Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » 24 Kasim Ögretmenler Günü Mesaji

Sevgili Ögretmenler
Çok Degerli Meslektaslarim

Kurtulus Savasi'ndan sonra bütün enerjisini ve zamanini yeni Türkiye'nin insasina vakfeden Büyük Önder Atatürk'e basögretmenlik unvaninin verildigi 24 Kasim 1928 yilinin 81.yildönümünde, onun yaktigi egitim mesalesinin isigini yeni nesillere tasiyan tüm ögretmenlerimizin ögretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum

Bir insan yetistirme sanati olan ögretmenlik meslegi zaman zaman ülkemizin sosyo - ekonomik kosullarindan olumsuz etkilense de önemini ve sayginligini hiçbir zaman yitirmemistir. Almis oldugunuz emaneti en iyi sekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetistirmek için gösterdiginiz çaba, ögretmenlik meslegini ülkemizin en onurlu ve saygin mesleklerinden biri yapmistir.

Cumhuriyetimizin ilk yillarinda Atatürk'ün ögretmenlere gösterdigi yakinlik, toplumda bu kutsal meslege karsi duyulan sayginlik Anadolu'nun köy ve kasabalarina giden gencecik ögretmenlerin her türlü zorluga ve sikintiya katlanmalarinda önemli bir güç olmustur. Yine Cumhuriyetin ilk yillarinda sanatta, bilimde, edebiyatta, fikir hayatinda eser veren yazarlarin büyük bir bölümü ayni zamanda ögretmendiler.
Onlarin yetistirdigi ögrenciler mutlaka farkli olacaklardi.
Oldular da...
Çünkü hepsinin bir ögretmeni vardi.
Bugün de ülkemizin fikir, kültür, sanat, bilim alaninda öne çikan bütün degerlerinde bir çömlek ustasinin testide biraktigi iz gibi ögretmenlerimizden izler vardir.
     
"Basögretmen" unvanini büyük bir gururla tasiyan Atatürk bir egitimci ya da egitim düsünürü degildi. Ama egitimin sosyal degisimde ve Türk toplumunun gelisiminde oynayacagi rolü biliyordu. Ögretmenlerimiz o büyük insanin bu ülkeye ve bu ülkenin ögretmenlerine duydugu güveni, umudu bosa çikarmadilar.

Dün oldugu gibi bugün de ögretmenlerimiz Türkiye'yi çok iyi yerlere tasiyacak egitim seferberliginin öncüleridir. 20. yüzyilda yeni Türkiye'nin insasinda oldugu gibi, ülkemizin iyi yetistirilmis insan kaynagiyla 21.yüzyilda gelismis ülkeler arasinda yerini almasi da ögretmenlerimizin yetistirecegi yeni nesillerle olacaktir.

Degerli Çalisma Arkadaslarim

Ögretmenlerimize duydugumuz borcun, tipki vatan borcu gibi, insanlik borcu gibi ömür boyu tasinacak ve hiçbir sekilde ödenmeyecek bir manevi yükümlülük oldugunu biliyoruz. Ögretmenlerimizin özlük haklarini ve gelir düzeyini arzu edilen seviyeye ulastirmak çabamiza bu duygunun her zaman eslik ettigini ve her türlü zorlukta yaninizda olacagimi bilmenizi isterim.

Ögrencilerinize verdiginiz emek, gösterdiginiz özveri, sabir ve hosgörü için yetistirdiginiz bütün ögrenciler adina tesekkür ediyorum. Bu duygularla 24 Kasim Ögretmenler Günü'nü kutluyor, tüm ögretmenlerimize saglik, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

                                                                          
Nimet ÇUBUKÇU  
Millî Egitim Bakani

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :11/23/2009 11:27:11 PM Ekleyen :mustafa




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim