Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:00:21 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (recepka)  
YazanMesaj
ulubatli1299



Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 13
   39437
Çanakkale Savasi'nda Bayram
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.


Birinci Dünya Savasi'nin kaderini degistiren Çanakkale Savasi'nin her ani destanlar yazilacak nitelikte olaylara sahne oldu.




250 bin sehidin verildigi büyük savasta yüz binlerce vatan evladi Kurban Bayrami'ni savasta karsiladi.

Savas nedeniyle Hacc'in da yapilamadigi o zor günlerde Kazim Karabekir Pasa'nin Tümeni'ne yazdigi bayram tebrigi okuyanlari duygulandiriyor. Dr. Tuncay Yilmazer, o dönem Yarbay rütbesinde olan Karabekir'in duygu yüklü tebligini www.geliboluyuanlamak.com adli internet siteside derledi. Devami Dr. Yilmazer'in kaleminden....

Insanin direnme sinirlarini zorlayan muharebeler zincirinden olusan Çanakkale Savasi'nda Mehmetçigin moralinin her zaman yüksek tutulmasi çok önemliydi. Bunun farkinda olan Osmanli komuta kademesinin en çok vurguladigi noktalardan birisi de bu mücadelenin dini yönüdür. Kolordu emirlerinden tabur emirlerine kadar bir çok resmi belgede Islami vurgulara her zaman rastlamak mümkündü. Buna en güzel örneklerden birisi olan, Yarbay Kâzim (Karabekir) Bey'in Çanakkale Savasi sirasinda birliklerine gönderdigi Kurban Bayrami mesajini ilk okudugumda çok duygulandim. Eminim sizler de aynisini hissedeceksiniz.

Hacc'in o sene savas nedeniyle yapilamadigini belirten Yarbay Kâzim Bey, Kurban Bayrami mesajinda; "Bu melanet elbette gayretullaha dokunacaktir. Ordu-yi Islâm pek yakinda mansur ve muzaffer olacaktir. Gelecek yilin bu günleri, dörtyüzmilyon ehl-i Islâm, hür müstakil ve müttehit, livaü'l-hamd-i Ahmedî altinda, Al-i Osman bayraklari sayesinde, müstak ve müftehiri oldugu, Beytullah'a kavusacak, "lebbeyk!" diye haykiracaktir" diyor. Askerlerine Kerevizdere kurbanlarina ve sehit arkadaslarina Fatihalar göndermeleri gerektigini belirtiyor, tüm personelinin bayramini tebrik ediyordu.

92 yil önce Çanakkale Savasi sirasinda bir Türk subayinin verdigi mesaj, hem savasin psikolojisini yansitirken, hem de Islâm dünyasinin o dönemdeki zor durumuna dikkati çekiyor. Ayrica umudu hiçbir zaman da kaybetmemeyi de vurguluyor. Bu belgeyi günümüze ulastiran Balkan Savasi, Birinci Dünya Savasi ve Kurtulus Savasi gazisi Kd. Basçavus Nurettin Peker'i rahmetle aniyorum.

Iste Çanakkale Savasi'nda 14. Kastamonu Tümeni Komutani Yarbay Kâzim (Karabekir) Bey'in Kurban Bayrami'nda tümenine yazdigi bayram tebrigi....

Kerevizdere (17 Ekim 1915)

Yarin Kurban Bayramidir.

Yüzbinlerce muvahhidinin Kâbe-i Muazzama'da dergâh-i ulûhiyete yöneldigi, rahmet-i ilâhiye kapilarinin âlem-i Islâm'a açildigi gündür. Ingiliz vahseti, Fransiz denaeti, Rus zulüm ve esareti milyonlarca Islâm kardesimize bu sene Kâbe-i Muazzama'nin yollarini kapadi.

Bu melanet elbette gayretullaha dokunacaktir. Ordu-yi Islâm pek yakinda mansur ve muzaffer olacaktir. Gelecek yilin bu günleri, dörtyüzmilyon ehl-i Islâm hür, müstakil ve müttehit, livaü'l-hamd-i Ahmedî altinda, Al-i Osman bayraklari sayesinde, müstak ve müftehiri oldugu, Beytullah'a kavusacak, "lebbeyk!" diye haykiracaktir.

Her evde, her bucakta, tehliller, tekbirlerle kurbanlar kesilirken, biz de Kerevizdere kurbanlarimiza ve sehit kardeslerimize fatihalar gönderelim. Bizler ya sehitlik ya da gazilik duygusuyla Hakk'a bel baglayalim. Tâ ki dinimiz kurtulsun, namusumuz masum kalsin. Nâm-i millet yükselsin. Vatan ebedi san ve seref bulsun.

Bu mübarek gün vesilesiyle zabitan ve efrat arkadaslarimin gözlerinden öper cümleyi tebrik ederim.

14. Firka Komutani

Kaymakam Kâzim Karabekir



Bu firka Balkan Harbi'nden sonra, Yanya'dan Kastamonu'ya dönmüs, daha sonra Çanakkale Savasi'na katilmistir. Zaferden sonra Kafkas Cephesi'ne oradan da Irak Cephesi'ne gitmis, Ali Ihsan (Sabis) Pasa'nin 6. Ordusu'nda çok sayida kayip vermis, mevcudu 5-6 kez yenilenmek zorunda kalinmistir. 30 Ekim 1918'de çok sayida asker ve subayi Ingilizlere esir düsmüs, bir kismi da Musul'a geri çekilmistir. Tümen daha sonra Istiklâl Harbi'ne katilmistir.

Bu tebrik notunun günümüze ulasmasini saglayan Gazi Kd. Basçavus Nisantasili Nurettin (Peker), Balkan Savasi'nda Iskodra'da, sonrasinda Birinci Dünya Savasi'nda Çanakkale'de (Ariburnu ve Kerevizdere'de) çarpismis burada yaralanmasi üzerine Istanbul'a askeri hastaneye gönderilmistir. Tedavi edildikten sonra yeniden birligine katilan Gazi Nurettin Bey, Kafkas Cephesi'nde, sonrasinda Irak Cephesi'nde çarpismis, oradan da Iran Harekâtina katilmistir. Tekrar Irak Cephesi'ne dönen Nurettin Bey, cephenin çökmesiyle 1918 sonlarina dogru Ingilizlere esir düsmüs Basra ve Hindistan'daki esir kamplarinda üç seneye yakin kaldiktan sonra, Mustafa Kemal Pasa'nin Ingilizlerle yaptigi esir degisimi sonucunda Istanbul'a dönerek esaret hayati son bulmustur.

Kurtulus Savasi'na gönüllü olarak katilan Nurettin Bey, Sakarya Cephesi'nde büyük yararliliklar göstermis, tekrar yaralanmis, kirmizi seritli Istiklâl Madalyasi ile taltif edilmistir. 1912'de Balkan Savasi ile baslayan ve birçok cephede 11 yil süren askerlik hayati, 1923'te Cumhuriyet'in ilân edilmesiyle sona ermistir.

Bu belgeyi bana veren merhum Gazi Nurettin Peker'in oglu Orhan Peker Beyefendiye çok tesekkür ederim . Kendisi babasindan kalan belgelerden, tuttugu notlardan arsiv olusturmus üzerinde çalisiyor. Uygun bir zamanda yayinlamayi düsünüyor. Umarim bu notlar ve belgeler kisa zaman içerisinde yayinlanir, genç neslimiz hayati inanilmaz zorluk içerisinde geçen, cepheden cepheye kosan, yaralanan, ölümle defalarca burun buruna gelen, esaret hayati yasayan ama umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen bu gazimizi ve onun sahsinda zor geçen o günleri okuma, anlama firsati bulur.

Geliboluyuanlamak.com



Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  ahmetgüner


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 13
   12/27/2007 8:50:35 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Sevgili ulubatli kardesim öncelikle seni içindeki vatan sevgisi ,vatan milliyetciligi,ve ülkene olan duyarliligin için alnindan öpüyorum.
GÜNVAKTI köyünde senin gibi gençler,hep var oldugu sürece ,birlik ve beraberligimize hiç bir güç fitne veremeyecektir.
Güner37 ,recepka ,yusuf güner,ve diger bütün gençlerin duygularinin seninle ayni oldugunu bilmek ve mensubu oldugum GÜNVAKTI köyünün dern bask olarak bana onur ve gurur vermektedir ..
sizler gibi önce VATAN diyen gençlerimizi alinlarindan öpüyor saygilarimi sevgilerimi sunuyorum..
Ahmet GÜNER .
GÜNVAKTI köyü dern bask


---------------------
Bu mesaj ahmetgüner Tarafindan Yeniden Düzenlenmistir.

Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!
  guner37
[iyidir iyi]


Kayıt Tarihi : 11/30/2007
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 312
   12/27/2007 9:11:32 AM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

canakkalede destaninda en cok sehit veren ilinde kastamonu oldugunuda bilmek bize ayri bi övünç kaynagi vermektedir.
Eline ve yuregine saglik ulubatli....

ÜCANBARLI TORUNLARINDAN ^GÜNER OLMAK AYRICALIKTIR^
Yukarı harunguner1907@hotmail.com Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim