Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 5:54:08 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri :
YazanMesaj
CoSKun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39535
Matkapla Ameliyat Mi Olur ?
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Ingiltere’nin en ünlü beyin cerrahlarindan Henry Marsh, yillar önce acil beyin tümörü ameliyatina aldigi bir hastasinin kafatasini matkapla deldigini kendisi için hazirlanan belgeselde anlatti. Her yil iki kez Dogu Avrupa’ya yolculuk ederek yoksullari tedavi ve ameliyat eden Marsh, Ukrayna’dan geçerken beynindeki tümör alinmadigi takdirde ölmesine kesin gözüyle bakilan Marian Domishny adli bir hastayi acilen operasyona aldi. Ancak doktor yaninda gereken malzemeleri olmadigindan ameliyati gündelik hayatta kullanilan kablosuz bir matkapla yapmak zorunda kaldi. Iyi bir anestezi uzmani bulamadigi için de lokal anestezi uygulamak zorunda kalan Ingiliz doktor, 9.6 voltluk Bosch marka bir matkapla hastanin kafatasini deldi. Beynine zarar vermemek için hastayla sürekli konusan Dr. Marsh, matkabin sarji bitince de panige kapilmadan ameliyati sürdürdü.

30 STERLINLIK MATKAP

Yayin kurulusu BBC’nin hakkinda “Ingiliz Cerrah” adli bir belgesel hazirladigi Henry Marsh, son 15 yildir Ukrayna’ya giderek hem seminerler verdigini hem de zor durumdaki hastalarin ameliyatlarini gerçeklestirdigini anlatti. Matkapla beyin delme deneyimini hangi yil yasadigini hatirlamadigini söyleyen Marsh, “Oraya gittigimde kosullar çok kötüydü. Hastalar ancak kör olunca veya kafalarinda büyük bir sislik olunca doktora gidiyorlardi. Bu da son asamaydi. Matkapla ameliyat olan hasta da ölmek üzereydi. Bu sayede kurtuldu” dedi. Yaklasik 30 sterlinlik bir matkapla ameliyati yapan Marsh, beyin ameliyatlarinda kullanilan aletin 30 bin sterlin oldugunu hatirlatan belgesel yapimcilarina da, “Hepimizin evde kullanilan matkaplari kullanmasini tabi önermiyorum. Ancak anlik kesiflerin ne kadar önemli oldugunu bilmemiz gerekiyor” yanitini verdi.

Ameliyati, anestezi uzmani olmadigi için lokal anestezi ile yapmak zorunda kaldigini anlatan beyin cerrahi Henry Marsh, ameliyat boyunca hastanin kendini kaybedip etmedigini kontrol etmek için onunla sürekli olarak konusmus. Marsh, yilda iki kez Dogu Avrupa ülkelerine giderek, hastalara karsiliksiz sifa dagitiyor.



Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!

  37isom

Kayıt Tarihi : 1/24/2008
Yer : ISTANBUL
Mesaj Sayısı : 7
   4/7/2008 4:01:14 PM  
Forumdaki mesajları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Çok saçma ve gereksiz.

Yukarı Bu Mesajdan Şikayetçiyim.!

Sayfalar : [ 1 ]

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim