Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Inebolu Limani`ndan ilk ithalat gerçeklestirildi

Insaati 125 yil süren Inebolu Limani`nin Tarim ve Köyisleri Bakanligi tarafindan ``Bitki ve Bitkisel Ürün Ithalat ve Ihracat Kapilari`` listesine alinmasindan bir ay sonra ilk odun ithalati gerçeklestirildi.

     Ukrayna`dan Kastamonu`daki bir sunta fabrikasinin ithal ettigi 2 bin 600 ton endüstriyel odun Inebolu Limani`na getirildi. Ukrayna`nin Kherson Limani`ndan yola çikan Seagull adli odun gemisi dün gece Inebolu Limani`na yanasti.
     Bakanlik tarafindan hazirlanan ve Inebolu Limani`dan ``bitki ve bitkisel ürün ithalat ve ihracatina`` imkan saglayan yönetmeligin, 10 Subat 2009 günkü Resmi Gazete`de yayimlanarak ayni tarihte yürürlüge girmesinin ardindan, gelen ilk odun gemisini Inebolu Belediye Baskani Idris Güleç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Sedat Iseri, Inebolu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Sevki Uzun ile ithalati gerçeklestiren sirket yetkilileri karsiladi.
     Geminin gümrük islemleri Sinop Gümrük Basmüdürlügü`nden gelen 4 görevli tarafindan gerçeklestirildi.
    
     -TICARET MERKEZIYDI-
    
     Geçmiste Karadeniz`in önemli ticaret merkezlerinden olan tarihi Inebolu Limani`ndan mobil gümrük hizmetiyle ithalat ve ihracatin baslamasi ilçedeki nakliyeci esnafini da sevindirdi. Ukrayna`dan ithal edilen odunun Inebolu Nakliyeciler Kooperatifi`ne bagli kamyonlar tarafindan Kastamonu`ya nakline baslandi.
     Inebolu Limani`nin bitki ve bitkisel ürün ithalat ve ihracatina açilmasi için yaklasik bir yildir Ankara`da yaptiklari yogun temaslarin olumlu sonuçlandigini belirten Belediye Baskani Idris Güleç, ``Bu yönetmelik Inebolu Limani`na canlilik kazandiracak. Iki gün önce yine Ukrayna`dan üre gemisi limanimiza geldi. Kastamonu`daki baska bir fabrika da limanimizdan sunta ihracatina basliyor. Ancak gümrük hizmetleri Sinop Gümrük Basmüdürlügü tarafindan mobil olarak saglaniyor. Bundan sonraki çalismalarimizda Bakanlar Kurulu karariyla 1998 yilinda kapatilan Inebolu Gümrük Müdürlügü`nü tekrar açilmasini saglamayi hedefliyoruz`` diye konustu.

aa

kastamonu postasi

Eklenme Tarihi :3/5/2009 3:07:02 PM Ekleyen :kadir


yöremiz hayirli olsun gerçi kisa zaman olmus sayilir ithalat için
      mustafa görkan3/6/2009 12:02:56 AM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim