Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:05:03 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
YazanMesaj
juryy



Kayıt Tarihi : 1/5/2008 1
Yer :
Mesaj Sayısı : 21
   39477
TARIHIN EN TEMIZ CINAYETI....
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Tarihin En Büyük ve En "Temiz" Cinayeti: Hirosima ve Nagasaki

--------------------------------------------------------------------------------

Bellegimizde takvim sayfalarini geri çevirelim.
Nükleer silahlar, simdiye dek “düsman”a karsi iki kez kullanildi. Bugünkü bombalara göre küçük (12-13 kiloton gücünde) ve ilkel bir atom bombasi 6 Agustos 1945 pazartesi günü saat 08;15’te Hirosima’ya atildi.Bombayi atan B-29’da görevli havaci Robert Lewis Hirosima’nin yokolusunu görünce: “Aman tanrim, biz ne yaptik?” diye bir not düsüyor seyir defterine.
Ve üç gün sonra...Safagin sökmesiyle agustos böcekleri ötmeye basliyor sanki Nagazaki için son kez. Çok geçmeden saat tam 11:02’de isiktan binlerce kez kuvvetli bir patlama... rüzgar...yikintilar...Nagazaki kan agliyor!..
Ikinci atom bombasinin (20 kiloton gücünde) Nagazaki’de kaç kisinin ölümüne sebep oldugu bugün hala tam olarak bilinmiyor. Bombalarin atilisindan sonraki 5 yil içinde ölenlerin sayisinin Hirosima’da 200-250 bin Nagazaki’de ise 150 bin’e ulastigi tahmin ediliyor.
Hirosima’ya atilan “Little Boy” adli 4,5 tonluk uranyum bombasi ve Nagazaki’ye atilan Fat Man adli ilk plütonyum bombasi tas tas üstünde birakmadi. Bedenleri asfaltta kazinan insanlarin izleri katliamin ne kadar “basarili” oldugunu anlatmaya yetmistir herhalde!.. Nükleer felaketi yasamis olmanin psikolojik etkileri ise hala sürmekte.9 Agustos 1945’te Nagazaki’de bulunan Yoshiaki Fukahori dramini söyle dile getiriyor: “Bazilari kurtulanlarin ölenlerden daha sansli oldugunu söylüyor ama gerçekten öyle mi?.. Radyasyona maruz kaldigimda küçük oldugum için sagligimin gelecegi konusunda büyük bir kusku içindeydim...Karim da kurbanlardan biri ve hasta...Ebeveynler olarak, ikinci kusak kurbanlardan olan çocuklarimizin geleceginden kuskuluyuz...Benim çocuklarim, saglikli çocuklarin anne ve babasi olabilecekler mi?..Ailemin üçüncü kusagi yasayacak mi?
Hirosima ve Nagazaki’de insanlarda bir “mental anestezi”, bir “menfal felç” durumu saptanmistir. Insanlar en yakinlarini gömmeyi bile yapamaz hale gelmislerdir. Bunun sonucunda olusan suçluluk ve kendini asagilama duygusu ise, kurtulanlari büyük ölçüde etkilemistir.
Yasanan bu büyük acilarin ve katliamlarin organizatörü ve ayni zamanda da uygulayicisi her gece düsünde görüyormus gibi ve bu düsünü gerçeklestirmez ise tüm vahsiligini yitirecek korkusuyla olsa gerek masum bebeklerin, çocuklarin kisaca hiç ayrim gözetmeksizin caninin istedigi her halkin kaniyla beslenmekten adeta zevk duyar hale gelmis hastalikli emperyalist ABD, isgal ve saldirilarina devam etmektedir. Sonrasinda yaptiklari açiklamalardan örnek vermek gerekirse, Clinton’in BM’ler büyük elçisi Madeline Albright’in, Hirosima’da ölen çocuklarla Irak’ta ölenleri karsilastiran gazeteciye “Bu bedele degdigine inaniyoruz” demesi ABD’nin katil sifatina ne kadar yakistigini ve ayni zamanda bu sifati ne kadar benimsedigini ortada koyar
1945’ten 17 Mart 2003’e gelelim. ABD Silahli Kuvvetleri Baskomutani Baskan George W.Bush 17 Mart’ta Irak’a saldiri emrini verdikten sonra “Saddam rejimi kitle imha silahlariyla bulundugu bölgelerin yanisira Amerika’nin da güvenligini tehdit ediyor. Bu silahlari bulacagiz” diyerek emperyalist saldirisini mesrulastirmayi amaçliyordu. O günden bu güne Irak’ta Baas rejimi devrildi, Uday ve Kusay Hüseyin öldürüldü, pisti destesindeki kartlarla tanimlanan üst düzey yöneticilerinin çogu ele geçirildi.Aradan dört ay geçmesine ragmen kitle imha silahlarindan hala ses yok.ABD askerleri, sivil uzmanlariyla birlikte arayisi sürdürürken adinin açiklanmasini istemeyen ABD Savunma Bakanligi’dan (Pentagon) bir yetkili, Bagdat’a ilerleyiste ABD güçlerine olanak saglamak amaciyla napalm bombalarina benzeyen MK-77 tipi yangin bombalarinin kullanildigini söylerken “Bu suna benzer. Karsinizda zorlu bir düsman var. Bu bombalari kullanirsaniz hayatinizi kurtarirsiniz ve bunu yasaklayan bir uluslararasi sözlesme yok. Düsman öldürmenin insani bir yani oldugunu sanmiyorum” demis.( ABD ordusu napalm bomba stoklarini 2001’de yok ettigini açiklamisti.)
Artik ne söylemek ve nasil davranmak için düsünmek degil, harekete geçmek gerekiyor.Biz, “Amerika kitle imha silahlari arastirmasina kendi ülkesinden baslasa iyi olur” demiyecegiz!..
Yakinlarini, sevdiklerini yitirmis olmak, ilk çaglarin ilkelliginde, eski becerilerini ya unutmus ya da bunlara güvenlerini yitirmis toplumsal dayanisma ve yasami yitirmis insan yiginlari olarak yeni bir çaga girmemek için ABD’ye karsi esecek kutsal bir rüzgar beklememeli; gelecek kusaklara sahip çikmak daha dogrusu yarini bugünden kurmak adina tüm ezilen halklarin mücadelesini yükseltmekten baska yapacak bir sey yoktur. Ve devrimci sosyalist mücadelenin kendisi insanlik adina güzel ve dogru olan hersey demektir!..

alinti...


Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  juryy


Kayıt Tarihi : 1/5/2008 1
Yer :
Mesaj Sayısı : 21
   1/29/2008 4:39:00 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Yillarca amerikan askerlerini kahraman, kurtarici, adil ve dürüst gösterdiler.Tabii bunda amerikan filim endüstrisinin büyük etkisi olmustur.halbuki bu kagittan kahramanlarin 1800 lü yillardan baslayip 2005 yilina gelene kadar bir çok insanlik suçu olmustur.örnek çok;kizilderililer,köle yapilan zenciler, 1. ve 2. dünya savaslarinda çok fazla neler yaptiklarini bilen yok sadece attiklari atom bombasi neler yapabildiklerinin göstergesidir. Savasi kazandiklari için kendi suçlari dogal olarak gösterilmeyecektir.Iraktaki uygulanan vahsete sasiranlar unutmasinki japonyaya atom bombasini atip binlerce insani öldürüp sakat birakmaktan çekinmeyenler yine amerikalilardi....

Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim