Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 
Şu An 3:00:42 AM - 9/20/2024
Forum Ana Sayfa » » Son Açılan Konular » Son Cevaplanan Konular
Bölüm Hakemleri : (coskun)   (_AnArchy_1903)  
Kayıt bulunamadı!
YazanMesaj
coskun
[Her Daim (+)]


Kayıt Tarihi : 11/29/2007
Yer : Her Yer
Mesaj Sayısı : 369
   39420
Fobilerinizle yüzlesin!
Forumdaki konuları normal okuyabilmeniz için üye girişi yapmalısınız.

Klastrofobi” (kapali yer korkusu), “Agorafobi” (açik alan korkusu) ve “Zoofobi” (hayvan korkusu) gibi korkuylar toplumda yüzde 5 ile 10 oraninda görülüyor.

Psikiyatr Dr. Bülent Demirbek, kapali yer korkusunun daha çok sikisik trafik, uzun tüneller, asansör, dus kabinleri, MR görüntüleme cihazlarida kendini gösterdigini ifade etti.

Adana Ekrem Tok Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi Bashekimi Psikiyatr Dr. Bülent Demirbek, açik alan korkusunun ise sinema, tiyatro salonu, pazar yerleri ve alisveris merkezleri gibi insanlarin yogun bulundugu yerlerde kendini gösterdigini söyledi.

Demirbek, zoofobinin de kedi, köpek, fare, kurbaga ve diger bütün hayvanlarla karsi karsiya gelindiginde kisiyi olumsuz etkiledigini belirtti.

KÖTÜ ANILAR KORKULARI TETIKLIYOR

Yapilan arastirmalar ve aldiklari hasta öykülerinden, fobilerin temelinde çocuklukta yasanan kötü olaylarin yattigini gördüklerini ifade eden Demirbek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Kiside kapali alan korkusu varsa mutlaka çocuklugunda bir odaya kilitlenmis, evde yalniz birakilmis ya da böyle bir ortamda siddet görmüstür. Açik alan korkusu varsa böyle bir alanda mutlaka kötü bir ani yasamis olmasi ihtimaldir. Hayvan korkusu ise genellikle çocukluk döneminde hayvan sevgisi kazandirilmayanlarda görülüyor.”

Demirbek, ailelere uyarilarda da bulunarak, çocuklarinin tüm yasamlarini olumsuz etkileyebilecek fobilere sahip olmamalari için bunlara zemin hazirlayacak davranislardan kaçinmalarini istedi.

TEDAVIYE BASVURULMUYOR

Demirbek, çogu kisinin, bu fobileri dogustan bir aliskanlik olarak gördügünü, bu yüzden tedavi yoluna da gitmedigini belirtti ve “Oysa kisiyi bazi durumlarda çok güç, komik hatta arkadas çevreleri arasinda mahcup duruma düsüren bu fobiler kadinlarda, erkeklere göre iki kati daha fazla görülüyor” dedi.

KORKUYLA YÜZLESMEK GEREKIYOR

Fobilerden, ilaçla psikoterapi ve hipnozla kurtulma sansi bulundugunu vurgulayan Demirbek, “Fobilerin tedavisinde öncelikle kisinin kendisinde korku yaratan durumla yüzlesmesini sagliyoruz. Bu yüzlesme sirasinda kisiyi isterse bu korkulari yenebilecegine inandiriyoruz” diye konustu.

Demirbek, yüz kizarmasi, agiz kurulugu, yutkunma güçlügü, mide bulantisi, titreme, terleme ve bulanik görmenin yani sira bilinç kaybi ile ani tansiyon düsüsü ve bayilmalara kadar yol açabilen bu fobilerin mutlaka tedavi edilmesi gerektigini, aksi halde baska psikolojik ve biyolojik sorunlara yol açabilecegini söyledi.



AA


Yukarı coshyilmaz@hotmail.com Bu Konudan Şikayetçiyim.!


Sayfalar :

Forumdaki konulara cevap yazabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.


 
   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim