Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Topbas'tan ögrenciye IETT müjdesi

Kanal 7'nin tartisma programi Iskele Sancak'in bu haftaki konugu Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas oldu.

Topbas, Istanbul'un trafik sorununa göreve geldigi günden bu yana büyük bir önem verdiklerini söyledi.

Eyüp Can ve Oral Çalislar'in da konuk oldugu programda, baskana son yapilan IETT zamlarini sordu.

Topbas, yapilan zamlar konusunda, kaynak sorununu gerekçe gösterdi. Topbas, 'Bu degirmenin suyu bir yerden karsilasilanacak. Belediyenin para basma yetkisi yok. Kendi içimizde kaynak yaratmamiz gerekiyordu. Göreve geldigimizde tek biletle ikinci geçisleri bedava yaptik. Bu hizmet bize 193 trilyona maloldu. Bu IETT için çok büyük yük getirdi. Bunu bir yerlerden karsilamak istedik. Ancak yine de 2. binisleri 1,30 kurus degil, 70 kurus olarak belirledik' dedi.

ÖGRENCILERE AKTARMA FIYATI 40 DEGIL 20 YKR OLACAK

Istanbul'un ünlü mekanlarindan Süleymaniye'de bir hukuk ögrencisi ile karsilastigini anlatan Topbas: 'Hukuk 3. sinifta okuyan Zeynep adinda bir ögrencimiz, bilet zammindan dolayi sikinti yasadiklarini söyledi. Hesapladim, bu rakam ögrenciye aylik 15 YTL civarinda bir masraf getiriyor. Sadece aldigi bursla okuyan ögrencilerimizi düsünürsek bu rakam onlar için yüksek. Arkadaslarimdan konu ile ilgili bir degerlendirme yapmalarini istedim. Ögrenciler ilk biniste 80 YKR ödüyorlar, ikinci geçiste 40 YKR yerine 20 YKR uygulamasina geçecegiz. Bize maliyeti 7 trilyon olacak. Bu müjdeyi de ilk kez sizin programda veriyorum. Ancak bu uygulama 8 aylik egitim süresince yapilacak. Herkes Zeynep 'e tesekür etsin' dedi.

TEK BILETLE 50 KM YOL GIDILEBILECEK

Kadir Topbas, Istanbullunun büyük begenisin kazanan metrobüs için de konustu. Topbas, 'Baslangiçta üç etap ve Büyükçekmece’ye kadar uzatilmasi planlanan metrobüs, projedeki revizyonla Avcilar Topkapi-Mecidiyeköy-Göztepe olarak belirledik.. Metrobüsün 2008 yilinda Mecidiyeköy’e, 2009 yilinda ise Göztepe’ye ulasmasi planlandi. Ancak sartlarin uygun olmasi durumunda, bu iki hattin birlestirilmesi de gündemmizde. Bogaz Köprüsü’nde kendisine ayrilan tercihli yolu kullanacak olan metrobüsün hat uzunlugu yaklasik 50 kilometreye ulasacak' dedi.


RECEPKA

Eklenme Tarihi :12/1/2007 8:52:40 AM Ekleyen :recepka




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim