Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » ISLAMIN GAYESI GÜZEL AHLAKTIR

Degerli okuyucularim!

Her insan mutlu, huzurlu bir hayat yasamayi ister. Tabi ki Kisinin huzura ulasabilmesi için bazi seylere sahip olmasi gerekir. Iman, ibadet, ilim ve ahlak sahibi olmak, mutlulugun, huzurun temel esaslaridir. Bu vasiflara sahip olan insanlara huzurun kapilari açilmis demektir.

Örnegin iman, ibadet ve ilim insani olgunlastirir ve güzel ahlak sahibi yapar. Niye güzel ahlak sahibi yapar diye soracak olursaniz?

Güzel ahlak, Islam dini için bir hedef bir gayedir. Zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadislerinde: "Ben güzel ahlaki tamamlamak için gönderildim."(1) buyurmuslardir. Müslüman’i bir agaca benzetirsek; o agacin kökü iman, kollari amel yani yapilan iser, yapraklari ilim, meyvesi de güzel ahlak ve fazilettir.Sunu unutmamaliyiz degerli kardeslerim; Kur'an-i Kerim ve Peygamber Efendimizin sünneti, bütün canlilara ve cansizlara hayat veren toprak, su, hava ve günes gibidir.Nasil ki bahçe sahibi fidani diker ve yillarca ona hizmet eder sonrasin da da o agaçtan meyve beklerse müslümandan beklenen sey de güzel ahlak,örnek bir yasantiya sahip olmaktir.agacin en tatli en faydali yeninin meyvesi oldugu gibi, müslümanin en güzel yönü de güzel bir ahlak sahibi olmasidir. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v.) "Müminlerin iman yönünden en üstün olanlari ahlakça en güzel olanlaridir."(2) buyurmuslardir.

Güzel ahlak konusunda Peygamber efendimizi kendimize örnek almaliyiz. Bir ayette Cenab-i Hak söyle buyuruyor. "Andolsun ki, Resulullah da sizlerden Allah'i ve ahiret gününü ummakta olanlar ve Allah'i çok zikredenler için güzel bir örnek vardir."(3)
Biliyorsunuz ki, zamanimizda her toplumda ahlak buhrani ve huzursuzluk mevcuttur. Milletlerin maddi ve teknik yönden ilerleyip daha çok imkânlardan yararlanmalarina ragmen, huzura ulasamadiklari bir gerçektir. Bu buhran ve bunalimlardan kurtulus yolu, Islam ahlakini ögrenip yasamaktir. Yetisen nesillere Islam dinini ögretmemiz gerekir. Dini hükümlere ve ahlaki kurallara uygun hareket ederek gençlere örnek olmaliyiz. Toplum olarak huzur ve saadete ancak ve ancak böyle ulasabiliriz.

Islam ahlakinin yasandigi toplumlarda kardes kardesi öldürmez. Kimse kimsenin malina ve irzina göz dikmez. Küçükler büyüklere saygi gösterir, büyükler küçüklere sefkat ve merhamet eder. Dünyalari böyle olanlarin ahiret hayatlarini kâinatin Efendisinden dinleyelim:

"Kiyamet gününde bana en yakin ve katimda en sevgili olaniniz, ahlaki en güzel
olaninizdir. Benden en uzak ve katimda en sevimsiz olaniniz ise, çok konusan, lüzumsuz ve uzun konusanlarla, kibirli olanlarinizdir."
(4)

Degerli kardeslerim yukaridada belirttigim gibi güzel ahlaki elde etmek ve güzel ahlakla hemhâl olmak için, yapmamiz gereken temel esas Cenab-i Hakkin emirlerini yapip, onun yasak ettigi Peygamber Efendimizin sünnetinde olmayan kötülüklerden sakinarak mutlu ve huzurlu bir hayat sürebiliriz

Allaha Emanet olun.
                                                                                                            Zafer DOGRU
                                                                                             GÖRENTAS KÖYÜ IMAM-HATIBI

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :1/2/2009 12:26:09 AM Ekleyen :imam


Zafer hocam bizleri böyle konularda aydinlattiginiz için ALLAH sizlerden razi olsun 2009 yilinin müslüman alemine savassiz huzurlu ve baris içinde müslümanligi yasamak nasip etsin
      Mustafa Görkan1/3/2009 12:21:29 AM
 
saygideger ZAFER HOCAM,bizim sitemizde bizlere bu mübarek CUMA günü bu güzel sohbeti ,istifademize sunmanizdan dolayi sükranlarimi arz ediyorum.RASIT HOCAMIZ, CEMAL HOCAMIZ ve diger DIN GÖREVLISI DOSTLARIMIZ,Bizim eksik yanlarimizi tamamlama arzulariniz ,bizleri ziyadesi ile memnun etmekdedir..ALLAH CC sizlerden razi olsun .bu yazilarinizi okuyanlardan,okunmasini tavsiye edenlerden de RABBIM razi olsun..CUMANIZ MÜBAREK 2009 YILIMIZ TÜM ISLAM ALEMINE HUZUR ve MUTLULUK GETIRSIN ...ALLAH CC YAR ve YARDIMCIMIZ OLSUN..
      Ahmet GÜNER1/2/2009 9:58:53 AM
 
Zafer hocam toplumumuzda okadar GÜZEL AHLAKA ihtiyaç varki.Bu konulari hatirlattiginiz için Allah sizden razi olsun.Hakkin rahmetine kavusan mahir amcayada rabbim cennetine nail eylesin.Tüm kardeslerimizin cumasini mübarek eylesin.
      Rasit hoca1/2/2009 12:37:29 AM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim