Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » UÇAK KAZASINDA GIZEMLI SORULAR

Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügü yetkililerinden alinan bilgiye göre, Ankara’daki radar istasyonu, saat 23.23’te uçus prosedürlerini almasi için uçagin Isparta Havameydani kulesi ile temasini sagladi. Son yaklasma anina kadar uygulanacak prosedürler bu temasla pilotlara iletildi.

Daha sonra havalanan uçak, inis için pisti soluna alarak alçalmaya basladigi saat 01.45’te radardan kayboldu.

Isparta Süleyman Demirel Havaalani kulesinin, pilotlara ’’yaklasmaya devam edin’’ uyarisi yaptigi sirada uçakla baglantinin kesildigi, ancak baglantinin kesilmesinden önce uçaktan acil durumlar için gönderilen sinyalin gelmedigi belirtildi.

Acil durum sinyalinin Antalya ve Ankara’daki radar istasyonlarinin yani sira Isparta Süleyman Demirel Havaalani kulesinden ve bölgede uçusunu sürdüren uçaklardan da alinabilecegi, bu sinyal sayesinde düsen uçagin yerinin çok daha kisa sürede tespit edilebilecegi ifade edildi.

Uçak radardan kayboldugu sirada, bölgeden transit geçis yapan çok sayida uçaktan da bilgi istenmesine karsin, herhangi bir olay ihbari yapilmadigi kaydedildi.

Yetkililer, uçagin önce Burdur Gölü’ne düstügünün zannedildigini, askeri radarlardan alinan yardimla uçagin koordinatlarinin belirlendigini, ardindan da bölgeye gönderilen bir uçak ve bir helikopterin uçagin enkazini buldugunu belirttiler.

Uçagin düsmesinin ardindan herhangi bir patlama olmamasinin ise kisa parkurda uçuldugu için uçakta fazla miktarda yakit bulunmamasindan kaynaklandigi ifade edildi.

AA 

UÇAKTAKI ESRARENGIZ SORULAR
Prof. Engin Arik, “Ankara’da kurulacak, parçaciklari hizlandirarak yüksek enerjili isin olusturulacak ve sanayiden askeriyeye kadar 232 küsur alanda kullanilabilecek bir proje üzerinde çalisiyordu.

Düsen uçakta yasamini yitiren degerli bilim adami Prof. Dr. Engin Arik, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesiydi. Prof. Dr. Engin Arik, Prof. Dr. Senel Fatma Boydag ile Doç. Dr. Iskender Hikmet, ‘Da Vinci Sifresi’ adli kitabin yazari Dan Brown’un yazdigi ‘Melekler ve Seytanlar’ adli kitapta adi geçen dünyaca ünlü Avrupa Nükleer Arastirma Merkezi CERN’deki CAST (Cern Axion Solar Telescope) deneyinde çalismislardi.

Dan Brown Meletler ve Seytanlar adli kitabinda gizli ölümcül bir silahdan söz ediyor, tarihi, gizemli sirlari, tarikatlari, dinle bilimin çatismasini ve bilim adamlarini tek tek yok eden gizli bir örgütü anlatiyordu. 

SANAYIDEN ASKERIYEYE BÜYÜK BIR TEKNOLOJI LABORATUVARI ÜZERINE ÇALISIYORDU
Konuk meslektaslarinin cenazelerini teshis etmek üzere enkaz bölgesine giden Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Baskan Yardimcisi Prof.Dr. Abdullah Kaplan, “Üzerinde çalistigimiz konu; büyük bir teknoloji. Laboratuvar Ankara’da kurulacak. Parçaciklari hizlandirarak yüksek enerjili isin olusturulacak. Bu projeden, sanayiden askeriyeye kadar 232 küsur alanda yararlanilabilecek” dedi.

DAN BROWN’UN KITABINDAN ÇOK MEMNUNDU

Hürriyet Dis haberler Müdürü Ayse Karasu, geçtigimiz Mart ayinda yaptigi röportajda,  Prof. Dr. Engin Arik’in romandan memnun oldugunu söylüyordu. Engin Hoca,  Geçtigimiz Mart ayinda CERN’deki "yeralti parçacik dünyasini", ATLAS dedektöründeki Büyük Patlama’dan çikacak sürpriz parçaciklari, dördüncü kuark ailesini ve tabii ki Higgs parçacigini anlatiyor. Ancak bir eksik var. "Neden bir Avrupa ülkesi olarak Türkiye, CERN’e üye olmuyor? Türkiye atilim yapsa 15 yilda bilim ve teknoloji ülkesi olur" diyordu.

DAN BROW’UN KITABI "MELEKLER VE SEYTANLAR"DA NE ANLATILIYORDU?

Çok eski gizli bir kardeslik örgütü. Dünyayi yok edecek ölümcül yeni bir silah, akil almaz bir hedef.
Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati’nin -Galileo zamanindan beri Katolik Kilisesi’nin bagnaz inançlarini lanetleyerek bilimin yararlarini yücelten- hala faaliyette olup cinayetler isledigini ögrenince sok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonarda Vetra cinayete kurban gitmistir. Tek gözü oyulmus ve gögsü örgütün sembolüyle daglanmistir. Bilim adaminin son bulusu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynagi karsimadde çalinmis ve yeni Papa seçiminin gerçeklesecegi gün Vatikan Sehri’nin altina saklanmistir. Langdon, Vetra’nin meslektasi ve ayni zamanda kizi olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amaciyla Roma sokaklarinda, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluga kosusturarak 400 yillik izi sürerek Illuminati’nin izini bulmaya çalisirlar.

Brown bu romanda tipki bir hokkabaz gibi havaya yüzlerce top firlatip hiçbirini yere düsürmeden okuyucuyu inanilmaz bir gerileme sürüklüyor. 

CERN NEDIR?
CERN Avrupa’nin bilim alaninda Rusya ve ABD ile liderlik mücadelesini yürüttügü laboratuvar. CERN II. Dünya Savasindan sonra Avrupa’nin 12 Avrupa ülkesinin ( Belçika, Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Ingiltere, Isveç, Isviçre, Italya, Norveç, Yugoslavya, ve Yunanistan) isbirligi ile 1954 yilinda kuruldu

6500 BILIMADAMI
Merkezi, Isviçre ve Fransa sinirinda yer alan ve Cenevre sehrine yakin olan CERN, dünyanin en büyük parçacik fizigi arastirma laboratuvaridir. Yaklasik 80 ülkeden 500 üniversiteyi temsil eden 6500 civarinda ziyaretçi bilim insani (dünyadaki parçacik fizikçilerinin yarisi) CERN’e gelerek kendi arastirmalarini gerçeklestirmektedir. Nobel ödüllerini de içeren önemli kesiflerin yapildigi bir merkezdir.

www CERN’DE DOGDU
Bugün dünyadaki bilgisayar iletisiminin kalbi olan World Wide Web, CERN’de bilgisayar programcisi olan Tim Berners-Lee ’nin " HTML " adli bilgisayar dilini bulup gelistirmesiyle olusmustur.

CERN LABORATUVARINDAN KARELER IÇIN TIKLAYIN

EVRENIN SIRRINI ARASTIRIYORDU
Isparta’daki elim kazada kaybettigimiz Prof.Dr. Engin Arik’in üzerinde çalistigi "Atlas" evrenin nasil olustugu ve bunun sirlari ile ilgili.

Konuk meslektaslarinin cenazelerini teshis etmek üzere enkaz bölgesine giden Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Baskan Yardimcisi Prof.Dr. Abdullah Kaplan, “Üzerinde çalistigimiz konu; büyük bir teknoloji. Laboratuvar Ankara’da kurulacak. Parçaciklari hizlandirarak yüksek enerjili isin olusturulacak. Bu projeden, sanayiden askeriyeye kadar 232 küsur alanda yararlanilabilecek” dedi. 

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :11/30/2007 6:12:34 PM Ekleyen :recepka




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim