Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 12:33:12 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » Kltr » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
burak



Kayıt Tarihi : 2/5/2009 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 53
   39867
GÜNES DÜNYA'YI YUTACAK
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

"Günes 5 milyon yil sonra Dünya'yi yutacak!".

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nde düzenlenen konferansta konusan Doç. Dr. Kadri Yakut, "Günesin 5 milyon yil sonra büyüyüp Dünya'yi içine alarak yok edecegini biliyoruz. Dünya disi bir yasamin var olduguna dair ise her hangi bir sey elde edilmemistir" dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünden mezun olan ve su anda Cambridge Üniversitesi Astronomi Enstitüsü'nde çalismalarina devam eden Doç. Dr. Kadri Yakut, evrenin fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapisini anlatti.

Evrenin olusum teorileri, büyük patlama, yildizlarin ve gezegenlerin olusumuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Kadri Yakut evrenin 14 milyar yil kadar yasli oldugunu, Big Bang'in sadece bir teori oldugunu bunun bir kesinlik tasimadigini söyledi.

Doç. Dr. Kadri Yakut sözlerine söyle devam etti:

"Hafif elementler evrenin olusumu sirasinda agir elementlerle birlikte yildizlarin olusumunu gerçeklestirmistir. Her sey bir tek noktada baslamistir. Evren böyle bir ortamda olusmustur. Ortam inanilmaz bir sekilde sicak ve yogundur. Evren ivmeli ve açik bir yapiya sahiptir."

Doç. Dr. Kadri Yakut evrenin gözlenme serüveninin 1930'lu yillarda basladigini, 1965'li yillarda da kozmik art alan isiniminin ölçüldügünü söyledi.

Karanlik madde

Doç. Dr. Kadri Yakut evrenin yüzde 23'lük kisminin karanlik ortamdan olustugunu, bu karanlik dönemin 13 milyar yil önce basladigini söyledi.

Doç. Dr. Yakut "Karanlik madde 1933 yilinda ögrenilip ortaya çikarildi. Görünmez baryonlardan olusmaktadir. Karanlik enerjinin ise kesin ve net bir sekilde nasil olustugu bilinememektedir" dedi.

Evrenin daha çok hidrojenden az bir kisminin da plazmalardan olustugunu söyleyen Doç. Dr. Yakut söyle devam etti:

"Bir yildizin nasil olustugunu bilmekteyiz. Gaz, toz ve parçaciklarin birlesmesiyle ve hidrojenin yanmasiyla yildizlarin nasil olustugunu görebilmekteyiz. Fakat gezegenlerin olusumuyla ilgili net bir sey söylememiz mümkün degildir. Diger yandan Günesin 5 milyon yil sonra büyüyüp Dünya'yi içine alip yok edecegini biliyoruz. Dünya disi bir yasamin var olduguna dair ise her hangi bir sey elde edilmemistir."



Yukarı burak371@windowslive.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim