Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:58:22 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
YazanMesaj
CoSKun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39464
Bilgisayar Öldürüyordu!..
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Belçika'da 15 yasindaki bir gencin günlerce araliksiz bilgisayar oyunu oynamasinin ardindan komaya girerek, hastaneye kaldirilmasi, bilgisayar oyunu bagimliligin gençler üzerindeki olumsuz tesirlerini yeniden tartismaya açti.

Oyun bagimliligin gençler arasinda vahim boyutlara ulastigini kaydeden uzmanlar, tedavi edilmedikleri takdirde bu kisilerin bir süre sonra kendilerini gerçek dünyadan tamamen soyutlayarak sanal bir dünyada yasamaya basladiklarinin altini çiziyor. Günlerce ekran basindan kalkmayan son Belçikali genç vakasinda yasandigi gibi, oyun bagimlilarin bir süre sonra yemeden içmeden kesildikleri ve sadece kahve gibi uyarici içeceklerle ayakta kalmaya çalistiklari belirtiliyor.

Belçika'nin La Louvre sehrinde yasayan 15 yasindaki Benjamin adli ortaokul ögrencisi önceki gece bilgisayar basinda aniden fenalasarak hastaneye kaldirildi. Hastanede komaya giren gencin araliksiz günlerce 'World of Warcraft' adli oyunu oynadigi ve uykusunu dagitmak için uyarici içeceklerle kahveden baska hiçbir sey yiyip içmedigi tespit edildi. Vücut direncini yitiren ve yorgunluktan komaya giren genci doktorlar tedavi neticesinde kendisine getirdiler. Bunun kendisine bir ders oldugunu belirten Benjamin, "Oyun oynarken herseyin hakimi siz oluyorsunuz. Birçok seyi kontrol edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bu böyle degil. Bilgisayar oyunlari gençlerin yeni bagimliligi. Fakat birçok genç daha bunun farkinda degil. Ben bunun farkina yeni vardim." seklinde konustu.

Alkol ve Madde Bagimliligiyla Mücadele Birligi (VAD) uzmanlari ise sorunun psiko-sosyolojik bir temele dayandigini belirtirken, oyun bagimliligin muhakkak bir surette ciddiye alinarak uygun tedavi metotlarin kullanilmasi gerektigini kaydediyorlar. Kisinin kendisini gerçek dünyadan soyutlayarak kendi kabugunda yasamaya basladigi ve dolayisiyla çevresine son kerteye kadar ciddi bir rahatsizlik vermedigi için sorunun 'sessiz bir sekilde' çok ileri boyutlara kadar gelebildigi ifade ediliyor. Bu tür vakalarda sadece ruhsal sorunlarin yasanmadigini vurgulayan uzmanlar, oyun bagimlilarin çok defa beslenmelerinde bozuklarin görüldügü ve uyku düzenlerinin tamamen alt üst oldugunu belirtiyorlar. Hollanda, Çin, Güney Kore ve ABD'de oyun bagimlilari için özel tedavi merkezlerinin oldugu ifade edilirken, bilgisayar oyunlarinin genelde asama asama olmasi ve her asamayi geçen gencin bir sonraki asama için yeniden mücadele etme çabasi içine girmesi bagimliligi artiyor.

Öte yandan oyun oynayarak çok vakit harcamanin, insanlari diger önemli aktivitelerinden uzaklastirdigi düsünülüyor. Özellikle, daha çok oyun oynayan çocuklarin nispeten daha az sosyallestigi, aileleri ile daha az vakit geçirdigi ve daha az hareket ettigi belirtiliyor.

Belirli araliklar ile oynanan video oyunlarin zararsiz olup, hatta içine kapanma gibi bazi ruhsal bozukluklarin tedavisinde faydali oldugu bilinirken, asiri oynamanin çalisma, yemek yeme ve düs alma gibi günlük aliskanliklari bozabilecegi genel kabul görüyor.


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  _AnArchy_1903
[BESIKTASK]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 811
   1/17/2008 7:38:01 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

simdiki geçlik bilgisaray delisi sabaha kadar bilgisaray basinda ve bu yuzden gençlik derslerine calisamiyo kotu bir aliskanlik...

KANLARIMIZ KIZILAYA,ORGANLARIMIZ FENERE HELAL OLSUN:=)...ÇARSI...HERKEZE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK...........
Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim