Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:09:13 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
CoSKun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39679
Ari sütü mucizesi
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Prof. Dr. Sorkun ari sütünün mucize yarattigini ifade ederek, “Ari sütü ile beslenen ana ari 3 – 4 yil yasarken, daha az süt daha çok polenle beslenen isçi ari ise ancak 5 ay yasayabiliyor. Ari sütünün sirri iste burada yatiyor” dedi.
Hacettepe Üniversitesi Ari ve Ari Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkez Müdürü Prof. Dr. Kadriye Sorkun ari sütünün insan hayati üzerindeki önemli etkileri oldugunu söyleyerek, ari sütünün insanin bagisiklik sistemini güçlendirmek için dogal besin olarak kullanilabilecegini belirtti. Hacettepe Üniversitesi Ari ve Ari Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkez Müdürü Prof. Dr. Kadriye Sorkun, ari sütünün insan hayati üzerindeki etkilerin açikladi. Prof. Dr. Sorkun, ari sütünün ömür uzatan etkilerine de dikkat çekti.

-“ARI ÜRÜNLERI IÇINDE ARI SÜTÜNÜN ÖZEL BIR YERI VAR”-

Prof. Dr. Sorkun, ari sütünün, ari ürünleri içinde özel bir yere sahip oldugunu vurgularken daha çok ari sütü ile beslenen ana arinin ömür uzunlugu, üreme özelligi, boyut farkliligi gibi farkliliklarina da dikkat çekti. Prof. Dr. Sorkun, ayni genetik yapiya sahip olan isçi arilarda tüm bu özelliklerin olmadigini kaydederek, “Ari sütünde, ana arinin niçin bu kadar büyük, uzun ömürlü, üretken ve diger arilarla mukayese edildiginde daha fazla enerjiye sahip oldugunun sirri saklidir. Ari sütü ile beslenen ana ari 3 – 4 yil yasarken, daha az süt daha çok polenle beslenen isçi ari ise ancak 5 ay yasayabiliyor. Ari sütünün sirri iste burada yatiyor” dedi. Prof . Dr. Sorkun, ari sütünün insanin bagisiklik sistemini güçlendirmek için dogal besin kaynagi olarak da kullanilabileceginin altini çizdi.

-ARI SÜTÜ ILE TEDAVI-

Prof. Dr. Sorkun, tip doktorlari tarafindan ari ürünleri kullanilarak yapilan tedavinin genel isminin apiterapi oldugunu anlatti. Türkiye’de bu konuda faaliyet gösteren bir dernek ya da saglik kurulusu olmadigini kaydeden Prof. Dr. Sorkun, birçok gelismis ülkede, bu konularda yogun çalismalarin yapildigina dikkati çekti. Prof. Dr. Sorkun, ari sütü ile yapilan tedaviye iliskin ise su bilgileri verdi: “Gelismis ülkelerde ari sütü konusunda yapilan çalismalar yüz yil öncesine dayanmaktadir. Ari sütünün insan sagligi açisindan önemine ve çesitli alanlarda kullanimina kosut olarak üretimi ve kullanimi konusunda yapilan çalismalar 1950 yilindan bu yana agirlik kazanmistir. Ari sütünün biyolojik ve klinik özellikleri, üretim teknigi ile kalite kontrolü konusunda önemli asamalarin kaydedilmis olmasi, apiterapi alaninda kullanimini yayginlastirarak üretimi cazip duruma getirmistir. Hücre yenileyici özellige sahip olan ari sütü, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakiminda da mucizevi etkiler yaratiyor. Dokuyu ve cildi yeniliyor, kirisiklari gideriyor. Ari sütü tüm dünya ülkelerinde, yogun antibiyotik kullanan, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda ve enerji ihtiyaci olan sporcularla, gelisme problemi olan çocuklarda destekleyici besin olarak kullaniliyor.”


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim