Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:47:03 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
seyda
[ÇöL Çiçegi]


Kayıt Tarihi : 9/6/2008 1
Yer : Istanbul
Mesaj Sayısı : 286
   39700
Nutuk - Özet - Mustafa Kemal Atatürk
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

KITABIN ÖZETI:

Nutuk, ülkemiz ve milletimiz üzerine büyük oyunlarin oynandigi günlerden baslayarak, Türk tarihinde bir dönüm noktasi olan Istiklal Savasini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunu ve inkilaplarin yapilisini, kisaca siyasi ve milli tarihimizi birinci elden anlatan degerli bir eserdir.Eser, TBMM’nin kurulusundan Cumhuriyetin ilanina kadar uzanan basarili bir tarihi akisin hikayesidir.
Nutuk’ta, kendini her seyi ile milletine adamis, olaganüstü yetenekleri ile dehanin en iyi örnegini vermis büyük bir komutanin inkilapçi bir liderin ve ileri görüslü bir devlet adaminin, askeri ve siyasi aksiyonlari ile Türkiye Cumhuriyeti’ne sekil veren temel düsünceler yer almistir.Ayrica eserde milli degerler sistemine bagli Cumhuriyet rejiminin, tarih suuru içindeki gelismesinin adim adim nasil olgunlastirildigini yakindan görebiliriz.
Bagimsizlik; tam bagimsizlik denildigi zaman, elbette siyasi, mali, kültürel ve benzeri her hususta tam bagimsizlik ve tam serbestlik demektir.
Demokrasi ve hürriyet; korku üzerine devlet kurulamaz.Toplara istinad eden hakimiyet payidar olamaz.Hürriyet, insanin,düsündügünü ve diledigini mutlak olarak yapabilmesidir.Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir.
Cumhuriyet; cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet sekli demektir.Cumhuriyet ahlaki fazilete dayanan bir idaredir.Cumhuriyet fazilettir.Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir.
Kültür; Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür.Bu sözü burada ayrica izaha lüzum görmüyorum.Türk milleti. Ancak varligini derin ve saglam kültür sinirlariyla çizdikten sonradir ki onun yüksek kapasitesi ve fazileti milletler arasinda taninir.Türk milletine. fitri rengini veren bu inkilaplardan her biri çok genis tarihi devirlerin ögünebilecegi büyük islerden sayilsa yerindedir.
Medeniyet; bugünkü Türk milleti, mazinin en derin medeniyetlerinde kuruculuk iddia eden bu Türk kaviminin bugünkü çocuklari açik ve saglam yolu bulmuslardir.
Tarih; Büyük devletler kuran ecdadimiz büyük medeniyetlere de sahip olmustur.Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüge ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur.Türk çocugu ecdadini tanidikça daha büyük isler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktir.
Din ve laiklik ; din vardir ve lazimdir.Temeli çok saglam bir dinimiz vardir.Türk milleti daha dindar olmalidir, yani bütün sadeligi ile dindar olmalidir.Dinime, bizzat hakikate nasil inaniyorsam buna da öyle inaniyorum.Suura aykiri, ilerlemeye mani hiçbir sey ihtiva vermiyor.Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete maliktir.
Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete maliktir.Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanindan çekip alamamistir ve alamaz.


YaLnizLigim bir çigLikti Hepiniz mi Sagirdiniz..!
Yukarı Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim