Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Kutlu Dogum coskusu basliyor

Diyanet Isleri Baskani Ali Bardakoglu, Kutlu Dogum etkinliklerini bugün Trabzon’da baslatiyor. Hafta boyunca yurt genelinde panel ve sempozyumlar düzenlenecek, saglik taramasi yapilacak ve cezaevleri ziyaret edilecek

Kutlu Dogum etkinlikleri bugün basliyor. Diyanet Isleri Baskanligi, 14-20 Nisan tarihleri arasinda yurtiçi ve yurtdisinda çesitli kutlamalar yapacak. Kutlu Dogum etkinlikleri Trabzon’da Diyanet Isleri Baskani Ali Bardakoglu’nun da katilacagi törenle baslayacak. Yurt genelindeki etkinliklerde hafta boyunca paneller ve sempozyumlar düzenlenecek, saglik taramalari yapilacak, cezaevleri ve hastalar ziyaret edilecek, ’kutlu dogum asi’ ve gül dagitilacak. Ayrica siir, kompozisyon ve makale yarismalari düzenlenecek.

Peygamber Efendimiz’in (sas) dünyaya gelisinin yildönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Dogum etkinliklerinde ’din, kardeslik ve dostluk, birlik ve beraberlik’ mesajlari öne çikacak. Diyanet, Kutlu Dogum’un amacina uygun kutlanmasi amaciyla müftülüklere ve yurtdisindaki temsilciliklere 3 ayri genelge gönderdi. Genelgelerde; il ve ilçelerde mülki amirin bilgi ve onayi dahilinde müftülerin baskanliginda ’kutlama komiteleri’ kurulmasi, faaliyetlerin bu komitelerce belirlenmesi ve takip edilmesi istendi. Etkinliklerin toplumun her kesimini kucaklayici nitelikte olmasinin istendigi genelgede, konu disina tasilmamasi ve siyasi malzeme konusu yapilmamasina azami hassasiyet gösterilmesi gerektigine vurgu yapildi. Genelgede ayrica, toplumu rahatsiz edecek söylem ve davranislardan kaçinilmasi, istismar edilme ihtimali bulunan faaliyetlerin yapilmamasi talimati verildi.

Hafta boyunca, Peygamber Efendimiz’in hayatini anlatan kitaplar basta olmak üzere Kur’an meali, Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi yayinlari ücretsiz olarak dagitilacak. 

Amsterdam’daki Türkler stada sigmadi
Hazreti Muhammed’in dogum yildönümü dolayisiyla Hollanda’da baslatilan Kutlu Dogum Haftasi etkinlikleri kapsaminda, baskent Amsterdam’daki Arena Stadyumu’nda bir kutlama programi yapildi. Hollanda Diyanet Vakfi’na bagli Eyüp Sultan, Fatih, Haci Bayram, Kuba ve Emir Sultan camilerinin birleserek ortaklasa düzenledigi kutlama programina 3 bin vatandas katildi. Kur’an-i Kerim ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla açilan programda ilahiler, siirler okundu, Hz. Muhammed’in hayati anlatildi. Konusmalarda, Peygamber Efendimiz’in hayatiyla tüm insanlara örnek kisi, baris ve sevgi dagitan bir insan oldugu vurgulandi. Hayatinin bütün Müslümanlarca örnek alinmasi istendi ve Müslümanlarin yasam biçimini ve ahlakini ona benzetmesi halinde bugün yasanan sorunlarin kolaylikla ortadan kalkacagi, Islam’a yapilan haksizlik ve saldirilarin da tamamen kalkacagi vurgulandi.

Kutlamalar Istanbul’da erken basladi
Kutlu Dogum Haftasi, Istanbul Gösteri Merkezi’nde düzenlenen coskulu törenle basladi. 5 bin kisinin katildigi törende bir konusma yapan Istanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çagrici, 20. kez düzenlenen programin bu yil daha coskulu kutlanacagini açikladi. "Peygamberimiz Hz. Muhammed’i anmak için bu yil Istanbul genelinde 700 etkinlik düzenleyecegiz." diyen Çagrici, hafta sonu olmasina ragmen salonu dolduran inananlara tesekkür etti. Kutlu Dogum’un her geçen yil topluma daha çok mal olduguna dikkat çeken Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Izzet Er, Peygamber’i anlayip anlatabilmek için yurt çapinda 13 bin etkinlik düzenlenecegini açikladi.

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :4/14/2008 12:03:04 PM Ekleyen :recepka


Mehmet OKUYAN hocamizin konferansiyla basladi.Insallah bir haber yapariz.Hayirlara vesile olsun.
      Rasit hoca4/15/2008 12:36:54 AM
 
Kutlu dogum bizim ilçemizdede coskuyla basladi.Samsun ilahiyet fakültesi dekan yardimcisi Prof.Dr.m
      Rasit hoca4/15/2008 12:33:47 AM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim