Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 9:02:13 PM - 12/29/2024
Forum Ana Sayfa » Kltr » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
gitarcikaptan
[PSIKOLOJIKDELI]


Kayıt Tarihi : 12/1/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 17
   39847
GEÇMISTEN GÜNÜMÜZE ÜNLÜ TÜRK RESSAMLARI
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.


SEKER AHMET PASA

Seker Ahmet Pasa, çagdas Türk resim sanatinin temel taslarindan biri olarak degerlendiriliyor. Batidaki deneyimleri özümseyen bir istemle, peyzaj temasina yaptigi dünya çapindaki üslup katkisi, sanatçinin mekan derinligi ve atmosfer iliskilerini yorumlayan duyarliliginin ürünü olarak görünür.

HALIL PASA
Izlenimci isik ve renk çözümlemelerine özgün bir ayrim kazandiran Halil Pasa, bu yönde ugras veren resim sanatçilarina örnek olusturmakla kalmiyor, klasik anlayisa uygun yapitlari ve derin anatomi bilgisini yansitan çizim etütleriyle çok yönlü kisiligini ortaya koymus oluyor.

HOCA ALI RIZA
Hoca Ali Riza özellikle peyzaj alaninda üstün siirsel nitelikli bir üslup varligi gösteriyor. Büyük bir egitici etkinligi olan sanatçi çesitli çizim etütlerini kapsayan tas baskisi albümlerle, Türk resminin yenilenme olgusunu genis kesimlere yaymis, giderek Efsanelesen bir isim olmustur.

IBRAHIM ÇALLI
Ibrahim Çalli, kendi kusagi içindeki sanatçilar arasinda uçari denebilecek bir üslup dinamiziyle karsimiza çikar. Resimlerine yerel bir atmosferin tadini kazandirmakta, izlenimci sinirlari asan bir duyarliliga sahiptir.
SÜLEYMAN SEYYID

Natürmort temasina karsi yogun ilgisiyle bilinen Süleyman Seyyid, peyzaj ve figür alaninda da üstün yeteneklerini kanitliyor. Süleyman Seyyid özellikle resim düzeninin içerdigi yön zitliklarinda ifadesini bulan üslup dinamizmiyle özgün yerini kazaniyor.

HIKMET ONAT
Hikmet Onat 1914 kusaginin bazen hafif isik titresimlerine yönelen üslup anlayisina farkli boyutlar getirmis genis ve enli tus biresimlerinden olusan bir tarz gelistirmistir

RUHI AREL
M.Ruhi , gerçekçi temalari yorumlamakta yasiti olan diger ressamlardan daha büyük bir duyarlilik göstermis ve resimlerine yogun bir yerel atmosfer kazandirmakta en büyük basarilardan birini ortaya koymustur.


AVNI LIFIJ
20.yy ilk çeyreginde etkin olan üslup çabalari arasinda, en basta sözü edilmesi gereken sanatçinin Avni Lifij oldugu söylenebilir.Avni Lifij, lirizmin dorugunda sayilabilecek üstün bir renk yetenegiyle, saglam bir desen ugrasini bir arada yürütebilen ender sanatçilardan biridir.

TURGUT ZAIM
Türk resim sanatinin cumhuriyet dönemi ile birlikte açilan yeni ve özgün atilimlari içinde, köy temalarina yönelik figür üslubuyla Turgut Zaim’in olusturmayi basardigi ulusal-yerel atmosfer, hala asilamamis bir deger sistemi gibidir.

ALI AVNI ÇELEBI
Üslup yaklasimini, düzenin konstrüktif bir ilke çevresinde olusmasina bagliyan Ali Çelebi’nin bunun yani sira ifadeci bir anlatima yönelik deger ölçütlerinin arastirisi içinde oldugu da görülür.

ESREF ÜREN
Kent olusumlarindan kesitleri isleyen peyzajlarinda, Esref Üren’in düzene açik ve sinirsiz bir ifade boyutu getiren duyarliliginin canli titresimlerine tanik olunabilir.

MAHMUT CUDA
Mahmut Cuda, kendisi de belirttigi gibi, deformasyona hiç ragbet etmeyen bir biçimlendirme ilkesini sonuna kadar denemis ve bundan yeniliklerle rekabet edebilen bir tazelik üretmesini de bilmistir.

NURULLAH BERK
Nurullah Berk’in kübizmen A. Lhote’tan esinlenen ve oldukça dekoratif bir yön tutturan uygulamalari içinde görülür.

B.RAHMI EYÜBOGLU
Bedri Rahmi Eyüboglu gelismesi boyunca folklorik nakislarla kurdugu resimsel iliskileri popüler boyutlara eristiren bir sanatçi olarak dikkatleri üzerine toplamistir.

FIKRET MUALLA
Fikret Mualla hemen hemen tümü Fransa’da geçen sanat yasami boyunca, çalismalarini, evrensel figüratif sanata yapilmis modern bir katki olarak gerçeklestirmistir.

NURI IYEM
Nuri Iyem figüratif ve soyut çalismalarinin tümünde özenli bir isçiligin giderek ustalik katina ulastigi bir gelisme içinde görülür.


ADNAN ÇOKER
Soyutlamayi yerel mimari unsurlardan esinlenen bir düzen anlayisi içinde sunan Adnan Çoker teknik açidan da perfeksiyona yönelmis biri olarak görünür.

ÖMER ULUÇ
Soyutlayici resim fantezisini, giderek figüratif yolda açilim kazanan yeni bir boyuta oturtmakta Ömer Uluç’un özel bir yer aldigini rahatça belirtmek mümkündür.

ORHAN PEKER
Orhan Peker özgün resim üslubuna, soyutlanmaya yönelik lekeci bir anlayis çerçevesini yogun ifade içerikleriyle kaynastirarak gelistirme yolunu açmistir.
CEMAL TOLLU
Cemal Tollu kübist bir Resim üslubu anlayisina yöresel anlamalar kazandirma yolunda bir sanatçi olarak görülmektedir.

NAZMI ZIYA GÜRAN
Nazmi Ziya’nin 1914 kusagi sanatçilari arasinda isik titresimlerine karsi en duyarli kisiligi olusturdugunu görüyoruz. Nazmi Ziya’nin resimlerinde doga parçalari isigi emmis yogun renk kümeleri halinde ve siirsel ifade yükleriyle doludur.

OSMAN HAMDI
Osman Hamdi’nin, Fotograf büyültme yöntemini kullanarak Türk resminin figür çalismasina açilmasinda önemli bir katkisi olmustur. Oryantal temalari isleyen resimleriyle Portre ve peyzaj alanina yöneldigi resimleri arasinda kaynasik bir üslup birligi yoktur.

FAHRI KAPTAN
Fahri Kaptan adiyla bilinen sanatçi, Pirimitif adi verilen diger foto yorumcu ressamlar gibi Saray bahçesi, Köskler ve benzerleri kapsayan manzara resimleri olusturmus, teknik planda üstün basarisini kanitlayan ugraslar içine girmistir

NESET GÜNAL
Neset Günal’in resmini degerlendirmenin tek yolu, genis figür ilgileri ortaminda gerçeklesen toplumsal bir tutkuyu dile getirmektir

SAFA BÜTE
24 Eylül 1958’de Nigde’de dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Nigde’de tamamladiktan sonra Adana’ya yerlesti.1989 Anadolu Üniversitesi Is-Idaresi Bölümü mezunu. Vatani görevini Izmir’in Çesme ilçesinde tamamladiktan sonra Afsin Elbistan Termik Santrali’nda teknik tercümanlik, daha sonra da iki yil kadar bankacilik yapti.


ARIF TURAN
1963 yilinda dogdu. 1982-86 yillarinda Hacettepe Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü’nde okudu. 1986 yilinda ayni Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümü’ne girdi. 1990 yilinda mezun oldu. 7 kisisel sergi açti. Yurtiçi ve yurtdisinda özel koleksiyonlarda yapitlari bulunmaktadir.Çalismalarini Istanbul’da sürdürüyor.

HACER TEREKLI
1948 - KARABÜK dogumlu 1990 yilinda Marmara üniversitesi G.S.F Geleneksel Türk El Sanatlari bölümünden (3. lükle) mezun oldu. Çorlu halk egitim ve Safranbolu M.Y.O'da Güzel sanatlar dersinde ögretmenlik yapti. Bir çok sergiler açti. Suluboya, Guas, Pastel, Vitray, Kumas, Seramik ve Yagliboya üstünde çalisiyor.

AYDIN AYAN
1953 yilinda Trabzon'da dogdu.1972-77 yillari arasinda ögrenim gördügü Istanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nde, 1979 yilinda asistan olarak göreve basladi. 1986-87'de British Council'in bursuyla gittigi Ingiltere'de sanatsal çalismalar yapti. 1988 yilinda ögretim görevlisi, 1990'da doçent ve 1998 yilinda da profesor oldu.

DEVRIM ERBIL
1937 Salihli'de dogdu. 1954 Istanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne girdi. 1959 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu.1962 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde asistanlik görevine basladi. Bedri Rahmi Eyüboglu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli Atölyeleri'nde görev aldi.

EDA BAHADINLI
1964 Istanbul'da dogdu.
1981 - 86 Mimar Sinan Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Resim Bolumu'nde Lisans Egitimi.
1989 - 91 Ayni bolumde Yuksek Lisans Egitimi.
1990 MSU Mezunlari Dernegi Karma Resim Sergisi
1993 Devlet Guzel Sanatlar Galerisi Kisisel Sergi
CANAN DAGLIÖZ
1951 Makedonya'da (Istip) dogdu. 1971 Buca Egitim Enstitüsü Fransizca bölümünü bitirdi. 1992 Balikesir’de Özdemir Yemenicioglu atölyesinde çalismalarina basladi. Yine ayni atölyede çalismalarini sürdürmektedir.



ABIDIN ELDEROGLU
Abidin Elderoglu 1901’de Denizlide dogdu, 1974’te Ankara’da öldü. Resim sanatina olan ilgisi, Idadi'de okudugu yillarda gelisti. 1919'da bu okulu bitirince, resim ögretmenligi vekilligine atandi. Istanbul Ögretmen Okulu'nda okudu.

FERIDE BINICIOGLU
1963’te Adana’da dogdu. 1986 Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünden mezun oldu.
Çalismalarini Yalova’daki atölyesinde sürdüren sanatçi birçok karma sergiye katilmistir.
Sanatçinin eserleri yurtiçi ve yurtdisinda çesitli koleksiyonlarda yer almaktadir.
Kisisel Sergileri:
1988 Akbank Sanat Galerisi-Istanbul
1989 Pamukbank Sanat Galerisi- Istanbul
1996 Simurg Sanat Galerisi-Istanbul
FERRUH BASAGA
1914 yilinda Istanbul’da dogdu.
1936 – 40 tarihleri arasinda Istanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde egitimini tamamladi.
1940’da Müstakil Ressamlar Dernegi Üyeligi yapti.
1947’de IGSA Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu.
Ayni üniversitede ögretim üyeligi de yapan Ferruh Basaga yurtiçi ve yurtdisinda bir çok kisisel sergi açti ve karma sergiye katildi.
Halen Istanbul’daki atölyesinde çalismalarini sürdürmektedir.

S. SAIM TEKCAN
1940 Trabzon'da dogdu. Gazi Egitim Enstitüsü Lisans Diplomasi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Lisans Diplomasi, Mimar Sinan Üniversitesi Sanatta Yeterlilik Diplomasi. 1968-1975 Atatürk Egitim Fakültesinde ögretim üyeligi. 1975 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögretim üyeligi.

MEHMET ALI LAGA
Mehmet Ali LAGA (1885-1948), Osmanli Ressamlar Cemiyeti üyesidir. Cemiyet 1921 yilindan adinin degistirilerek Türk Ressamlar Cemiyeti’ne dönüstürülüsüne kadar, bu isimle yogun bir sanat faaliyeti içinde olmustur. Türk Resmi’nde 1914 Kusagi olarak adlandirilan sanatçilar grubu cemiyetin etkinliklerinin agirlik noktasini olusturmuslardir.

NECMI TORAMAN
1969 Erzurum Hasankale dogumlu. ilk ,orta ve lise egtimini istanbul’da aldi ve halen yasamimi istanbul’da sürdürmektir. Çizimle ilk ugraslari lise yilarinda yaptigi karakalem çalismalarla oldu. 98 yazinda ilk karakalem desen denemeleri yapti, yaptigi desenleri daha sonra yagli boya çalismalara uyarladi , bu süreçte arayis, arastirma ve denemelere agirlik verdi. Hiç bir egitim ve ders almayan tamamen kendi arastirma ve denemeleriyle çalismalarini sürdürmektedir.

CAN GÖKNIL :
Can Göknil, 1945 yilinda Ankara'da dogdu. 1966 yilinda Istanbul, Arnavutköy Kiz Koleji'den mezun oldu. Resim çalismalarini, bir rastlanti sonucu tanistigi ressam-seramik sanatçisi Seniye Fenmen'in atelyesinde, lise yillari boyunca sürdürdü. Bu konuda bilgisini gelistirmek üzere Amerika'ya gitti.


http://img216.imageshack.us/img216/8431/6666rm1fn0.gif
Yukarı Aykut_yildirim_957@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim