Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 12:34:10 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » SagLik » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Sigara tiryakileri bugünlerde neden mutlu
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Sigara tiryakilerinin hayatlarinin en mutlu günlerini yasadiklarindan, sigaralarini daha bir keyifle tüttürdüklerinden adim gibi eminim. Çünkü, birkaç gün önce Allen Carr'in akciger kanserine yakalandigi açiklandi.

Elin adaminin akciger kanseri olmasindan sigara tiryakilerine ne demeyin. Cerrahpasa Tip Fakültesi Gögüs Hastaliklari Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurlari için yazdi.

Allen Carr herhangi biri degil, kendi buldugu bir yöntemle yüz binlerce insana sigarayi biraktirdigi iddia edilen bir Ingiliz. Dünyada "anti-smoking guru" olarak taniniyor, yani sigara içilmesine karsi olanlarin ustasi, piri.

Aslinda Allen Carr da gençliginde bir sigara sevdalisi imis. Babasini akciger kanserinden kaybetmis olmasina ragmen, 16 yasinda sigaraya baslamis ve üstelik de birkaç yil içinde günde en az 3 paket sigara tüketir bir duruma gelmis. 33 yil bu sekilde sigara içmis. Birçok sefer sigarayi birakmayi denemis, ama bir türlü basarili olamamis. Nihayet 1983 yilinda kendi gelistirdigi bir yöntemle sigarayi birakmis, hem de bu isi çok kolay, hiçbir sikintiya girmeden, kirip dökmeden, sinirlenmeden, kilo almadan basarmis ve üstelik de o günden beri de asla sigara içmemis.

Alan Carr, yöntemini önce çevresindeki insanlar üzerinde denemis ve basarili oldugunu görünce de yöntemini gelistirerek birebir görüsmelerden pek çok insanin katildigi grup seanslarina geçmis. 1983'de de Londra'da ilk klinigini açmis. Buraya dünyanin her yerinden akin akin insanlar gelmeye baslayinca, yöntemini uygulayacak uzmanlar yetistirmeye, dünyanin birçok yerinde klinikler açmaya ve kitaplar yazmaya baslamis.

Sigarayi biraktirdigi kisiler arasinda Anthony Hopkins, Richard Branson... gibi ünlüler de varmis. Bizden de Aksam yazari Mansur Forutan' in bir yazisindan bu yöntemle sigarayi biraktigini yazmis oldugunu hatirliyorum. Bugün, dünyanin 30 ülkesinde sayisi 70' i geçen klinigi oldugu ve buralarda sadece geçen yil 45.000 kisinin tedavi oldugu söyleniyor. Bu isten ne kadar para kazandigini da siz hesap edin artik. Iste, Alan Carr bu.

Simdi sigara tiryakilerinin neden sevindiklerine gelelim.
Sigara tiryakisi olup bir de bunu birakmaya çabalayip bir türlü birakamayanlari en mutlu eden olay, sigara içmedikleri halde sigaranin neden oldugu hastaliklardan birine tutulanlarin haberini almaktir. Hele de bu kisi, Alan Carr gibi kendisi de sigaraya karsi olan, binlerce insana sigarayi biraktirmis olan biriyse.Bu biraz da meselâ, verem, astim, kanser... olan birinin hastaneye gittigi zaman sadece kendisinin hasta olmadigini gördügünde duydugu mutluluga benzer bir durumdur.Üstelik bir de, bu hastalik o kisinin ölümüne neden olmussa, duyulan ‘çaktirilmayan mutluluk' da daha fazla olur.

"Bak gördün mü, sigara içmeyen biri daha akciger kanserinden gitti. N' olucak, içen de kanser oluyor, içmeyen de. Adam sigara koymamis agzina hayatta, ama öldü gitti kanserden. Bu is Allah' in takdiri" diyerek keyifle tüttürürler sigaralarini.

Bugün, sigaranin nasil zararli oldugundan baslayip kanserlerin önlenebilir en önemli nedeninin sigara oldugunu anlatarak tiryakilerinin su üç paralik keyiflerine dokunmayalim.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim