Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:51:50 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
imamhatipli



Kayıt Tarihi : 4/21/2008
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 39
   39852
Sevebilmek
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Sevmek, tek tarafli bir duygudur. Yani, seven o sevginin eksi ve arti degerleri içerisinde bir dünyada yasayabilir. Fakat sevilen çok kere bu sevgiden habersizdir veya sevginin degerini ölçemez. Ben kati olarak inaniyorum ki, Kays isimli Mecnun, Leyla;nin kendisini sevdigini bilemiyordu, bilemezdi de. Çünkü Mecnun;un elinde Leyla;nin sevgisini ölçecek bir sey yok. Hatta Leyla beni seviyormus diye dudak büker. Böylece Mecnunun aski Mecnun;da kalir.

Bana göre gerçek manada sevmek veya ask, Allahi sevmektir. Allahi sevenleri sevmektir, Allahin sevdiklerini sevmektir. Böylece askimiz bütün boyutlariyla ortaya çikar.

Her sevgi insani mutlaka harekete geçirir. Bu hareket sevgimizin isigi altinda olmalidir. Yani, hareketimiz sevgimize muhalif düsmemelidir. Allahi sevebilmenin, her mümine nasip olmadigini defalarca gördüm. Allahi seviyorum demek kolaydir. Hatta bu sevgiyi ileriye götürüp Allaha kurban olayim diyene de çok sahit oldum. O insanlar Allah için günahlarini teker teker terk edemiyorsa, günahlari terk etmenin organik rahatsizligiyla kivranmiyorsa, sevgilisi için yanmiyor demektir.

Mesela; sehevi duygularin bedenimizi istila ettigi bir zamanda bu yolda karsimiza çikan firsati Allah aski için kullanmayip kivranarak, yanarak helal dahilinde kalmak, Allah askinin açik bir ispatidir.

Kalp doyar, ruh sakinlesir. Senin için Rabbim diyerek büyük günahlardan çekilmek Allah askinin en açik alametidir. Burada seven, sevgilisine itaat ederek askini ispatlamistir. Sevgi tamamen manevidir, ruha aittir. Sevginin alametini organlarda görsek de, organlar ruh kadar saglam bir esasa dayanmaz. Organlar mevsimden mevsime girerken, ask en soguk günlerde bile insani yakar. Her duygu gibi aski da yönlendirmek insanin beynine düser. Beyin kendi askini kendi idare etmezse o insan Mecnun olur. Âsik bir renk gibi diger renge karisip, yepyeni bir dekor ortaya koymak ister. Askin dereceleri vardir. Ask ögrenilmez, yasanir.

Allah sevgisini anladigim gün Ya Rab beni affet diye yalvardim. dedim ki Allahim sana layik bir kul olamamisim, beni affet! O anda kazasini kilacagim namazlar, ruhumda yara gibi sizladi. Çünkü bu askin sahibi namazini kazaya birakamaz. Namaza hayatta gerçek manasini verir. Namaz kilani gören birisi, bu sahis suurlu Müslüman diyebilmeli. Ruh; bedenin, hayatin mimari olmali. Ruh dogrudan dogruya Allahin hayat sifatiyla irtibatlanabilir. Iste gerçek vuslat budur.

Bu makalede yazdigim gibi bir Müslüman olmak isterdim. Ruhumu tamamen Allahin emrine vermek isterdim. Bedenim tas kesilse de Ona itaatle mesgul olmaliydi. Gözyaslarim gizli gizli Onun sevdasiyla akmaliydi. Görenler ne derse desin ben Ona âsik olmaliydim. Ask agaçtaki hayattir. Ask yildizlardaki harekettir. Ask kainattaki harekettir.

Allahim, seni sevdigim için her günah beni divane etti. Mutlaka sana itaat etmeliyim, itaatimden zevk almaliyim. Her ibadetim vuslat olmali, sevgiliye kavusmanin nesesini tatmaliyim.

Hangi sevgi Allahin sevgisinin yaninda ben de varim diyebilir? Hangi sevgi Allahin sevgisine sirtini dönebilir?

Herhalde bir dertli sizlere bu kadar mirildanabilir. Keske gelip her birinizin elini tek tek öpüp, gözyaslarimi ellerinize biraksaydim, belki askimdan bir sir sizin aynaniza düserdi...


HEKIMOGLU ISMAIL


güℓєη gözℓєяιм уαsℓα ∂σℓ∂υ
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim