Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:08:03 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (coskun)   (_AnArchy_1903)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
coskun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39417
Artik Alzheimer baslangici tahmin edilebiliyor!
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

EEG verilerini analiz eden yeni bir yazilim yardimi ile psikiyatristler artik Alzheimer hastaliginin erken belirtileri ile normal yaslanma sürecini ayirdedebiliyorlar.
01 Aralik 2007 08:07
Yazi boyutunu büyütmek için


EEG verilerini analiz eden yeni bir yazilim yardimi ile psikiyatristler artik Alzheimer hastaliginin erken belirtileri ile normal yaslanma sürecini ayirdedebiliyorlar.

Bu ayrimi beynin sol ve sag yarilari arasindaki farkliliklara dayanar yapabiliyorlar. Alzheimer hastaliginin erken teshisi yeni ilaçlarin kullanimi ile hastaligin gidisati yavaslatilabilceginden dolayi son derece önemlidir. Üstelik bu yeni teknik MR ya da PET gibi yöntemlerle erken tani koymaya göre daha ucuz ve daha zahmetsiz.

Alzheimer Hastaligi Amerika'da 4 milyon kisiyi ve ailelerini etkileyen bir hastaliktir. Eger gelecekte Alzheimer Hastaligi yasayacaksaniz bunu önceden bilmek ister miydiniz? Simdi yaygin kullanilan ve ucuz bir test hastanin akrabalarina ilerde bu hastaliga yakalanma riskleri hakkinda bilgi veriyor.

Beth Cenicola ve kardesi Dianne Burke'nin anneleri Alzheimer Hastaligina sahip. Annelerini bir yerlere gitmeyi ve bir seyler yapmayi seven birisi olarak hatirliyorlar. Ancak 94 yasindaki anneleri 8 yildir Alzheimer Hastaligi ile savasiyor. Kizi Beth " En zor sey annenizi görmek ancak sizin kim oldugunuzu bilmedigini bilmek" diyor.

Her iki kardes gelecekte Alzheimer Hastaligina yakalanip yakalanmayacaklarini tahmin eden bir testin parçasi olarak temel EEG taramasina giriyorlar.

New York Üniversitesi, Tip Fakültesi Psikiyatri Departmaninda Beyin arastirma Laboratuarinda yönetici olarak çalisan Leslie Prichep EEG sonucundan elde edilen sayisal degerlerle kisinin yasina göre beklenen sayisal degerleri karsilastirdiklarini ifade ediyor.

EEG kaydini sayisal degerlere çeviren yeni bir bilgisayar yazilimini kullanarak psikiyatristler normal yaslanma ile demensin erken belirtilerini kiyaslayabiliyorlar. Örnegin sol ve sag beyin EEG kayitlari benzerlikler tasiyorsa bu normal yaslanma süreciyle uyumlu iken, iki kayit farkliliklar gösteriyorsa bu gelecekteki demansin habercisi olabiliyor.

Prichep bunu saptamanin önemli oldugunu, çünkü demansin ilerlemesini durduran yeni ilaçlarin bulundugunu belirtiyor.

Beth teste girdigini, çünkü ilerde çocuklarinin kendi yasadiklarini yasamasini istemedigini belirtiyor. Bunu gelecegi degistirmek için bir sans olarak gördügünü söylüyor.

Günümüzde MR ve PET çekimleri de ilerde ortaya çikacak demansla ilgili bilgi verebiliyor. Ancak bu tetkikler daha zahmetli ve pahali. New York Üniversitesinde yedi yildir süren arastirma bu erken tani yönteminin dogru tahmin olasiligini %95 olarak veriyor. Arastirmacilar bu çalismayi genisleterek binlerce yasli hastanin kayitlarindan veritabani olusturuyor.

Uzm. Dr. Gökben Hizli



Memory Center


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim