Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » MYO mezunlarina müjde

MYO mezunlarinin özlük haklari, askerlik görev süresi, sifatlari ve is dünyasina girislerindeki sorunlarin çözülmesine yönelik bir girisim daha MHP, meslek yüksek okulu mezunlarinin özlük haklari, askerlik görev süresi, sifatlari ve is dünyasina girislerindeki sorunlarin çözülmesine yönelik hazirladigi kanun teklifini, TBMM Baskanligina sundu.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ve arkadaslarinin imzasini tasiyan teklife göre, 2 yillik meslek yüksek okulu mezunu olanlar; kara, deniz ve hava kuvvetleri ile jandarma genel komutanliginda er ve erbas olarak askerliklerini 9 ay süreyle yapacak. Bu sürenin, barista, önce 7.5 aya, sonra 6 aya indirilmesine Türk Silahli Kuvvetlerinin de ihtiyaci dikkate alinarak Bakanlar Kurulunca karar verilecek.

Tekniker, yüksek tekniker unvanini alanlar, meslek yüksek okullarinin iktisadi bölümlerinden meslek elemani olarak mezun olanlar ve denk egitimi görmüs olanlar; diger meslek gruplarinin yetki ve sorumluluklarina sahip bulunacaklar. Kamu ve özel isyerinde ustabasi, amir, formen, sorumlu sef statüsünde çalisabilmek için, üniversite ve meslek yüksek okulu diplomasini ibra etmek zorunlu olacak.

SIGORTA PRIM MUAFIYETI
Isverenlere, çalistirdiklari meslek yüksek okulu mezunlarinin yüzde 50’sini geçmemek üzere, sigorta prim muafiyeti taninacak. 

Meslek yüksek okullarinin daha cazip hale getirilmesi amaciyla, ara kalifiye insan gücü yetistiren bu okullarda okuyan ögrenciler de sigortali olabilecek.

Meslek liselerinden meslek yüksek okullarina sinavsiz geçis hakki sona erecek, mesleki egitim sinaviyla geçis olabilecek. 

Mesleki ve teknik ortaögretim kurumlarindan mezun olan ögrenciler, istedikleri takdirde, bitirdikleri programin devami niteligindeki veya buna en yakin programin uygulandigi meslek yüksek okullarina, ÖSYM tarafindan yapilacak mesleki egitim sinaviyla yerlestirilecek. 

Bu sinavda basarili olarak meslek yüksek okullarina devam edip mezun olan ögrencilerin, yüzde 10’undan az olmamak üzere ayrilacak kontenjanlara göre, alanlarindaki lisans programlarina dikey geçis yapmalari saglanacak. 

TOBB, YÖK’ün ’MYO mezunlarinin kisa dönem askerlik yapmasi’ projesini destekledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, YÖK Baskani Prof. Dr. Ziya Özcan’in Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarinin kisa dönem askerlik yapmalarina iliskin teklifini olumlu buldugunu bildirdi.
Hisarciklioglu, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, TOBB’un bu konudaki görüsünü çok önceden kamuoyuna açikladigini ve degisik vesilelerle tekrarladigini hatirlatarak, su görüslere yer verdi:

"Öylesine bir çeliski yasiyoruz ki; bir tarafta kahvehaneler issiz dolu ama sanayicimiz çalistiracak eleman bulamiyor. Demek ki görünen issizlik meselemizin altindaki asil problem, mesleksizliktir. Bunun nedeniyse is arayanlarin sahip oldugu becerilerle, sirketlerimizin aradigi becerilerin farkli olmasidir. Çünkü bizim ihtiyaç duydugumuz beceriler, okullarimizda ögretilmemektedir. Okullarimizda ögretilen becerilerse, sirketlerimizde kullanilmamaktadir. Bu uyumsuzlugu gidermek içinse meslek egitiminin hem kalitesinin, hem de cazibesinin artirilmasi gerekiyor. MYO mezunlarinin, 4 yillik fakülte mezunlariyla beraber kisa dönem askerlik yapmalarina imkân taninmasina iliskin teklifin, bu stratejinin bir parçasi olmasi gerektigine inaniyoruz ve daha önce yaptigimiz açiklamalarimizda da belirttigimiz gibi, olumlu buluyor ve destekliyoruz."

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :1/21/2008 5:13:54 PM Ekleyen :recepka




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim