Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 12:47:35 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » SagLik » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Soguk Alginligi
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Soguk Alginligi



Soguk alginligi, üst solunum yollarinda virüs türü mikroplarin neden oldugu bulasici bir enfeksiyondur. Birçok virüs türü (en sik rinovirüsler ve koronavirüsler) soguk alginligina neden olabilir.

Soguk alginligindan burun, bogaz, kulaklar, östaki tüpü, nefes borusu, ses telleri ve akcigerler etkilenir. Soguk alginligi en çok okul çagi çocuklarinda görülür ve sikligi yasla azalir.


Belirti ve Bulgulari :
Soguk alginliginin ilk belirtileri genellikle bogazda takilma hissi, burun akintisi ve hapsiriktir. Baslangiçta su gibi olan burun akintisi, bir süre sonra sari-yesil renkli ve koyu hale gelir. Çocuklarda bogaz agrisi, öksürük, basagrisi, ates, halsizlik, kas agrilari ve istahsizlik da görülebilir.


Hastaligin önlenmesi :
Henüz soguk alginligina kesin etkili bir asi bulunmamistir. Soguk alginligina yakalanmamak için, hastalik belirtileri olan kisilerle hastaligin ilk 2. ve 4. günleri arasinda temas edilmemesi gerekir. Ancak, çogu zaman bu mümkün degilir; soguk alginligina yakalanan kisiler, henüz hasta olduklarini anlamadan bulastirici döneme girmis olurlar.


Soguk alginligina yakalanan çocuklar, özellikle burun temizliginden sonra olmak üzere sik sik ellerini yikamali, öksürüken ve hapsirirken agiz ve burunlarini kapamalidirlar. Yorgunken, iyi beslenilmediginde, serin ve nemli havada kalindiginda soguk alginligina daha kolay yakalanilacagina dair inanislar vardir; ancak, bunlarin gerçek oldugunu destekleyen kesin veri yoktur.



Hastaligin süresi :
Soguk alginligi genellikle 7 ile 14 gün arasinda iyilesir. Bazen sinüzit, orta kulak iltihabi, larenjit veya bronsit gibi komplikasyonlar nedeniyle hastaligin seyri uzayabilir.


Evde uygulanabilecek tedavi :
Soguk alginliginin düzelmesi zamana baglidir. Bu süre içinde çocugun istirihat etmesi ve bol sivi gida almasi (su, meyve sulari gibi) gerekir. Genellikle agri kesici, dekonjestan ve allerji karsiti maddeler içeren soguk alginligi ilaçlari, hastaligi iyilestirmezler; sadece kas agrisi, burun tikanikligi ve basagrisi gibi belirtilerin hafifletilmesine yardimci olabilirler.

Buruna fizyolojik serum (%0.5 konsantrasyonda tuz solüsyonu) damlatilmasi ve oda havasinin bir buhar cihazi ile nemlendirilmesi burun tikanikligi sikayetini hafifletebilir.


Tibbi tedavi :
Genellikle gerekmez.



Doktorunuza ne zaman basvurmalisiniz ?
Bogaz agrisinin siddetlenmesi ve uzun sürmesi, öksürükle koyu balgam gelmesi veya öksürügün 10 günden uzun sürmesi, 38°C üzerinde ve birkaç günden uzun süren ates olmasi, gögüs agrisi, sik nefes alma, yutma güçlügü, sivi gida alamama, kulak agrisi, uyuklama hali, boyunda agrili sislikler, dudak, deri veya tirnaklarinda morarma belirtilerinden herhangi birinin görülmesi halinde doktorunuza basvurunuz.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim