Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 »  BAYRAMI ANLAYABILDIK MI?

 

                         BAYRAMI  ANLAYABILDIK MI?

 

 

Hamd Alemlerin Rabbine, salat ve selam kainatin efendisi Muhammed Mustafa (sav)e olsun.

Günler önce insanlarin içinde bir sevinç vardi. Kimi sila- i rahim yapacak, kimi es-dostlariyla dertlesecek, kimisi verilen nimete karsi sükrün bilincinde olup kurbanini kesecek,kimileri el öpüp bayram ikramiyesi ile sevinecek,kimileri de belki bayrami firsat bilip darginliga son verip barisacakti.

      Bütün bu güzel duygularla içi dolan, fakat ne yazik ki ‘Her canli ölümü tadacaktir’ fermanina muhatap olan nice kardeslerimiz de bayrama degil Rablerine kavustular, Rabbim cümlesine rahmet eylesin.

      Arefe günü sabah namazinda baslayip bayramin 4.günü ikindi namazinda sona eren tekbirlerle Rabbimizin yüceligini bir defa daha anlayip günde 5 vakitte huzuruna çikip egilemiyorsak bayrami anlayamadik demektir.

      Kurban Allaha yakinlasmaktir; akan kan misali Rabbimize maddi ve manevi varligimizla tekrar yeni bir dirilisle yakinlasarak günah kirlerimizi akitamadiysak,seytanin tuzagindan hala kurtulamadiysak biz bayrami anlayamadik demektir.

      Mü’minler kardestir ‘ilahi fermani;’iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de tam manasiyla iman etmis olamazsiniz’ hadisi serifini tefekkür ederek içimizdeki kin,nefret,darginlik,küskünlük,bugz gibi duygulardan siyrilarak yerine,sevgi,muhabbet,hosgörü hislerimizle imanimizin sesine kulak veremediysek  biz bayrami anlayamadik demektir.

      Rastladigimiz bir yetimin,bir fakirin gönül penceresini açip yardim elimizi uzatamadiysak  biz bayrami anlayamadik demektir.

      Isin özü;bayramdan önceki halimizle bayramdan sonraki halimizin muhasebesini  yaparak,Kur’anin yolunda Resulüllahin sünnetinde bir adim dahi olsa mesafe alamadiysak biz bayrami anlayamadik demektir.Maksat pilav yemek ise bayrama gerek yok,sayet pilavin taneleri gibi sevgi ve kardeslikte,baris ve yardimlasmada birlesebiliyorsak  bizim için her gün bayram yapiyoruz demektir.Mahserde sevinecegimiz gerçek bayramlarin temennisiyle….

      Sevgi ve saygilarimla, Allah cümlemizin yar ve yardimcisi olsun.

                                                     

                                                            Mustafa ASLAN

                                          Bozkurt  Merkez Camii Imam Hatibi

                                                                 

(Bu yazi rasit hoca tarafindan siteye atilmistir.)                                                                                                   

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :12/11/2008 9:47:01 PM Ekleyen :imam


hocam sizi sitemizde görmek beni çok mutlu etti
      selim aydin 12/18/2008 7:26:45 PM
 
eski bayramlar.... deriz ya hep ... artik o günleri arasakta bulamayiz..silah çikti mertlik bozuldu derlerya atalarmiz.günümüz dünyasinda cep telefonu.internet.msn v.b kolayliklar çikali.ne bir birimize ziyaret etmeler(bazi istisnalar haric)ne hasta ziyareti ne saygi ne sevgi ...millet para derdine ,yer derdine düsmüs oyle gidiyoruz bi alamete mevlam sonumuzu hayreyle......her keze saygilar.gecmis bayraminiz mubarek olsun.
      SABAN DEMIR12/16/2008 11:47:13 AM
 
Hocam yüreginize saglik.Rabbim böyle günlerin maneviyatinin farkinda olanlardan eylesin cümlemizi.Sizinde dediiginiz gibi mahserde sevinecegimiz gerçek bayramlarin temennisiyle...
      özgül sandikcigolu12/13/2008 10:32:03 PM
 
Hocam çok güzel yazilarini bekliyoruz.Yakinda bizleri ziyaret etmediniz.Bülbül sesinizle ilahilerinizi bekliyoruz
      Baris12/12/2008 6:52:49 PM
 
Mustafa HOCAM,bu güzel sohbetlerinizle bizleri aydinlattigin için,ALLAH CC senden ve senin gibi bizlere aydinlatici bigiler veren RASIT HOCAM dan ve diger dostlarimizdan ,ALLAH CC hepinizden , razi olsun..sizlerin tarifine göre ,bu bayram herhalde bizler ve benim gibi bir çok arkadaslar sevap yönünden zararda oldugumuzu itiraf edebilirim ,etli pilav yönünü sorarsaniz bayagi kardayiz gibime geliyor .selamlar ,saygilar..
      ahmet GÜNER12/11/2008 11:09:27 PM
 
Elinize saglik güzel bir konuya deginmissiniz.Insan hayati yasadikça ögreniyor gerçekten su mübarek günlerin kiymetini geç olmadan anlayip, arkamiza donup baktigimizda iyi seyler birakabilmek...En güzeli de bu degil mi?Kirginliklarin son bulmasini diledigim su mübarek günde tüm hemserilerimin bayramini kutlarim. AYRICA MUSTAFA ABI SIZI 22 MART 2009 TARIHINDE SEHITLERIMIZ IÇIN DUZENLEDIGIMIZ MEVLID-I SERIF MERASIMIMIZDE ARAMIZDA GÖRMEK ISTIYORUZ..
      emine gorkan12/11/2008 10:54:12 PM
 
Mustafa hocam ALLAH sizden razi olsun.Gerçekten bu duygulari hissedebilenlere ne mutlu.kurban bayrami geldiginde toplumun gündemi et kaça geliyor,ben niye barisayim,su mahallenin pilavi iyiydi gibi...Rabbim hepimizi takva nasip etsin
      imam12/11/2008 10:04:16 PM
 
      12/11/2008 9:51:56 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim