Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 5:33:15 AM - 11/10/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
gitarcikaptan
[PSIKOLOJIKDELI]


Kayıt Tarihi : 12/1/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 17
   39847
Ipek Yolu
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Çin'den baslayarak Anadolu ve Akdeniz araciligiyla Avrupa'ya kadar uzanan ve dünyaca ünlü ticaret yoludur.
Milattan yüzyillar önce Misirlilar, daha sonra da Romalilar, Çinlilerden ipek satin alirlardi. Ulasim ise, daha sonra Ipek Yolu adi verilen güzergahlari izleyen kervanlarla saglanirdi.
Ipek endüstrisi, eski çaglardan beri birçok milletin hayatinda çok önemli bir yer tutmustur. Uzak Dogu'dan gelen ipek ve baharat, Bati dünyasi için, uluslararasi iliskilerde önemli bir yol oynamistir. Ipek, ayrica Dogu kültürünün Bati tarafindan taninmasini da saglamistir. Dogu'nun ipegi ile baharatinin kervanlarla batiya tasinmasi, Çin'den Avrupa'ya ulasan ticaret yollarini olusturmustur. Orta Çagda, ticaret kervanlari, simdiki Çin'in Xian kentinden hareket ederek Özbekistan'in Kasgar kentine gelirler, burada ikiye ayrilan yollardan ilkini izleyerek Afganistan ovalarindan Hazar Denizi'ne, digeri ile de Karakurum Daglari'ni asarak Iran üzerinden Anadolu'ya ulasirlardi. Anadolu'dan deniz yolu ile veya Trakya üzerinden kara yolu ile Avrupa'ya giderlerdi.
Dogudan batiya dogru gelisen bu ticari harekette daha önceki çaglardan beri kullanilmakta olan bir yol sebekesinden yararlanilmistir. Yogun bir sekilde ipek, porselen, kagit, baharat ve degerli taslarin tasinmasinmasinin yaninda kitalar arasindaki kültür alisverisine de imkan saglayan bu binlerce kilometre uzunlugundaki kervan yollari zaman içinde Ipek Yolu olarak adlandirilmistir. Ipek Yolu Asya'yi Avrupa'ya baglayan bir ticaret yolu olmasinin ötesinde, 2000 yildan beri bölgede yasayan kültürlerin, dinlerin, irklarin da izlerini tasimakta ve olaganüstü bir tarihsel ve kültürel zenginlik sunmaktadir.
Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin bagimsizliklarini kazanmalarindan sonra, Ipek Yolu'nun hem bir ticaret yolu, hemde tarihsel ve kültürel deger olarak yeniden canlandirilmasi gündeme gelmis, bu yol boyunca insa edilmis ve artik kullanilmayan yapilarin, yeni islevler kazandirlarak korunmalari ve yasatilmalari için çalismalar baslamistir.


http://img216.imageshack.us/img216/8431/6666rm1fn0.gif
Yukarı Aykut_yildirim_957@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim