Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:52:55 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
mürsel
[bekar]

Kayıt Tarihi : 4/22/2008
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 24
   39775
Allahin indinde her sey müsavi mi?
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.


Allahin kudreti karsisinda az, çok, büyük, küçük, agir, hafif, uzun, kisa gibi seylerin hepsi esittir. Çok, az gibi, büyük küçük gibidir. Onun kudretine, bu sayilan ariza ve engeller zorluk ve müskilat çikaramaz Hepsi kudretin nazarinda müsavi ve aynidir. Bu manayi akla yaklastirmak için üstat, alti tane temsili zikreder.

Birinci temsil: Seffafiyet sirridir: Günesin zatinin bir küçük modelini ve sifatlarini içinde barindan tecellisi ve yansimasi, denizin yüzünde de görünür. Küçük bir damlanin içinde de görünür. Büyük, küçük onun için fark etmez. Günes, deniz büyüktür diye ona fazla isik ve yansima göndermez, ona ayri bir çaba sarf etmez. Damla ile günes seffaf, yani parlak olmasindan, günesin yansimasini kabul edip, ikisi de gösterirler.

Fark büyüklük ve küçüklüktedir. Günes için, kendini o parlak yüzeyde göstermek açisindan büyüklük ve küçüklük deniz ile damla olmasi önem arz etmez, ikisi de aynidir. Denizde görünmesi ile damlada görünmesi günes açisindan esittir. Aynen bu günes misalindeki gibi Allahin, kudreti nazarinda büyük bir yildiz ile küçük bir atom esittir. Onun kudretine yildiz agir gelmez, atom ile aynidir. Agirlik ve hafiflik derecesi onun kudretinde yoktur. Kainatin bütünü ile, bir parçasinin yaratilmasinda kudret açisindan bir fark bir zorlanma yoktur.

Ikinci temsil: Mukabele sirridir: Insanlardan olusan büyük bir daire ve halka düsünelim. Bu daire ve halkanin merkezinde de bir adam farz edelim. Elinde de bir mum olsun. Etrafinda halka ve daire çizmis olan insanlarin elinde de birer ayna varsayalim. Merkezdeki adamin mum ile verdigi isik nasil etrafinda ki her bir aynada bölünmeden parçalanmadan ve zahmetsiz olarak görünür ve tecelli eder.Zira hepsi merkezin tam karsisinda ve konumlari hep ayni olmasindan merkeze olan nispetleri esit ve aynidir. Aynen bu misaldeki gibi Allah’in, kudreti merkezde gibi bütün mahlukat ise ona nispeten ayni bir konumda durmasindan ve mukabil bir yerde olmasindan, mahlukatin büyük ve küçük, agir ve hafif durumlari onun kudretine zorluk çikarmaz engel teskil etmez. Bir ile bin, esit hükmünde olur.


Yukarı m.r_yanar@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim