Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:46:53 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Hemoroid - Basur
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Hemoroidal doku damar yumagi (anjiyo kavernöz) yapisinda olan ve anüsün çikisinda yastikçik görevi gören bir dokudur. Iç ve dis hemoroid olarak ikiye ayrilir. Anüsün ciltten kalinbarsak hücrelerine geçis bölgesinde disli çizgi olarak adlandirilan çizginin üst kisminda olanlara iç hemoroid, alt kisminda olanlara dis hemoroid denir.


Hemoroidal dokuda atardamar ve toplardamarlar (arteriyovenöz) arasi direkt baglantilar mevcuttur. Bu yapi sayesinde kalinbarsagin en son kismindaki sensörlerin uyarisiyla hemoroidal doku içindeki kan miktari hizli bir sekilde ayarlanip istemsiz olarak anüsten sivi ve gaz çikisini engelleyen bir yastik mekanizmasi seklinde çalisir. Hemoroidal doku bu yönüyle insan yasaminin günlük yasam kalitesini saglamakta önemli yere sahiptir.

Hemoroidal doku kalinbarsak duvarina Park ligamani olarak adlandirilan baglarla baglidir. Kronik kabizlik, ikinma, gebelik ve uzun süreli ayakta durarak çalismak gibi nedenler baglarin (Park Ligamani) zarar görmesine, bu dokunun asagiya dogru sarkmasina, içindeki kan dolasiminin bozulmasina ve doku içinde kan göllenmesine neden olur.

Hemoroidal dokunun sarkmasi, çogu kez kalinbarsak dokusunun (mukoza) anüs disina sarkmasi olarak tarif edilen mukozal prolapsus ile birliktedir. Anatomik yapisi bozulan, asagiya dogru sarkma ile kan göllenmesi olan ve büyüyen bu doku hemoroidal hastaliga neden olur. Hemoroidal hastalikta özellikle kabizlik döneminde sert diskinin çikisinda asagiya sarkma, kanama ve agri siklikla görülen yakinmalardir.

Hemoroidal hastalik 4 derecede incelenir. 1. derecede hemoroidal doku büyümüstür. Özellikle sert diski sonrasinda kanama görülür, fakat sarkma yoktur. 2. derecede büyümüs olan hemoroidal doku kanama ile birlikte özellikle tuvalet sirasinda siser, asagiya sarkar, tuvalet sonrasi kendiliginden normale döner. 3. evreye gelmis hemoroidal hastalikta sarkan hemoroidlerin normal pozisyona gelmesi için elle itilmesi gerekir. 4. evrede ise sarkmis olan hemoroidler elle de normal pozisyona getirilemez ve acil operasyon gerektirir

Bunlarin disinda herhangi bir evrede akut tromboz denilen hemoroid dokusu içinde kan göllenmesi sonucu pihtilasma meydana gelebilir. Siklikla çok agrili bir durumdur ve çogu kez acil operasyon gerekir.

Bati toplumlarindaki insanlarin yaklasik %50’si hayatlarinin herhangi bir döneminde hemoroidal hastalikla ilgili yakinma yasarlar. Hastaligin görülme sikligi yasla birlikte artmakta, yakinmasi olan bu kisilerin yaklasik %20’sinde girisimsel tedavi gerekmektedir.

Girisimsel tedavi yapilan ya da ilaç tedavisi yapilan hastalarin toplami göz önüne alindiginda tedavi maliyeti ve isgücü kaybi ile günümüz modern toplumlarinin en önemli saglik sorunlarindan biridir.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim