Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:11:27 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Oruçta saglik var!
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Oruçta saglik var!Ramazan geldiginde; Cennetin kapilari açilir, Cehennemin kapilari kapanir ve seytanlar zincirlenir. (el-Buhârî, 3277; Müslim, 1079.)

Orucun, ruh ve beden üzerinde olumlu etkileri ve vücut sagligi bakimindan faydali sonuçlari tibben de kanitlanmis bir gerçektir. Pek çok hikmetleri olan oruç emrinin bu yönüne de Peygamber Efendimiz dikkatimizi çekerek söyle buyurmustur: “Oruç tutunuz ki, saglikli olasiniz.”

Peygamberimizin bu evrensel mesajinin tasidigi anlam, çaglara isik tutmakta, dinimizin emirlerindeki sir ve hikmetler zaman geçtikçe daha iyi anlasilmaktadir. Burada sözü, konunun uzmani olan tip doktorlarina birakarak orucun saglik yönünden faydalarini bir kere de uzmanlarindan dinleyelim:

Sindirim sistemi dinleniyor

Saglam insanlara orucun hiç bir zarari yoktur. Aksine, “Oruç tutunuz, sihhat bulursunuz” hadis-i serifinde isaret buyruldugu gibi, vücuda faydasi vardir. 8-16 saat sindirim sisteminin, karacigerin dinlenip kendini toparlamasi büyük bir faydadir.

Oruç normal sihhatli olan insanlar için çok faydali bir perhiz teskil eder. Az yemek ve itidal ile yasamak sonucu oruç tutanlar genellikle Ramazan'da bir kaç kilo zayiflarlar. Bu suretle 11 ay zarfinda vücutta depo edilen zararli yaglar erimis olur. Bu ise çagimizda herkese tavsiye edilen en mühim saglik kuralidir. Çünkü sismanlik seker hastaligina pek yakindir. Ayrica damar sertligi, kalb hastaligi, tansiyon yüksekligi ve buna bagli pek çok hastaliga müsait bir zemin hazirlar. Demek oluyor ki oruç, bütün bu dertlerden insani koruyucu bir etki yapar.

Bu gerçegi, sadece bizim bilim adamlarimiz degil, konuyu inceleyen yabanci bilim adamlari da dile getirmektedir: 1940 Nobel Tip ödülünü kazanan ünlü bilim adami, Dr. Alexis Carrel 'L'Hamme, Cet inconnu’ adli eserinde, oruç sirasinda organizmalarda depo edilmis besin maddelerinin harcandigini, sonradan bunlarin yerine yenilerinin geldigini, böylece bütün vücutta bir yenilenme oldugunu ve orucun saglik bakimindan çok yararli oldugunu söyler.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim