Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 1:00:17 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » SagLik » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39699
Tansiyon oruçla yükseliyor
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Ondokuzmayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesi Iç Hastaliklari ve Nefroloji Uzmani Prof. Dr. Tekin Akpolat, oruç tutan hipertansiyon hastalarinin tedavilerine dikkat etmemeleri durumunda önemli sorunlarla karsilasabilecekleri uyarisinda bulundu. Prof. Dr. Tekin Akpolat, tüm dünyada ve Türkiye’de yüksek tansiyonun diger adiyla hipertansiyonun önemli ve sik görülen saglik sorunu oldugunu söyledi.

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastaliklari Dernegi tarafindan 2004 yilinda yapilan bir arastirmada Türkiye’de hipertansiyon hastaliginin görülme sikliginin yüzde 31.8 olarak saptandigini belirten Akpolat, Karadeniz Bölgesi’nde ise bu oranin yüzde 33 ile Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunu kaydetti.

Hipertansiyonun tedavi edilebilir bir hastalik olduguna dikkat çeken Akpolat, “Hipertansiyonu olan hastalarda tedaviye uyumsuzluk önemli bir sorundur” dedi.

Oruç

Ramazan ayinin baslamasi nedeniyle oruç tutan hipertansiyon hastalarina önerilerde bulunan Akpolat, bu hastalarin oruç tutmaya baslamadan önce mutlaka doktorlarina basvurmalari gerektigini söyledi. Doktoru tarafindan oruç tutmalarina izin verilen hipertansiyon hastalarinin iftarda asiri yemek yememeye dikkat etmelerinin sart oldugunu kaydeden Akpolat, Ramazan ayinin ilk günlerinde yüksek tansiyona bagli saglik sorunlarinin arttigina dikkat çekti.

Hipertansiyon hastalarinin ilaçlarini aksatmadan kullanmalari gerektigini vurgulayan Akpolat, “Ramazan ayinda oruç tutan hipertansiyon hastalari tedavilerine dikkat etmezlerse önemli sorunlarla karsilasabilirler. Ilaçlarin iftarda mi, sahurda mi alinmasi gerektigi mutlaka doktora sorulmalidir. Eger oruç tutmak hipertansiyon hastasini yoruyorsa bu durum da mutlaka doktorla paylasilmalidir” dedi.

Hipertansiyon hastalarinin her zaman oldugu gibi ramazan ayinda da tuzdan uzak durmalari gerektigini vurgulayan Akpolat, iftardan sonra egzersiz yapmaya özen gösterilmesini, ayrica Ramazan ayinda verilen kilolarin daha sonradan alinmamasina dikkat edilmesini istedi. Prof. Dr. Akpolat, hipertansiyon hastalarinin seker, böbrek yetmezligi gibi hastaliklari da varsa oruç tutmak için israr etmemeleri gerektigini ifade etti.

Kaynak: e-kolay


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim