Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 12:52:20 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » SagLik » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Saglik Yasam Için 30 Ipucu.!
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

ISTANBUL - The Independent gazetesinde yayinlanan saglik ipuçlari listesinde günde bir dis sarimsak yemek, sik sik balik tüketmek, kansere karsi korumasi için selenyum almak, daha fazla su içmek gibi öneriler yer aliyor.

Iste saglikli bir ömür için yapmaniz gerekenler...

1-Her gün bir dis sarimsak yiyin: Sarimsak vücuttaki hastalik sebebi olabilecek kimyasallarin seviyesini yüzde 48 azaltirken, beynin yaslanmasini önlüyor, kolesterolü düsürüyor.

2-Egzersizi ihmal etmeyin: Günde bir kilometre yürüyüs ya da haftada üç kez hafif egzersiz kalp hastaligi riskini düsürüyor.

3-Kepekli ürünler kanserden korur: Haftada dört kez kepek içeren ekmek, makarna ya da kabuklu pirinç tüketmek kanser riskini yüzde 40 azaltiyor.

4-Sebze-meyveyi eksik etmeyin: Sebze-meyve, özellikle de domates, kirmizi üzüm, brokoli yiyenlerde kalp krizi, kanser ve seker hastaligi riski düsüyor.

5-Ayaküstü yemekten vazgeçin: Hamburger, patates kizartmasi vs. gibi yiyecekleri tüketmeden önce kalp hastaliklarinin üçte birinin bu yiyecekler yüzünden ortaya çiktigini hatirlayin ve fast food’dan vazgeçin.

6-Bel agrisina çalisma iyi gelir: Arastirmalar bel agrisi çekenlerin yatmak yerine normal aktivitelerine devam ettiginde daha çabuk iyilestigini gösteriyor. Fazla zorlamamak kosuluyla hareket etmek belinize yatmaktan daha iyi geliyor.

7-Sofrada balik olsun: Düzenli olarak balik yemek kalp riskini azaltiyor, ayrica balikta bulunan yaglar bagisiklik sisteminizi güçlendiriyor.

8-Tuzu azaltin: “Fazla tuz felce ve kalp hastaliklarina davetiye çikarir” diyen uzmanlar günde 5 gramdan fazla tuz tüketilmesini sakincali buluyor.

9-Biraz sarap kanserden korur: Günde bir-iki kadeh sarap, kanser riskini azaltirken, vücudu gripten koruyor ayrica yaslilikta bunamaya engel oluyor.

10-Kahvenin faydalari: Arastirmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanser riskini yüzde 25, safra kesesinde tas riskini yüze 45 azalttigini gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek tansiyona neden olabiliyor.

11-Çaya devam: Uzmanlar, bol bol çay içenlerin kalp krizinden ölme riskinin yari yariya azaldigini belirtiyor.

12-Tok diyetler faydasiz: “Haftada üç kilo” vermeyi vaat eden diyetlerden uzak durun. Kilo vermek istiyorsaniz bunu hafta hafta degil uzun vadede yapmaya çalisin.

13-Asiri kiloya dikkat: Yeni bir arastirmaya göre, kilolu insanlarin aldiklari her yeni kilo ömürlerini 20 hafta kisaltiyor. Fazla kilolari vermek kalp, kanser, eklem iltihabi hastaliklarindan koruyor.

14-Selenyuma ihtiyaciniz var: Kansere karsi dogal bir koruyucu olan selenyum findik, fistik, balik, tahil gibi ürünlerde bol miktarda bulunuyor. Her gün selenyum alanlarda kanser riski yüzde 37 azaliyor.

15-Kolesterolü düsürün: Egzersiz yapmak ve yagi, tuzu azaltmak kolesterolü düsürüyor, bu da kalp krizi ve felçten korunmanizi sagliyor.

16-Mucize ilaç aspirin: Agri kesici olarak aldigimiz aspirin bizi kalp hastaligi, felç ve kanserden koruyor.

17-Düzenli seks bagisikligi güçlendirir: Uzmanlara göre haftada dört kez seks yapmak, vücudu gripten koruyan Iga maddesini artiriyor. Ayrica bu kisiler on yil daha genç görünüyor.

18-Rahatlamayi ögrenin: Sosyalleserek, hobi edinerek rahatlamak ruh sagligina iyi geliyor. Ayrica haftada üç kez rahatlatici egzersiz yapmak stres ve depresyonu önlüyor.

19- Sigaraya hayir: Sigarayi birakmak artik daha kolay, nikotin bantlari ve sakizlari, akupunktur vs. gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Eger tamamen birakamiyorsaniz azaltmak da sizin için yararli olacaktir.

20-Agiz kokusunun çaresi var: Uzmanlar agiz kokusuna yol açan hastaliklari önlemek için günde iki kez firçalama, gargara kullanmanin yani sira havuç gibi lifli yiyecekler yemeyi ve çok fazla kahve içmemeyi öneriyor.

21-Saglik için sarki söyleyin: Doktorlar sarki söylemenin ruh ve beden sagligina iyi geldigini belirtiyor. Sarki söylemek rahatlatiyor, nefes egzersizi yerine geçiyor, depresyona iyi geliyor hatta ömrü uzatiyor.

22-Saglikli sinüsler için mirildanin: Mirildanarak sarki söylemek de sinüsleri açiyor, sinüziti önlüyor.

23-Uykusuz kalmayin: Uyku bagisiklik sisteminin iyi çalismasinda etkili oluyor. Yetersiz uyku konsantrasyon eksikligine yol açiyor.

24-Her gün vitamin alin: Içeriginde folik asitin de bulundugu vitamin tabletleri sizi kanser ve kalp hastaliklarindan koruyor.

25-Cildinizi nemlendirin: Cildiniz için yazin, günesten koruyucu kremleri, kisin da çatlama ve kirisiklardan korumak için nemlendiriciyi ihmal etmeyin.

26-Elma dislere iyi gelir: Bögürtlen bakterilerin dise yapismalarini engelleyerek dis eti hastaligi riskini azaltirken, elma, portakal, havuç, ispanak gibi lifli yiyecekler de disleri güçlendiriyor.

27-Es seçerken dikkat: Uzmanlar kronik rahatsizliklarin kadin-erkek iliskilerinde iki tarafi da etkiledigine dikkat çekiyor ve kronik hasta bir kisinin esinin de hasta olmasi riskinin alti kat artigini söylüyor.

28-Su içmeyi ihmal etmeyin: Günde bes bardak su içen kisilerde kolon kanseri riski yüzde 50 azaliyor.

29-Dostlarin sagliga yarari: Doktorlar, dostlarla iliskilerin hafizayi gelistirdigine dikkat çekiyor.

30- En saglikli meslek grubu pazarlama: Ingiltere’de satis elemanlari en saglikli meslek grubunu olusturuyor. Bu gruptakiler meslekle ilgili hastaliklara çok az yakalaniyor.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim