Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Kastamonu`ya Dolmus Uçaklar Çalisacak

Tokat, Siirt, Zonguldak ve Kapadokya`ya Dolmus Uçak seferleri düzenleyecek olan Bora Jet, anlasmaya vardigi Kastamonu Havaalanina da açilmasiyla birlikte Dolmus Uçaklari indirecek. 
Ulastirma Bakanligi`nin küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava tasimaciligini içeren Dolmus Uçak Projesi, Borajet`e verilen izinle hayata geçecek. 66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçagi ile Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarina sefer düzenlemeyi planlayan Borajet`in 4`üncü uçaginin da kisa bir süre sonra devreye girmesi bekleniyor. Borajet, hava trafigine açilmasiyla birlikte Kastamonu Havaalanina da Dolmus Uçak seferleri düzenleyecek. Sivil Havacilik Genel Müdürlügü`nden(SHGM) yapilan açiklamada, küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava tasimaciligini içeren Dolmus Uçak Projesi`nin, Borajet`e verilen izinle hayata geçecegi bildirildi.

Ulastirma Bakanligi`nin küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava tasimaciligini içeren Dolmus Uçak Projesi, Borajet`e verilen izinle hayata geçecek. 66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçagi ile Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarina sefer düzenlemeyi planlayan Borajet`in 4`üncü uçaginin da kisa bir süre sonra devreye girmesi bekleniyor.

Borajet, hava trafigine açilmasiyla birlikte Kastamonu Havaalanina da Dolmus Uçak seferleri düzenleyecek. Sivil Havacilik Genel Müdüriügü`nden(SHGM) yapilan açiklamada, küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava tasimaciligini içeren Dolmus Uçak Projesi`nin, Borajet`e verilen izinle hayata geçecegi bildirildi.

Açiklamaya göre Borajet, ATR72-500 tipi 3 adet Turboprop (pervaneli) uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu tasimaciligi yapmak üzere Ulastirma Bakanligi Sivil Havacilik Genel Müdürlügü`nden "Bölgesel Havacilik Isletme Ruhsati" aldi. Asil ruhsat hazirliklarini tamamlamasi ve ilgili mevzuat kapsamindaki gereklilikleri yerine getirmesi için bir süre önce ön izin verilen Borajet, SHGM`nin yaptigi inceleme ve degerlendirmelerin ardindan 22 Nisan 2010 tarihinde ruhsat almaya hak kazandi. Yasanan bu gelismenin ardindan isletmenin, önümüzdeki 15 günlük zaman diliminin sonunda egitim uçuslari ve uçus programini tamamlamasinin ardindan uçuslara baslamasi bekleniyor.

ÜÇ ADET TURBOPROP UÇAKLA HIZMET VERECEK

66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçagi bulunan isletme Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlanna sefer düzenlemeyi planliyor. Türkiye`de Dolmus Uçak Tasimaciligi yapacak ilk isletme olan Borajet, gerçeklestirecegi uçuslarla söz konusu illeri büyük havaalanlarina baglayacak ve böylece bu illerin dünya ile baglantisi daha kisa sürede saglanmis olacak.

BIR SÜRE SONRA 4`ÜNCÜ UÇAK DA DEVREYE GIRECEK

Uçaklarinin tamamini pesin ve yüzde yüz yerli sermaye ile alan isletmenin ödemesini gerçeklestirdigi dördüncü uçaginin da yakin zamanda Türk Tesciline girmesi bekleniyor. Dolmus Uçak Projesi, küçük stol havaalanlanndan küçük gövdeli uçaklar ile • büyük havaalanlarina besleyici uçuslarin yapilmasini içeriyor. Ticaret, turizm ve sanayinin yogun oldugu yerlerdeki büyük havaalanlanna küçük gövdeli uçaklarla yapilacak çapraz uçuslar ile hava tasimaciliginin gelistirilmesi amaçlaniyor. Borajet`e verilen izin, 27 Eylül-1 Ekim 2009 tarihlerinde Istanbul`da gerçeklestirilen ve 2023 hedeflerinin belirlendigi 10. Ulastirma Surasi`nda havacilik ile ilgili alinan kararlar içinde yer almasi bakimindan da büyük önem tasiyor. Turboprop uçuslarin yayginlastirilmasi ile ilgili Sura karari, sirkete verilen ruhsatla birlikte hayata geçirilmis oldu.
 

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :4/27/2010 8:56:58 AM Ekleyen :mustafa


kastamonumuza hayirli olsun hele dolmus uçaktan baslayalimda
      mustafa Görkan4/27/2010 8:28:42 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim