Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:57:46 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
YazanMesaj
esmmustafa


Kayıt Tarihi : 5/24/2008
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 10
   39821
YAHUDI MILLETININ SONU MU?
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

YAHUDI MILLETININ SONU MU?

Son günlerde Yahudiler yine azginlasarak masumlari katletmektedirler. Halbuki geçmis asirlarda onlarin bu taskinliklari, azginliklari neticede kendi aleyhlerine dönmüstür. Tarih bunun binlerce hadiselerine sahittir.

Enson Ikinci Dünya Harbi öncesi Almanyada fitneleri, fesatliklari çok artmisti. Hatta Alman milleti yer altinda maden ocaklarinda ancak kut-u layemut yani ölmiyecek derecede kazanirken, Yahudi tefecileri sokak baslarinda basit kulübelerde oturduklari yerde faizden, tefecilikten milyon marklari kazaniyorlardi.

Iste bu zulmün baska çesidi, Alman milliyetçiligini hareketlendirmis ve iktidara getirmisti. Iktidardakiler de Yahudileri perisen etmislerdi. Almanlar da irkçiliga dönünce bu sefer onlar tokat yemislerdir.

Neticede Yahudiler tekrar bütün dünya devletleri üzerinde güç kazandilar ve Israil Devletini de kurdular. Fakat tabiat-i saneviyelerinde olan bozgunculuk sebebiyle tekrar dünyanin huzurunu bozmuslardir. Elbette bunun da tokadini yiyeceklerdir.

Kur’anda Isra Suresi 17:4-7. Ayetleri, Yahudilerin azgin kismi yeryü­zünde iki kere fesad hadisesini yapacaklari; buna karsi Allah, onlarin üzerine güçlü kullarini musallat edecegi bildiri­lir.

Birinci fesadlari: Ikinci Cihan Harbine;

Ikinci fesadlari ise: Allah onlari birinci fesadlarindan sonra kuvvetlendir­mesine ragmen perisaniyetlerine sebeb olacagidir.

Bu manayi hatirlatir sekilde açiklayan Elmali tefsiri önce ayet mealle­rini, sonra tef­sirini veriyor. Söyle ki:

وَقَضَيْنَا اِلٰى بَنٖى اِسْرَایٖٔلَ فِى الْكِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِى الْاَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبٖيرًا

4- Biz Israilogullari’na Tevrat’ta su hükmü verdik:

“Muhakkak siz, yeryüzünde iki defa fesat çikaracaksi­niz ve muhak­kak bü­yük bir yükselisle yükseleceksiniz.”

فَاِذَا جَاءَ وَعْدُ اُولٰیهُمَا بَعَثْنَا عَلَيْكُمْ عِبَادًا لَنَا اُولٖى بَاْسٍ شَدٖيدٍ فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّيَارِ وَكَانَ وَعْدًا مَفْعُولًا

5- (Yeryüzünde, ekser insanlari istila eden fesadinizdan) Bi­rincisinin za­mani gelince, üzerinize güçlü kuvvetli kullari­mizi gönderdik. Onlar, evlerin aralarina gi­rip arastirdilar. Bu yerine getirilmesi gereken bir vaad idi.

ثُمَّ رَدَدْنَا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ وَاَمْدَدْنَاكُمْ بِاَمْوَالٍ وَبَنٖينَ وَجَعَلْنَاكُمْ اَكْثَرَ نَفٖيرًا

6- Sonra sizi tekrar o istilacilar üzerine (ilk fesadinizda sizi ezdirdiklerime karsi) galip kildik ve size mallarla ve ogullarla yardim ettik. Ve toplum olarak sizin sayinizi artirdik.

اِنْ اَحْسَنْتُمْ اَحْسَنْتُمْ لِاَنْفُسِكُمْ وَاِنْ اَسَاْتُمْ فَلَهَا فَاِذَا جَاءَ وَعْدُ الْاٰخِرَةِ لِيَسُؤُا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ اَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبٖيرًا

7- Eger iyilik ederseniz, kendinize iyilik etmis olursunuz ve eger kötülük eder­seniz yine kendinizedir. Artik diger (yani Kur’anda bildirilen ikinci) fe­sadinizin za­mani gelince, yüzleri­nizi üzüntüye sokmalari, kötülük yapmalari ve (üzerinize sal­dirttigim güçlü kullarimin) ilk kez girdikleri gibi yine Beyt-i Makdis’e girmeleri, ele geçirdikleri yerleri mahvetmeleri için onlari tekrar (üzerinize) gönderecegiz.”

Bu dört ayetin sadelestirilmis tefsirinden bazi kisimlari söyledir:

“Allah’in yüceligi, onlara (Yahudilerin azginlarina) o kor­kunç kullari sal­dirtti da, evlerin aralarini yokladilar. Yani öyle istila ettiler, öyle can kirimi (katl-i am) yaptilar ki, her­kese açik genel yerlerden baska, evlerin aralarini arayip öldü­recek Israilogullari’ni aradilar ve bu, yerine getirilmis ve vaad oldu. Yani birinci fesat dö­neminde vaad edilen hüküm ve alin yazisi (kader) bu sekilde gerçeklesti, tamam oldu...

Sonra da size, (Israil ogullarina) onlar üzerine (bi­rinci defa sizi ezen kuv­vete karsi) tekrar saldirma imkânini ver­dik. Devletinizi tekrar verdik ve sizi mallarla ve ogullarla destekledik ve sizi orduca çogalttik. Söyle diyerek ki: Eger iyilik ederseniz; Allah’a itaat, emir ve yasaklara riayet etmekle güzel ça­lisir, iyilikler yaparsaniz ken­dinize iyilik etmis olursunuz. Çünkü o iyilik ve itaatin be­reketleriyle yüce Allah, size her türlü iyilik ve bereket kapila­rini açar ve eger kötülük yaparsaniz o da kendi aleyhini­zedir. Allah’a isyan eder, yasak seyler ve bozgunculuk pesinde olursaniz, kendinize kötülük etmis olursunuz. Çünkü isyan ve bozgunculugun ugur­suzlugu ile, üzerinize dünya ve ahiret ce­zalarinin kapilari açilir.

Demek ki Israilogullari devletinin bu sekilde geri veril­mesi Allah’in bir yardimi olmakla beraber, ayni zamanda ken­dilerinin iyi çalismalariyla da ilgili idi. O aci ter­biye ile (ilk kez güçlü kullariyla ezdirilme ile) tevbe etmisler, du­rumlari düzelerek gü­zel çalismislar.....

Fakat bu iyilik, devam etmeyip ikinci boz­gunculuklari basla­yacak ve o vakit son cezalan­dirma za­manlari ge­lecek, kötülükleri yüzlerine çar­pilacak, devletleri baslarina yikilacakti. Nitekim söyle buyurulmustur: Bu­nun üzerine sonraki (son ikinci fesadlarina karsi) cezalandirma zamani gelince; önce ha­ber verilen iki defa fesat çikar­maktan sonuncusunun cezalandi­rilma zamani gelince..... yüzleri­nizi kötü duruma sokmak için ve (ilk defa sizi ezen kulla­rin) ilk kez gir­dikleri gibi Mescid’e (Kudüs’e) girmeleri için ve her istila ettiklerini mahvetmeleri için­dir.” (Elmali Tefsiri sh.3156-3163 arasindan seçme kisimlardir.)

ÂHIRZAMANDA ISLÂMLARIN YAHUDI KITALINDE TASLARIN DAHI YAHUDI’YI IHBAR EDECEGI RIVAYETI

Hadis-i Serif'te, Yahudilerin taslarin ve agaçlarin bile arkasina saklanacagi, bütün tas ve agaçlarin: "Ey Müslüman, Ey Allahin kulu, Yahudi arkamdadir, gel onu öldür" diyecegi ifade ediliyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25.

Bahsi geçen hadis-i serif Sahih-i Müslim'de; "Öyle ki Yahudiler taslarin ve agaçlarin arkasina saklanacak ama agaç ve tas dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandir. diyecek" buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239)


Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  esmmustafa

Kayıt Tarihi : 5/24/2008
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 10
   1/7/2009 10:35:38 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

http://www.ittihad.com.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1>
kaynak..

Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim