Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU,ve MUTLU OLSUN

Mayis ayinin ikinci pazar günü Anneler Günü’dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocuklari tarafindan sevgi ve saygi ile anilir.

Anneler Günü ülkemizde 1955 yilindan bu yana kutlaniyor. Türk Kadinlar Birligi ülkemizde her yil çocuklari için büyük fedakarliga katla­nan annelerden birini yilin annesi seçer. Yilin annesinin kisiliginde tüm annelere iyi dilekler sunulur.

Amerika’nin Filedelfiya eyaletinde 9 Mayis 1966 günü Jarvis isimli bir kizin annesi öldü. Annesini çok seven Jarvis’in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatla kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayina bir türlü alisamadi. Yasama küstü. Canliligini, yasama sevincini yitirdi. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düsündü. Jarvis’in bu durumunu yakindan izleyen komsusu Jarvis’le arkadas oldu. Bir gün yasli komsu söylesi sirasinda Jarvis’e «Insanlar dogar, yasar, ölür. Bu bir doga kanunudur.» dedi. Bu iki cümle, Jarvis’i çok etkile­di. Ölümün de dogmak, yasamak gibi bir doga olayi oldugunu düsündü. Ancak bu dogruyu bulmak Jarvis’in annesine olan sevgisini azaltmadi. Aradan geçen süre içinde ölüm sözcügünün soguklugu gitti. Yerine anne sevgisinin sicakligi geldi. Artik Jarvis annesini gözyaslari ile degil severek. anmaya basladi. Acilari azaldi. Içinde ari, duru bir sevgi olustu.

Aradan bir yil geçti. Bu süre içinde Jarvis, hemen her gün annesinin mezarina çiçekler götürdü. Jarvis’in annesinin ölüm yildönümünde bütün arkadaslari eve geldi. O gün Jarvis arkadaslarina :

— Geçen bir yil içinde çektigim acilar bana sunu ögretti «Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yilin bir gününü annelere ayiralim. O günü annelerimizle ilgili anilarla dolduralim. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.» dedi.

Arkadaslari Jarvis’in önerisini çok begendiler. Birlikte hemen kentin Belediye Baskanina gittiler. Baskan onlari dinledi. Öneriyi içtenlikle benimsedi. Daha sonra bu öneri gazetelere, yazarlara anlatildi. Jarvis ve arkadaslarinin çalismalari kisa sürede sonuç verdi. Amerika Birlesik Devletleri Kongresi mayis ayinin ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasini kararlastirdi.

 

Anneler günü ilk kez 1908 yilinda kutlandi. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya baslandi.

Her yil mayis ayinin ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazilar, anilar, siirler yayinlanir. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konusmalar yapilir. Türk Kadinlar Birligi’nin subesi olan illerde yilin anneleri seçilir. Okullarimizda ayrica Anneler Günü nedeniyle toplantilar düzenlenir. Bu toplantilarda okunan siirler, söylenen türküler, sarkilar, annelere armagan edilir. Filimler gösterilir. Sergiler düzenlenir.

Anneler Gününde annemize bir demet kir çiçegi armagan ederek, bir güzel sözcükle yanagindan öperek onu çok mutlu ederiz.

JERVIS isimli kizin ,basindan böyle bir olay geçmese ,TÜM HRISTIYAN  ALEMI ANNE kiymetini bilmeyecek ,OYSAKI biz MÜSLÜMANLARDA ,ANNE...CENNET ONUN AYAGI ALTINDA olacak kadar degerini bilir ,ona önem veririz.

bilirizki o bizim en degerli varligimizdir..saygilarimla Ahmet GÜNER . 

ANNEM
Annelerin en güzeli,

Sensin, benim güzel annem.

Ilik esen bahar yeli,

Sensin, benim güzel annem.

 

Günes yüzlü, altin kalpli,

Agir basli, tatli dilli,

Meleklerin esi sanki

Sensin, benim güzel annem.

 

Açan çiçek, çaglayan su,

Gülümseyen engin duygu,

Evimizin mutlulugu

Sensin, benim güzel annem.

Ahmet GÜNER..

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :5/11/2008 12:07:16 PM Ekleyen :siyahbeyaz


Tüm ANNELERIN ANNELER günü kutlu olsun ben ce bir gün degil her hün ANNELER günü olsa onlarin haklari ödenmez RABBIM herkeze yasatsin böylesine güzel duyguyu
      fatma görkan5/11/2008 9:52:37 PM
 
saban katiliyorum sana bende annelerimizin anneler gununu kutluyorum annecim seni vcooook seviyorumç......
      emine gorkan5/11/2008 12:35:30 PM
 
ONLAR BIZLERIN BÜYÜMESI IÇIN CABA GOSTERMIS OLAN GELECEK NESILLERIN SAGLAM AKILLI CEVIK VE KENDI AYAKLARI ÜZERINDE KALABILECEK BIREYLERI YETISTIREN ULU YÜCE INSANLAR.BÜTÜN ANNELERIN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLU OLSUN.HEPSINE BIR ÖMÜR BOYU SAGLIK TEMENNI EDIYORUM.
      SABAN DEMIR5/11/2008 12:17:23 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim