Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » ORUÇ TUTMANIN FAYDALARI


Ramazan ayi ile baslayan oruç ibadeti ve yasattigi manevi iklim birçok yönüyle insanin ruh sagligini olumlu yönde etkiliyor. insanin oruçla sabri ögrendigini ve böylece negatif his ve düsüncelerin baslangiç asamalarindan biri olan sabirsizligin önünü tikamis oldugunu belirterek, "Oruç, psikolojik açidan degerlendirildiginde öncelikle güçlü bir güdü olan açlik hissinin kontrolünü saglayan bir kavramdir.

 
 
Insanin kisilik gelisiminin ilk basamaklarindan biri olan açlik hissi kontrolü insanin psikolojik açidan rahatlayabilmesini saglar. Kisi açlik duygusunu kontrol ettiginde, buna direnç gösterebildiginde psikolojisini koruma altina almis demektir.

 
 
Bundan sonra gelisim kendini tanimasi, iyi ve kötü yönlerini bilerek iradesini güçlendirmesi ile devam eder. Oruçla ögrenilen açlik duygusunun kontrolü diger davranis ve duygularin kontrolüne katki saglar. Insan sabir denen önemli direnç noktalarindan birine oruç tutarak ulasabilir. Bu sekilde bunalimin, negatif his ve düsüncelerin baslangiç asamalarindan biri olan sabirsizligin da önünü tikamis olur.

 
 
Oruçla birlikte komsu, akraba, yakin ve uzak çevre iliskilerini gelistirir. Yardimlasma ile birlikte muhabbet ve paylasim da çogalir. Birliktelikler artar. Iftar davetleri ve bu aya özel ibadetlerle yalnizlik duygusundan kurtulur. Insanin yalniz olmadigini bilmesi, problemleriyle bas etmesinde kararli olmasi adina önemli bir psikolojik motivasyon kaynagidir".
Ramazan aylarinda suç oranlarinin da azaldigini , "Orucun kazandirdigi, verdigi huzur ve sükunet hali ile Ramazan ayinda suç oranlarinin, siddet ve kavga olaylarinin azaldigi bilinmektedir.

 
 
Çünkü oruç tutan insanlar mideleriyle birlikte diger azalarina da oruç tutturmaktadirlar. Bu sekilde dil, göz, el asiriliktan, haramdan, Allah'in razi olmayacagi söz ve hareketlerden beri durmaktadir".
Orucun kazandirdiklari ile insanin psikolojik sorunlarindan kurtulmasina destek olur.  "Oruç çocukluk döneminden itibaren insanin olgunlasarak daha saglam bir ruh yapisina sahip olmasini saglayan, hayattaki zorluklara karsi daha güçlü durabilmesini ögreten önemli bir ibadettir.

 
 
Oruç ve Ramazan ayi, sabri, birlikteligi, dayanismayi, yardimlasmayi, paylasmayi, açliga karsi dirençli olmayi, kötü söz ve hareketlerden sakinmayi bizlere hatirlatir. Insanlar arasinda muhabbetin ve
 yardimlasmanin yayilmasina sebep olur. Yasattiklariyla, ögrettikleriyle, kazandirdiklari ile insanin psikolojik sorunlarindan kurtulmasina destek olur".

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :8/4/2011 1:53:25 PM Ekleyen :serkan




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim