Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Kastamonu’da kisa bir sehir turu

“Sahip oldugu tarihi, kültürel ve dogal degerleri ile sürdürülebilir turizm olgusuna açik bir kent özelligi tasiyan Kastamonu’nun söz konusu kültürel kimligini öne çikarmak ve tanitmak amaciyla 15–22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi” etkinlikleri kapsaminda Valilik binasinda ki Ressam Asuman DOKUZLU’nun resim sergisini gezdim.”

Renklerle Benim Anadolu’m” ismini tasiyan sergi hafta içi ve mesai saati oldugundan dolayi çok sessizdi. Ressam Anadolu’ya özgü renk desen ve degerleri tuvaline en güzel sekilde yansitmis. Küçükte bir enstalasyon düzenlenmis.


Yolum yeni restore edilen Topçuoglu Camisinin önüne düstügünde minarenin serefesinde bulunan su tahliye oluklarinin plastik borularini görmemeye çalistim. Ancak bu seferde karsi taraftan bakildiginda elektrik trafolari, kablolari, biçimsiz yapilarla, cami çepeçevre kusatilmis, tarihi doku kaybolmus. Ayni sey Kuyudibi cami ve birçok eski yapida var. Acaba kimse görmüyor mu bunlari. Bu sehrin estetigi ile ilgilenen bir tek sivil toplum kurulusu yok mudur?
 Nasrullah Camisinin karsisinda yan yana bulunan lokantalara bir yenisi daha eklenmis. Kalabalik bir davetli açilisi bekliyordu.


Usul usul yürürken bu binlerce yillik sehrin sokaklarinda, kafami kaldirdigimda binlerce yillik tarihi ve onlarca uygarligin izlerini tasiyan kaleyi görüyorum.Hemen onun altinda  Bizans, Roma, Selçuklu, Osmanli, Cumhuriyet  döneminin en güzel eserlerini  oraya buraya serpistirilmis durumda görüyorum.Gerçek bir açik hava müzesi.Bir çogunun önünden habersizce geçip gidiyoruz.Kim bilir su handa kimler konmus kimler göçmüstür.Nasrullah Sadirvanindan kimler su içip abdest almislardir..


Bu Sehrin kiymetini bilelim.Eko turizm,kültür turizminden daha fazla pay istiyorsak bizlerde bir seyleri degistirmeye baslayalim..

Benim önerim ilk is olarak elektrik kablolarinin kirliliginden bu sehri kurtaralim.derim..

Cebrail KELES/Kastamonu Postasi

HABERLE ILGILI FOTOGRAFLAR ASAGIDADIR.

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :4/18/2008 10:28:40 PM Ekleyen :recepka


      4/21/2008 10:36:42 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim