir. Su halde Türkler, Ergenekon’da 96 yil yani 3 nesil (kusak) kalmislardir. Çogalmislar, büyük demir madeninin hemen yaninda yasamislardir. Ergenekon’a Giris’te Türkler’in basinda Göktürk prensi Bilge Sad vardi. Ergenekon’da ölünce yerine oglu Tavu Sad geçti ve önce yabgu (kral), sonra ulug-yabgu (büyük kral) unvanlarini aldi. Tavu’nun yerine oglu Bumin geçti.

ERGENEKON’DAN ÇIKIS
Bumin Kagan, elinde örs, çekiçle demir dövdü. Demirden daglar ateste eridi. Yol açildi. Ama geçitler bitip tükenecek gibi degildi. Bumin, yaninda at süren kardesi Istemi, kâh kucaginda kâh atinin önünde gizli geçitleri bularak geçiren Bumin’in evcil disi kurdu Börte Çine, kutlu bir günde Ergenekon vadisinden çiktilar. Bumin, kagan (hakan) unvanini alarak Ergenekon’u bosaltti.
552 yili, Göktürk döneminin baslangicidir. Bumin Kagan’in kardesi Istemi Kagan’la tarihte az görülen bir âhenk içinde çalisarak Türk imparatorlugunu Japon Denizi’nden batida Kirim’a, kuzeyde Sibirya’dan güneyde Himalayalar’a kadar yaklasik 18 milyon kilometrekare büyüklügünde bir cihan devleti kurmalari, bir buçuk asir sonra Bumin neslinden Ilteris Kutlu ve Kapgan Kutlu kardeslerle Bilge Kagan ve Kül Tegin kardeslerin ahenkli çalismalari ile yüceldi.

TÜRKÇE’DE BIRLESTILER
Göktürkler, Türk tarihinin dönüm noktasidir. Gerçek baslangicimiz oldugunu söyleyen tarihçiler de vardi. Osmanli Cihan Devleti’nin uzak temellerini, bambaska bir cografyada çok saglam sekilde attigini derin tarihçiler bilirler.
Osmanli Cihan Devleti’nin temelleri de Orhan Bey-Alâeddin Bey ve Süleyman Pasa Sultan Murad Kardesler’in çok ahenkli çalismalari ile atilmistir. Kardes kavgasi baslayinca Devlet çetrefillesmistir.
Göktürkler’e kadar Türkçe konusan her kavmin, boy’un, oymagin ayri isimleri vardi o isimlerle anilirlardi: Hunlar, Avarlar, Tabgaçlar, Uygurlar, Karluklar, Usunlar, Kanglilar ve daha sayabildiginiz kadar sayiniz. Göktürk devleti ve hanedani öyle bir prestij kazandi ki, artik bütün Türkçe konusanlara Türk dendi. Millet ismimizin dayanagi da Göktürkler’dir. Göktürk adinin “Semavi Türkler” manasinda iddiali bir seref adi oldugu açiktir. Ergenekon’a sinmis (yenik, maglub) bir Hun boyu olarak giren Türkler, o cendereden bir asir içinde suurlanarak Göktürk kimligi ile çiktilar. Osmanlilar’in gerçek atasi, öncüsü, mürsidi ve müjdecisi olarak modern birçok Avrupali tarihçi Göktürkler’den Osmanlilar’a tabirini kullanmistir.

DARDA KALISIN SEMBOLÜ
Gençlerimiz, yogun sekilde Ergenekon’un ne oldugunu soruyorlar. Bu yazimiz bunun için ve aktüalite bakimindan kaleme alindi. Gençlerimiz, nasil tarih dersi okutuluyorsa, Ergenekon’u duymuslar, ne idügünü bilmiyorlar.
Ergenekon’a Girmek: Edebiyatimizda, Türk’ün cendereye girmesidir. Tikanip kalmasidir. Ergenekon’dan Çikis: Türk’ün eski varligina, büyüklügüne dönmek için yaptigi tarihî hamledir. Bu bakimdan Mütareke döneminde (1918-1922) Anadolu’nun isgal altinda bulunmayan kismi Ergenekon’a benzetilmistir. Büyük romanci Yâkub Kadri Karaosmanoglu, bu yillarda, Istanbul basininin büyük gazetesi Ikdâm’da Milli Mücadele’yi desteklemek için kaleme aldigi milliyetçi yazilarini 3 cilt halinde Ergenekon adiyla toplamistir.
Bu bakimdan Ergenekon, bir milletin darda kaldigini, zorda birakildigini gösterir. Ama Ergenekon, ayni zamanda, bir küçük vadide Türk, 96 yil çabalayip kendini buldugu ve çok sanli bir gelecege açildigi için, serefli bir isimdir.
Ergenekon, Türk’ün madene, teknige, silaha hakimiyetini ve milli iradesini de simgeler. Demirden daglar eritilerek geçit açilip cendereden çikilmistir. Üstün silahlar yapilarak Altaylar’dan inilmistir. Geçidi Bumin Kagan’a, yaninda at süren kardesi Istemi Kagan’a, disi bozkurt (asena) yol göstermis, rehberlik etmistir. Kurt’un köpekler gibi egitilerek yol gösterebilecegi bugün kesin sekilde biliniyor.

BOZKURT
Bozkurt (Göktürkçe: Kök Böri) (kök=gök, semâvî, mavi boz renk), Mete Hanedani destaninda oldugu gibi zaten Bozkurt Sülâlesi Denen “kut verilmis” Mete ogullari’nca da kutsaldir. Bu milli sembol, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken aynen kabul edildi. Zira Göktürk bayraginda -bugünkü madeni ay-yildiz yerine- bozkurt basi oldugu biliniyordu. Kirmizi da, Türk büyük-hakanlik hanedanlarinin ve sonunda Selçuklular’dan Osmanlilar’a milli Türk rengidir ki bayragimizin rengi olmustur.
Ankara hükûmeti 1922’de 10 kurusluk ve 1925’te 10 paralik posta pullarinin üzerine -süphesiz Atatürk’ün emriyle- Bozkurt koydu. 1925’te 5 liralik yildiz içinde büyük Bozkurt resmi bulunan banknotlar yayinlandi ve eski harfli olmasina ragmen 30’lu yillarda tedavülde idi.
Atatürk’ün emriyle milli egitim bakanliginin (o zamanki adiyla maârif vekâleti’nin) girisine Ratib Tâhir’e (Burak) yaptirilan muazzam bir Ergenekon’dan Çikis tablosu asilmisti ki at üzerindeki Bumin Kagan’a yol gösteren Bozkurt bütün hasmetiyle canlandirilmisti. Acaba bu tablo kimin emriyle ne zaman kaldirildi ve simdi nerededir?
Atatürk devrinde üniversite gençliginin teskilati Milli Türk Talebe Birligi ambleminde, üniversiteli gençlerin kasketlerinde bozkurt vardi. Daha pek çok askerî ve sivil kurulusta, Kibris Türk Mücâhid Teskilâti’nda bozkurt simgesi kabul edilmistir. Ilkokul izcilerine bile yavrukurt denmistir. Bizans kartali, Britanya arslani, Japonya günesi neyse bizde de millî simgenin bozkurt oldugu anlasilir.

ERGENEKON’U KUTLAMAK
Türk hakanlari asirlarca örste demir döverek Ergenekon Günü’nü kutladilar. (Bunun sonradan Nevrûz Günü’ne dönüstügünü Prof. Abdulhalûk Çay uzun boylu anlatan bir kitap yayinladi.)
Ergenekon’un kutlandigi, Türk birliginin beraberliginin sembolü olarak Türk devletini yönetenlerin sirayla örse çekiç vurmalari gelenegini asirlarca sonra Alparslan Türkes canlandirdi. O günlerde, gazeteniz Türkiye’ye yazdigim yazinin son paragrafini aynen naklediyorum:
“Bu vesileyle Alparslan Türkes dostumu candan kutluyorum. Bir hakanlik otaginin gölgesinde Cumhurbaskani Özal’i, Basbakan Demirel’i, basbakan yardimcisi Erdal Inönü’yü bir araya getirdi. Biz Bati Türklügü ile Dogu Türklügü arasinda hos bir mânâli köprü kurdu. Altaylar’daki Ergenekon’dan nasil açik denizlere ulastigimizi Antalya’da simgeledi. Cenâb-i Hak, emsâl-i kesîresiyle müserref eyleye!...”


---------------------



---------------------
Bu Konu baskan Tarafindan Yeniden Düzenlenmistir.


Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  guner37
[iyidir iyi]


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 312
   7/14/2008 9:04:35 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

simdi soruyorum size bir dava ya böyle bir ismi yakistirmak nekadar anlamli?? biz türk milleti olarak kendi degierlerimize sahip cikmayi bile basaramiyoruz. bizim için bukadar önemli olana bir ergenekon adini nelerle aniyoruz

ÜCANBARLI TORUNLARINDAN ^GÜNER OLMAK AYRICALIKTIR^
Yukarı harunguner1907@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  baskan


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   7/29/2008 5:38:45 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

herhalde bizim üyelerimizi ergenekon falan ilgilendirmiyor,site içi yazismak da onlari ilgilendirmiyor,merak ediyorum bizim gençligi ,bizim üyeleri ne ilgilendiriyor,uzun zamandir forumlara yazi yazan yok köse yazilarida hiç yok denecek kadar az ,nerdesiniz ....

Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  AykutKaragoz
[Agrasif]


Kayıt Tarihi : 12/1/2007
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 98
   7/30/2008 1:50:05 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Herkez ya çok duyarsiz yada forumlari kulanmayi bilmiyorlar ...

((FITIL AGANIN TORUNU KARAGÖZ)) Bir Insanin Onuru Mensubu Oldugu Milletin,Yüceligi ve Serefi ile Esdegerdir..!
Yukarı aykut_22222@yahoo.com aykut_22222@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  baskan


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   8/1/2008 9:41:19 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

dogru söylersin aykut kardesim ,yalniz bizim üyeler hepsini biliyorda biraz tembellik ediyorlar,bizim gençler cin gibidir ,duyarlidir bizm insanlarimiz ,biraz gayretlendirmek gerekiyor o kadar ..

Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  guner37
[iyidir iyi]


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 312
   8/1/2008 4:16:41 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

HERHALDE BUTUN HERKES KOYDE



---------------------
Bu mesaj guner37 Tarafindan Yeniden Düzenlenmistir.

ÜCANBARLI TORUNLARINDAN ^GÜNER OLMAK AYRICALIKTIR^
Yukarı harunguner1907@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  aysemebe
[iyidir iyi]


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 312
   8/2/2008 6:42:17 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

2009 yilinda gerçeklestirilecek darbe için zemin hazirlamaya çalismakla’ suçlanan ve savcinin hazirladigi iddianamede ‘Ergenekon Terör Örgütü’ olarak adlandirilan yapiya, Engin Bagbars’in ifadeleri sonucu ulasildigi ileri sürülüyor. Peki, bu nasil bir yapilanmaydi? Kim neyle suçlaniyordu? Operasyon nasil baslamis ve sürmüstü? Kendilerine neden Ergenekon ismini vermislerdi? Iste yeni baslayanlar için ‘Ergenekon olayi’.

Öncelikle milliyetçi çevreler, Türklügün var olus destani Ergenekon’un böyle bir operasyonla gündeme gelmesinden rahatsiz. Destanin adinin, bu örgütle iliskilendirilmesinin özellikle yapildigina iliskin iddialar bulunuyor. Ergenekon adinin, bu örgütle nasil yan yana geldigini anlamak için resmi belgelere bakmakta fayda var.

Her sey 12 Haziran 2007’de, Ümraniye’deki bir evde 27 el bombasi bulunmasiyla basladi. Bu kapsamda gözaltina alinanlardan biri, piyade komando astsubayligindan, parasüt atlayisinda diz kapaginda olusan sakatlik nedeniyle emekliye ayrilan Oktay Yildirim’di. Yildirim’in evinde ve çalistigi isyerinde ele geçirilen belgelerden biri, ‘Lobi’ adini tasiyor. Üzerinde ‘çok gizli’ yazan bu dosyada, ‘Ergenekon’un ‘Lobi’ örgütlenmesinden söz ediliyordu. Bu yüzden Ümraniye operasyonundan sonra yürütülen sorusturmada gözaltina alinanlara, bu dosyadaki bilgilere dayanilarak, “Su anda size gösterilen Ergenekon organizasyonu nedir, lideri kimdir, ast-üst iliskileri, silahlari, egitimleri, eylemleri ve faaliyetleri hakkinda detayli bilgi veriniz. Bu dokümanda adi geçen sahislar ve gruplarla iliskilerinizi anlatiniz” dendi. Buradan, Ergenekon adinin ele geçirilen bu belgelere dayanilarak örgüt ismi olarak kullanildigi anlasiliyor.

22 Ocak 2008 günü sabaha karsi gözaltilar basladi; aralarinda emekli Tuggeneral Veli Küçük’ün de bulundugu 33 kisi sorgulanmaya baslandi. ‘Ergenekon’ adi verilen operasyonda, alti ayri ilde 24 farkli adrese es zamanli baskin yapildi. Küçük’ün yani sira avukat Kemal Kerinçsiz, Fuat Turgut, gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Yöneticisi Sevgi Erenerol, Mersin’de silah üzerine ‘ölme-öldürme yemini’ ettiren emekli Albay Fikri Karadag ile Susurluk skandalinin kilit isimlerinden Sami Hostan ve ‘Drej Ali’ lakapli Ali Yasak’in gözaltina alinmasi dikkat çekti.

Sonuç itibariyle ‘Ergenekon’ operasyonu, aslinda 22 Ocak’ta baslamamisti. Resmen 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasi sorusturmasinin devami niteligindeydi. Ama gayri resmi olarak, Engin Bagbars’in 2006’da verdigi ifadeden bu yana sorusturma gizlice sürdürülüyordu.
Konuya iliskin yöneltilen bir soruya Basbakan Tayyip Erdogan, “Devlet çalisiyor arkadaslar” cevabini verirken; Içisleri Bakani Besir Atalay, “Gelismeleri takip ediyoruz. Her sey savciligin kontrolü altinda” dedi. Operasyonla ilgili ilk resmi açiklama ise Istanbul Valisi Muammer Güler’den geldi. Güler, operasyonun Istanbul’un disindaki illeri de kapsadigini belirtirken; savci, göz altilarin Ümraniye sorusturmasiyla ilgili oldugunu açikladi.

Üç günlük gözalti süresinin sonunda, 26 ve 27 Ocak’ta; emekli Tuggeneral Veli Küçük, Kuvvayi Milliye Dernegi Genel Baskani Fikri Karadag, Susurluk Davasi hükümlüsü Sami Hostan, gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basin ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Sevgi Erenerol ve Büyük Hukukçular Birligi Baskani Avukat Kemal Kerinçsiz’in de aralarinda bulundugu dokuz kisi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakime ifade veren Güler Kömürcü serbest kalirken, digerleri tutuklandi.

“Ordu el koyacakti”

Ergenekon örgütü, savcilik tarafindan ‘2009'da yapilacak darbeye zemin hazirlamak’la suçlandi. Hatta bu amaçla, PKK ve DHKP-C terör örgütlerini tetikçi olarak kullanacakti. Yani bir tarafta milliyetçi, Atatürk ilkelerini tam anlamiyla hayata geçireceklerini ileri süren Ergenekon, ülkeyi bölme hedefindeki teröristlerle isbirligine giriyordu. Ayrica 2009 tarihi de önemliydi. Hedef olarak neden bu tarih konulmustu? Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Büyükanit’in görev süresinin Agustos 2008’de dolacagi ve yerine Orgeneral Ilker Basbug’un geçecegine dikkat çekiliyor.

Taraf gazetesinde Nese Düzel’e ‘2009 darbesi’ni yorumlayan gazeteci Murat Belge, “2009’da planlanan darbe, 12 Eylül’den beter olacakti” görüsünü savundu: “O darbe planinda kiyamet gibi kan akacakti. Linçler yasanacakti. Dört bes gün sonra ordu kardes kavgasina son vermek üzere gelip bu kani durduracakti. Ama ordu, bu saldirilari durduruncaya kadar, istenmeyen unsurlar zaten temizlenmis olacakti.”

Bu arada operasyonun perde arkasinda Fethullah Gülen Cemaati’nin de adi geçti. Konuya iliskin Isçi Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, “Esref Bitlis’i, ABD güdümlü gladionun katlettigini açiklayan general tutuklandi. Operasyon merkezine Fethullahçi polis sefleri oturtuldu” açiklamasinda bulundu.

Saygi Öztürk-Cemal Subasi

ÜCANBARLI TORUNLARINDAN ^GÜNER OLMAK AYRICALIKTIR^
Yukarı harunguner1907@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  guner37
[iyidir iyi]


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 312
   8/4/2008 9:50:42 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

camur at izi kalsin! yakinda güngörendeki patlamayida pu paslarin ustune atarlarsa sasirmam dogrusu

ÜCANBARLI TORUNLARINDAN ^GÜNER OLMAK AYRICALIKTIR^
Yukarı harunguner1907@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  baskan


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   9/7/2008 5:41:21 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

ÜLKEMIZIN kalkinmasini istemeyen iç ve dis hainler,bu tür örgütlerden büyük menfaat saglamaktadirla..güney dogudaki terörü bitirmek istemeyen ,ve o hain saldirilardan nemalanan insanlar var,ama TC DIMDIK AYAKTADIR BU ÇAPULCULARA Asla geçit vermeyecektir. bir adinada ERGENEKON adini verdikleri ve o kutsal adin arkasina sigindiklarini biliyoruz. bu MILLET ERGENEKON adinin ne oldugunu biliyor,Asla bir örgütle anilmasini tasvip etmiyor bu böyle biline,,,,,,

Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   9/7/2008 8:21:06 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

BASKANIM GEÇIT VERMEYECEGIZDE DIMDIK AYAKTAYIZDA HERSEY GUZELDE HER GUN GUNEYDE 2-3 SEHIT VERIYORUZ BU NASIL OLACAK.......

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  baskan


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 115
   9/8/2008 7:54:45 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

DOGRU SÖYLERSIN MUHARREM KARDESIM,iste bu durumumdan,sehitlerimizden nemalanan insanlar var oldugu sürece ,yöre halkin büyük bir bölümü bu hainlere destek oldugu sürece ,daha çok sehit haberleri ile yüregimiz kavrulacak,ALLAH CC bu hainlere firsat vermesin ,daha fazla ASKERIMIZ SEHIT olmasin,DUA EDELIM..

Ahmet GÜNER
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   9/8/2008 12:02:24 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

dualarimiz onlarla sayin baskanim ama artik olmuyo gitmiyo yeter demenin zamani geldi.....siyasetse siyaset,ekonomikse okonomi,tarruzza tarruzz,haberleri artik seyretmek istemiyorum acili aileleri gordukce yikiliyorum terör denen bu ilet seti bitirmek lazim saygilarimi sunarim..........

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim