Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Hayvan üreticisine Kurban Bayrami uyarilari

Kastamonu Postasi / Alinan bilgiye göre hayvan üreticilerinin uymasi gereken noktalar belirlenerek bu noktalar dogrultusunda hareket edilmesi kararlastirildi.

Buna göre;

- Hayvan üreticilerinin sigir cinsi hayvanlarini ve küçükbas hayvanlarini 2010 yili sonbahar sap asilama kampanyasinda asilatmis olmalari veya herhangi bir nedenle asilatmamis hayvanlarini sevk tarihinden en az 15 gün önceden asilatmalari zorunlu tutuldu. Yine sevk edilecek küçükbas hayvanlarinin tanimlanmis, küpelenmis olmasi zorunlu.

Kayit altina alinmamis, kulak küpesiz ve yanlarinda pasaportu bulunmayan hayvanlarin sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanlar ilçe içinde Mense Sahadetnamesi, ilçe  veya iller arasi ise Veteriner Saglik Raporu ile nakledilebilecek, belgesiz  hayvan nakleden hayvan ve araç sahiplerine idari para cezasi verilecek.

- Kurbanlik hayvanlarinin tasinmasinda kullanilacak araçlar, nakil öncesi ve sonrasinda temizlenerek dezenfekte edilecek; hayvanlarin nakil vasitalarina asiri yüklenmelerine, nakliye sirasinda yaralanma veya gereksiz yere aci ve istirap çekmelerine neden olabilecek nakil vasitalari ile sevklerine izin verilmeyecek.

- Üreticilerin kurbanlik hayvanlarini sattiklarinda, pasaportun saticida kalan kismina
“ Kurbanlik olarak satildi” ibaresini yazarak bu pasaportlari, isletmelerinin bagli bulundugu Il/Ilçe Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

- Kurbanlik sevk edecek yetistiricilerin isletmelerinin oldugu köylerde sap hastaligi çikmis ve sönüs yapilmamissa bahse konu köylerden kesinlikle hayvan çikisi/girisi yapilmayacak. Aksi takdirde 3285 sayili H.S.Z.K geregi islem yapilacak.

Il Tarim Müdürlügü, Kurbanlik satin alacak vatandaslarimizi da dikkatli olmasi gereken noktalarda uyarmaya devam ediyor. Yetkililerden alinan bilgiye göre, Veteriner Saglik Raporu veya Mense Sahadetnamesi olmayan küpesiz ve pasaportsuz  hayvanlarin alinmamasi isteniyor. Bir yerde bulasici, salgin hastalik veya sebebi belli olmayan hayvan ölümleri görüldügünde; hayvan sahipleri, muhtarlar, köy bekçileri, polis, jandarma gibi zabita ekipleri ve Serbest Veteriner Hekimlerin bu durumu Mülki Idare Amiri veya Tarim ve Köyisleri Bakanligi Il veya Ilçe Müdürlüklerine bildirmekle yükümlü olduklari hatirlatiliyor. Kurbanlik satin alacak vatandaslarin aldiklari kurbanliklari 15 gün süreyle ayri bir yerde bekletmesi, baglamasi, sonrasinda hayvanin genel saglik durumu iyiyse diger hayvanlarin yanina koymasi isteniyor. Yine Kurbanlik satin alacak yada satacak vatandaslarimizin ahirlarindan bulasik elbise ve ayakkabilariyla hayvan pazarina gelmemeleri, duyarli davranmalari isteniyor.

recepka

Eklenme Tarihi :10/4/2010 1:04:02 PM Ekleyen :recepka




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim