Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 12:07:38 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
balatli



Kayıt Tarihi : 4/7/2009 1
Yer : istanbul
Mesaj Sayısı : 29
   40056
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Zafer Bayrami Coskuyla Kutlaniyor

"30 Agustos Zafer Bayrami"nin 87. yildönümü tüm yurtta, dis temsilciliklerde ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde kutlaniyor.


Yayina Giris: 30.08.2009 10:08:09
Güncelleme: 30.08.2009 15:41:12

Ilk Tören Anitkabir'de
Baskent Ankara'daki ilk tören Anitkabir'de yapildi. Tören Genelkurmay Baskani Orgeneral Ilker Basbug, kuvvet komutanlari ve askeri erkanin Aslanli Yol'dan yürüyüsleriyle basladi.
Orgeneral Basbug, Atatürk'ün mozolesine üzerinde "Türk Silahli Kuvvetleri" yazili kirmizi ve beyaz karanfillerden olusan çelenk birakti. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.

Orgeneral Basbug ve törene katilanlar, Anitkabir merdivenlerinde hatira fotografi çektirdi. Daha sonra Misak-i Milli kulesine geçen Orgeneral Basbug, Anitkabir Özel Defteri'ni imzaladi.

"Bugün Bagimsiz Bir Devlet Çatisi Altinda Yasayan Herkes Bu Zafere ve O'nu Kazanana Çok Sey Borçludur"
Basbug, Büyük Taaruz'un, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atildigi tarihe yön veren emsalsiz bir muharebe oldugunu hatirlatti.

Basbug, "Bugün bagimsiz bir devlet çatisi altinda yasayan herkes bu zafere ve O'nu kazanana çok sey borçludur. Kurdugun Türkiye Cumhuriyeti'nin temel nitelikleri, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü ve Türk milletinin büyük Atatürk sevgisi sonsuza kadar yasayacaktir" diye yazdi.

Anitkabir'deki törenin ardindan Genelkurmay Baskani Ilker Basbug ve kuvvet komutanlari, Genelkurmay Baskanligi'nda tebrikleri kabul etti.

Erdogan ve Baykal Kisa Süre Sohbet Etti
Törenin baslamasindan önce Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile CHP Genel Baskani Deniz Baykal'in bekleme salonunda bir süre sohbet etmesi dikkat çekti.

AKM'de Görkemli Kutlama
30 Agustos dolayisiyla Atatürk Kültür Merkezi'nde de bir tören düzenlendi. Bu yilki kutlamalarda birçok ilke de imza atildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi törende geçis yapacak personel sayisi ile zirhli ve mekanize araç sayisi iki kat artirildi. Geçen yil 4 bin personelin katildigi törenlere, bu yil 8 bin askeri personel katildi.

Geçit resminde ilk kez Türkiye'deki tüm askeri birliklere ait 60 sancak yer aldi. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Güneydogu Anadolu Bölgesi'nden ilave birer tabur törenlere katildi.

Seref Tribünü'nde bu yil ilk kez 4 sehit ailesi yer aldi. Zafer Bayrami kutlamalari gün boyu çesitli etkinliklerle devam edecek.

Basbug, Halkla da Sohbet Etti
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlerin ardindan Genelkurmay Baskani Orgeneral Ilker Basbug, töreni izlemeye gelen vatandaslarla sohbet etti. Basbug, Türk halkinin silahli kuvetlere olan ilgisinden memnuniyetini dile getirdi.

Basbug, "Ben bütün Türkiye halkinin özlellikle Ankara halkinin Zafer Bayrami'ni kutluyorum ve bu bayrama gösterdikleri ilgiden dolayi gerçekten hepsine çok tesekkür ediyorum, mutluyuz. Türk halkinin silahli kuvvetlere sevgisi her zaman var. Belki bugün bunu biraz daha açik görme sansina shaip olduk" diye konustu.

Istanbul'da Zafer Bayrami Coskusu
30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü, Istanbul'da da çesitli törenlerle kutlaniyor.

Istanbul'da ilk tören, her zamanki gibi Taksim Cumhuriyet Aniti'ndaydi.

Buradaki tören, Birinci Ordu Komutani Orgeneral Hasan Igsiz'in Anit seref defterini imzalamasiyla sona erdi. Törene katilanlar, daha sonra Harbiye Orduevi'ne geçti.

Vatan Caddesi'ndeki geçit resmi ise, Istanbul Valisi Muammer Güler, Birinci Ordu Komutani Orgeneral Hasan Igsiz ve Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas'in, halkin bayramini kutlamasiyla basladi.

Silahli Kuvvetler'in motorlu ve yaya birliklerinin görkemli geçisi, vatandaslarca ilgiyle izlendi. Zafer Bayrami kutlamalari çerçevesinde, Donanma Komutanligi'nca da Istanbul Bogazi'nda ögle saatlerinde gemi geçit töreni icra edilecek.

Türk Donanmasi'nin 23 gemisine, 3 egitim uçagi ve 9 helikopter havadan eslik edecek.

Izmir'de de Cosku ve Gurur Hakim
30 Agustos Zafer Bayrami'nin 87. yildönümü Izmir'de de coskuyla kutlaniyor.

Cumhuriyet Alaninda düzenlenen törende, Izmir'liler bu cosku ve gururu paylastilar.

Izmir'deki tören Atatürk Anitina çelenklerin konulmasiyla basladi. Törende, Izmir Valisi Cahit Kiraç, Ege Ordusu Komutani Orgeneral Hayri Kivrikoglu,Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu vatandaslari selamladi.

Ege Ordu Komutanligina bagli birliklerin geçisi büyük ilgi gördü. Tören, resmi geçit ile sona erdi.


http://www.trt.gov.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=67c1dbfc-961c-42cc-a7fc-a2bb71a4b82f


Ben Milletimin Ugruna Adamisim Kendimi,Bir Dogrunu Imani Bir Egriyi Düzeltir,Zulüm Azrail Olsa Hep HAKKI Tutacagim,Mukaddes Davalarda Ölüm Bile Güzeldir...
Yukarı derindereli@hotmail.de Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim