Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 10:33:34 PM - 12/29/2024
Forum Ana Sayfa » SagLik » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Sigarayi birakirken...
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Zararlari saymakla bitmeyen sigarayi birakmanin en önemli püf noktalarindan biri dogal beslenmeye geçmektir...


Rafine ve hayvani gidalar agirlikli bir beslenme biçimi vücuttaki asiditeyi artirir. Gerginlik ve sinir bozukluklarinda vücudun sigara istemesi ise vücut asiditesinin artmasiyla iliskilidir. Ayni sekilde rafine gidalar da yaptiklari asidite ile gerginlik ortaminda oldugu gibi vücudun kimyasal bilesiminde nikotin arzusu uyandirmaktadir; oysa dogal gidalar vücudu alkalilestirir ve sigara ihtiyacini azaltir.

Demek ki sigarayi birakmada yardimci olacak önemli bir etken de dogal beslenmedir. Ayni zamanda dogal gidalar, kepek ve lif içerdigi için sigara birakildiktan sonra kilo alma sorunu da ortadan kalkacaktir. (Genelde sigarayi birakanlar birseyler yeme ihtiyaci hissederler. Yenecek bu seylerin kepekli ve lifli olmasi halinde kilo alma da çok az olur veya olmaz.) Bilinçli bir insanin vücuduna en iyi bakma yolu öncelikle neleri, nasil yemesi gerektigini bilmesinden geçer.

Dünyaya hakim olan çagdas, rafine beslenme tarzi birakilip dogal gidalarla beslenmeye geçmek birçok hastalikta oldugu gibi sigaranin birakilmasinda da en önemli etkendir. Rafine gidalardan dogal gidalara geçilmesiyle vücutta asitlenme azalacak ve sigaraya ihtiyaç duyulmayacaktir. Yazimizda önce kisaca rafine gidalar ve onun yerini almasi gereken dogal alternatiflerini gördükten sonra sigarayi birakmak için bir yöntem görecegiz. Piyasada bulunan, kepeginden ayrilarak beyaz unla yapilan her gida vücudu yoran ve içerdikleri kimyasal maddelerle asitlendirici nitelige sahip oldugu için, (ekmek, simit, makarna, börek, kek vb.) alternatifi bugdayi dogal haliyle ögütüp elde edilen unla yapilan ekmegi ya da bulgur veya haslanmis kepekli bugday yemektir. Ayni sekilde beyaz pirincin kepegi alininca neredeyse bütün besleyici degerini yitirir ve vücudu yoran, peklige yolaçan asitlendirici bir madde haline dönüsür. Çözüm birtakim saglikli gida dükkanlarindan kepekli pirinci alip yemektir. Her türlü gazoz, renkli ve kolali, içecekler, çay, kahve vücudun asitlenmesine neden olan diger etmenlerdir. Içerdikleri çesitli kimyasal katkilar, gida boyalari vb. maddelerle birçok hastaliga da yol açan bu tahripkar maddeler derhal birakilmalidir. Su, maden suyu, sifali bitki çaylari ise normalin çok üzerinde mangan gibi toksik bir madde içerdigi için, ortaya çikardigi fizyokimyasal semptomlarin basinda beyin fonksiyonlarinda bozukluklar, mangan deliligi , pankreasi tahribi ve mide usaresini kurutarak gerginlik ve asiditeye yolaçan çayin yerini almalidir. (Ayni etkinin kahve ile olacagi da tereddütsüzdür.) Piyasada satilan sirke, salça, hazir çorba, puding gibi kimyasal maddeler içeren gidalar vücuda girdiginde ise akyuvarlar bir mikrop saldirisinda oldugu gibi artmaktadir. Vücudu besleme yerine zarar veren bu maddeler asit artmasinin diger bir sebebi olup alternatifleri dogal sirke, salçalar, çorbalar ve meyvelerdir. Beyaz seker ve türevleri ise beyaz tuz gibi hem granüle edilirken hem de beyazlatilirken çesitli kimyasal islemlerden geçerek vücuda yabanci hale gelirler. Beyaz tuza alternatif dogal tuzdur. Seker ise her tür gidada bakliyat, meyve ve sebzede glikoz, fruktoz, sakkoroz gibi en dogal halleriyle zaten mevcuttur. Beyaz seker ve türevleri olan reçel, çikolata, dondurma, lokum, pismaniye v.b gidalar çabuk eksidigi için sindirim sistemini bozan ve vücudun asitlenmesine yolaçan ölü gidalardir. Ayni sekilde tereyag, margarin ve rafine sivi yaglar da çesitli kimyasal ve toksik maddeler içerdikleri ve vücudu asitlendirdikleri için alternatifleri dogal sizma yaglar veya zeytin, ceviz, susam, findik gibi yagli gidalardir. Son olarak ise, tibbi kurallarca önemle üzerinde durulan bir konu olan et ve hayvani gidalarin (vücutta üre, asitürik, amonyak gibi toksik maddeler biraktigi ve vücudu asitlendirdigi için) yerine protein ihtiyacimizi basta soya olmak üzere bitkisel kaynaklardan tüketme lüzumiyetidir.

Vücudu alistirin
Rafine gidalardan dogal gidalara geçilmesi ve hayvani gidalarin azaltilmasiyla zaman içinde nikotine karsi arzu azalacaktir. Dogru beslenmeye geçtikten sonra sigara yavas yavas birakilmalidir. Önce bir baz saptanmalidir.Yani hergün sadece 15 sigara içmek gibi (veya 20.) Bu saptandiktan sonra bir adet olarak birakilmalidir.Yani 15'ten 14'e inilmelidir ve vücut 14'e alisana kadar devam edilmelidir (1-2 hafta). Sigarayi birakma psikolojik olarak da zor bir olgudur. Daha sonra (14'e adapte olunca) bir adet daha düsürülmeli ve vücudun fiziki ve psikolojik olarak bu sayiya alismasi beklenmelidir (1-2 hafta). Daha sonra bu yöntemle birer birer azaltilarak en sonunda 2 günde l, haftada 1'e inerek sonunda tamamen birakilmalidir. Yalniz ne psikolojik ne de fizyolojik hiçbir zorlamaya gidilmemeli gerekirse süreler uzatilmali ve yavas olmali bu sekilde hizli birakmanin yan etkilerinden kaçinilmalidir.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim