Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Altin Çilek, Beyaz Altin Sarimsaga rakip olacak

Sarimsagi dünyaca ünlü Kastamonu`nun Tasköprü ilçesinde çiftçiler tarafindan sarimsaga alternatif olarak Altin Çilek üretilmeye baslandi.

Sarimsagin seneler itibariyle üreticisinin emegini zaman zaman bosa çikartmasi Tasköprülü çiftçileri alternatif ürün arayisina yöneltti.

Altin çilek üretimine baslayan Tasköprülü çiftçilerden Cengiz Durgut, kendilerinin Tasköprü`de kendir ve sarimsak üretimini yaparak uzun yillar geçimlerini sagladiklarini, fakat günümüzde ilçede bulunan Kendir Fabrikasi`nin kapatilmasi, SEKA Kagit Fabrikasi`nin da özellesmesi nedeniyle ilçede kendir üretiminin bittigini, sarimsagin ise yillar itibariyle istikrarli bir seyir izlememesinden yola çikarak alternatif ürün arayisina yöneldiklerini söyledi.

Bu kapsamda son yillarda ülkemizde aranir hale gelen altin çilegi Tasköprü`de ekmeye basladigini belirten Durgut, ``Bu yil deneme üretimine basladik. altin çilegin 1 fidesinden yaklasik yarim kilogram ürün elde ettik ve kilogram fiyatini 100 lira oldugunu var sayarsak sarimsaga oranla daha iyi bir kazanç kapisi oldu`` dedi.
    

Önümüzdeki yil daha fazla miktarda altin çilegi ekimi yapacagini kaydeden Durgut, pazarlama konusunu da asarsak önümüzdeki yillarda Tasköprü`de daha ciddi oranlarda altin çilegi yetistirilecegine inandigini dile getirdi.
    

Tasköprü Ziraat Odasi Baskani Murat Çelik ise Tasköprü`de son yillarda meyveciligin özellikle de kiraz ve elma yetistiriciliginin gelismekte oldugunu, buna paralel bazi çiftçiler tarafindan yetistirilmeye baslanilan altin çilegin de ilçe iklimine uyum sagladigini ve Ziraat Odasi olarak çiftçiler tarafindan yetistirilmesini tesvik edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :9/24/2011 12:23:54 PM Ekleyen :recepka




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim