Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » MIRAC KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN ,TÜM INSANLIGA BARIS HUZUR VE MUTLULUK GETIRSIN..

MIRAÇ KANDILI         
Feyiz ve bereketin costugu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükselistir, bütün süfli duygulardan, beseri hislerden ter temiz bir kulluga, en yüce mertebeye terakki edistir. Resulullahin (a.s.m.) sahsinda insanligin önüne açilmis sinirsiz bir terakki ufkudur.
Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyügüdür. Miraç mucizesi Kur'ân-i Kerimde âyetlerle anlatilmis ve varligi inkâr edilemeyecek bir sekilde ortaya konmustur. Bu îlâhî yolculugun ilk merhalesi olan Mescid-i Aksâya kadarki safha Kur'ân'da söyle anlatilir:

“Âyetlerimizden bir kismini ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan alip çevresini mübarek kildigimiz Mescid-i Aksâ'ya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Süphesiz ki O her seyi hakkiyla isiten, herseyi hakkiyla görendir.” (Isra Suresi, 1)

Miraçin ikinci merhalesi de Mescid-i Aksâdan baslayarak semânin bütün tabakalarindan geçip tâ Ilâhi huzura varmasidir. Bu safha da Necm Sûresinde söyle' anlatilir:

“O ufkun en yukarisinda idi. Sonra indi ve yaklasti. Nihayet kendisine iki yay kadar, hatta daha da yakin oldu. Sonra da vahyolunacak seyi Allah kuluna vahyetti. O’nun gördügünü kalbi yalanlamadi. Simdi O’nun gördügü hakkinda onunla mücadele mi edeceksiniz? And olsun ki onu bir kere daha hakiki suretinde gördü. Sidre-i Müntehâda gördü. Ki, onun yaninda Me'vâ Cenneti vardir. O zaman Sidre'yi Allah'in nuru kaplamisti. Gözü ne sasti, ne de baska bir seye bakti. And olsun ki Rabbinin âyetlerinden en büyüklerini gördü.” (Necm Suresi, 7-18.)

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :7/29/2008 11:18:44 AM Ekleyen :baskan


Kandiller kardesligin sevginin,mutlulugun,hosgörünün,rahmetin bol bol oldugu gecelerdir.Darginlik ,kirginlik,nefretle ,kinle geçen kandillerin önemi yoktur.Kandillerin feyzini anlayanlardan eylesin.Hayirlara vesile eylesin.
      Rasit hoca7/30/2008 12:04:51 AM
 
üstteki kandil sembolü KARDES GÖRENTAS sitesinden alinmistir..
      yönetici7/29/2008 3:35:04 PM
 
      7/29/2008 3:32:54 PM
 
Tüm islam aleminin ve kardes günvaktilerin mübarek miraç kandillerini kutlar, Bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açilan ellerin ve yapilan dualarin, bütün Islam aleminin birlik, dirlik ve beraberligine, insanligin hidayetine vesile olmasini, basta yakin çevremiz ile Isrâ ve Miraç mucizesinin cereyan ettigi kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, aci ve göz yasinin, siddet, terör ve umutsuzlugun yerini kalici bir huzur ve barisin almasini Cenab-i Hak’tan niyaz ederim.
      EROL YILMAZ7/29/2008 1:45:55 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim