Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 5:47:16 AM - 11/10/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (coskun)   (_AnArchy_1903)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
coskun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39420
Kalp hastalarina yeni umut
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Türkiye Kalp ve Saglik Vakfi tarafindan Antalya'da düzenlenen 3. Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi'ne katilan Prof.Dr. Bud Frazier, ilk yapay kalbin 1969 yilinda yapildigini söyledi.

O dönem yapay kalp çalismalarinin yeni bir proje oldugunu ifade eden Frazier, ilk yapilan yapay kalbin çok büyük oldugunu buna ragmen çok da etkili olmadigini anlatti.

Yapay kalp çalismalarinin uzun bir süreden beri devam ettigini belirten Frezier, "Yaptigimiz çalismalarla kalbin çok daha küçük yapilmasini sagladik. Eger kalbi büyütecek olursaniz, vücutta çok büyük yer kaplayacak ve sadece uygun kisilere takilabilecek.

Oysa bizim yaptigimiz bu pompa çok küçük. Bu cihaz küçük çocuklara, hatta fiziksel açidan küçük veya zayif insanlara da takilabilir. Bu pompayi taktigimiz kisilerin nabzi atmaz" dedi.

Bunun çok yeni ve çok önemli bir bulus oldugunu belirten Frezier, söyle konustu: "Çünkü bu cihaz çok fazla insanin hayatina katki saglamaktadir. Bunu kuslar gibi uçmaya benzetebiliriz. Yüzyillardir insanoglu kuslar gibi uçmayi sabit kanatlarla gerçeklestirmeye çalismis.

Nasil bu bir kusun uçmasi kadar güzel olamadiysa yapay kalpte gerçek kalp kadar olmasa da hastanin hayatta kalmasina yardimci oluyor.

Gelistirdigi yapay kalbi 2000 yilindan beri hastalara taktigini belirten Frezier, sunlari söyledi: "Kalbin kan dolasimini saglayan bir cihazdir. Bu cihaz, kalbin pompalama görevini yaptigi sol bölgesine yerlestirilir.

Bu cihaz kani, aort damarina pompalar, böylece kan vücutta dolasir ve tekrar kalbe geri döner ve tekrar bedende dolasmasi saglanir. Cihaz, platon enerji üreten bir batarya ile çalisiyor. Her batarya 8 saatlik bir süreye sahip. Bu omuzun hemen altindaki bir bölümde bulunur. Kullanimi çok kolay ve hasta bataryayi kendi degistirebilir. Fakat yapay kalp taktigimiz hastalar uzun süre banyo yapamaz veya yüzemezler.

''Yapay kalbin güvenli ve etkili oldugunun kanitlandigini anlatan Freizer, cihazin çok ileri derecede kalp yetmezligi olan hastalara takildigi gibi daha erken evrede kalp yetmezligi sorunu yasayan hastalara da takilabilecegini söyledi.

ABD'de hasta sayisinin yilda yaklasik 50 bin kisi oldugunu anlatan Freizer, sözlerine söyle devam etti: "Yapay kalbin takilmasi için talep edilen miktar yaklasik 70 bin dolar. Fakat bu cihazi bin dolara mal etmek mümkün.

Biraz rekabet olsa bu fiyatlar önemli ölçüde azalacaktir. Yapay kalp, canli kalp naklinden daha avantajli. Canli kalp nakli maliyetleri daha artiran bir süreçtir. Bunun için çok fazla uzmana ihtiyaç var, ayrica bir kisinin ölmesi gerekir ki onun kalbi alinabilsin. Oysa bu sadece rafta duran bir cihaz, alip takarsiniz."

Yapay kalp takili kisilerin uzun süreli banyo yapmak ve yüzmek disinda bütün normal faaliyetlerini yürütebildigini ifade eden Freizer, sözlerini söyle tamamladi: "Bizim hastalarimiz bunu taktiklari zaman ilk basta çok mutlu oluyorlar. Su an bir hastam dag yürüyüsleri yapiyor, bir baska hastam bowling oynuyor, ayrica 7 yil önce yapay kalp taktigim bir yazar hastam var.

Bu hastalarimin hiçbiri bu mutluluktan sonra kalp nakli istemediler. Çünkü çok az ilaç kullaniyorlar, canli kalp nakline göre daha az doktor kontrolünde kaliyorlar, ayrica cihazi kullanmak çok kolay."




iha


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim