Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Marmaray ne zaman bitecek?

Marmaray ne zaman bitecek?
MarmarayUlastirma Bakani Yildirim, Asya ile Avrupa'yi denizin altindan birlestirecek 'in bitis tarihini açikladi..

06.01.2008 00:38

Ulastirma Bakani Binali Yildirim, yaklasik 13.5 kilometre olan Marmaray'i 2011 yilina kadar tamamlamayi hedeflediklerini bildirdi.

Yildirim, Asya ile Avrupa'yi denizin altindan birlestirecek Marmaray Projesi çalismalarinin yürütüldügü Ayrilikçesme ile Kiz Kulesi açiklarindaki tüp tünel batirilma islemlerinin yapildigi bölgeyi gazetecilere gezdirerek çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Marmaray'in, Istanbul'un en önemli projelerinden biri oldugunu ifade eden Yildirim, bugüne kadar Atatürk tünelinin 850 metre, yan tarafindaki tünelin ise 1250 metreye ulastigini söyledi. Yildirim, "Hedefimiz, 6 ay içinde Üsküdar'daki yaklasim tüneline varmak. Yaklasim tüneli de daldirma tüp tünellerine 250 metre mesafede. Dolayisiyla is bütün hiziyla devam ediyor" dedi.

Çalismalarin 24 saat devam ettigini belirten Yildirim, arkeolojik kazilardan dolayi 1.5 yil gecikme oldugunu, onu telafi edebilmek için var güçleriyle çalistiklarini söyledi.

Lastikli araçlar için ihale

Lastik tekerlekli araçlarin geçisi için yapilacak tünelin ise ihale asamasinda oldugunu belirten Yildirim, ihale kapsaminda Mart ayi içinde teklifleri alacaklarini bildirdi. Yildirim, söz konusu projenin yap-islet-devret modeliyle yapilacagini, genel bütçeden kaynak ayrilmayacagini, bu tünelle birlikte Sarayburnu'ndan Haydarpasa'ya araç geçisinin mümkün olacagini aktardi.

Yildirim, bu yilin sonuna kadar kazi islerinin bitirilemeyecegini, 2009'da da devam edecegini ifade ederek, proje tamamlandiginda Üsküdar-Sirkeci arasinin 4, Ayrilikçesme-Kazliçesme arasinin ise 17 dakikaya inecegini söyledi.

AA

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :1/6/2008 12:37:21 AM Ekleyen :_AnArchy_1903




Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim