Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 2:55:00 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (coskun)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
coskun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39424
Çizdigi Türkiye Haritasi
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

1907 yilinda Mustafa Kemal arkadaslariyla birlikte, ülke sorunlarini konustugu bir toplantida kendisinin çizmis oldugu ilginç bir harita çikartir. Orada bulunanlarin anlattiklarina göre haritanin, Osmanli Imparatorlugu'nun o zamanki sinirlari ile hiç bir ilgisi yoktu. O zaman hiç bir anlam verilemeyen bu harita, simdiki Türkiye Cumhuriyeti'nin Haritasi idi.

Haritada bugünkü sinirlarimiza uymayan sadece küçük bir fark vardi: Atatürk'ün bizden ayrilmasini istemedigi ve bir türlü razi olmadigi Kerkük'ü de Türkiye topraklarina katmisti. Daha sonralari Kurtulus Savasi kazanilinca, Isviçre'de yapilan Lozan Antlasmasi ile Türkiye Kerkük'ten çikan petrol hakkini satmak zorunda kalmistir.

Mustafa Kemal gelecegi bilme gücüne sahip olmasaydi bu haritayi çizebilmesi mümkün degildi. Haritanin çizilis tarihi olan 1907 yilinda henüz daha II. Abdülhamit Osmanli Imparatorlugu'nun padisahiydi. Gittikçe güçsüzlesen Osmanli Imparatorlugu'nun topraklarinda gözü olan ülkeler, saldiriya geçmek için uygun zamani beklemekteydiler.

1911 yilinda Italyanlar Trablusgarp'a saldirirlar. Osmanli devleti onunla ilgilenirken, bir yandan da Italyanlar oniki adayi isgal ederler. Arkasindan Balkan Savasi kopar. Osmanlilar'in eski komsulari Sirbistan, Bulgaristan, Karadag ve Yunanistan birleserek saldiriya geçerler. Iki cephede savasmak zorunda kalan Osmanli Devleti Italyanlar ile antlasma yapar. Ve Trablusgarp'i birakmak zorunda kalir. Bu sirada Balkan Devletler'i Edirne'yi alir. Daha sonralari birbirlerine düsen Balkan Devletleri'nin bu durumundan faydalanin Osmanli Devleti Edirne'yi geri alir. 1913 yilinda imzalanan "Bükres Antlasmasi" ile Osmanli Devleti Trakya ya kadar geri çekilir...

Atatürk'ün çizmis oldugu haritanin bir bölümü böylelikle gerçeklesmis olur... Daha sonralari çikan Birinci Dünya Savasi sonunda birçok topraklar kaybedilmistir. Arkasindan da Anadolu da isgal edilince, düsman esareti altinda yasamamak için baslatilan Kurtulus Savasi sirasinda ilk önce Türkiye'nin bu günkü Dogu siniri çizilir. Bunu, Güneydogu illerimizin bu günkü sinirinin çizilisi izler. En sonunda düsmanin Izmir'den denize dökülmesiyle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti'nin, 1907'de Mustafa Kemal tarafindan çizilen harita ortaya çikar.

Bütün bu gelismelerden sonra sunu kesin olarak görüyoruz ki, Mustafa Kemal çikacak savaslari sonuçlariyla birlikte bilmekteydi. Yillar öncesinden çizmis oldugu harita bunun en büyük kanitidir.


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim