Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » TASKÖPRÜ BELEDIYESI TARIHINDE GÖRÜLMEMIS BIR FESTIVALE HAZIRLANIYOR..


FESTIVAL ÖZGEÇMISI.


TASKÖPRÜ ULUSLAR ARASI KÜLTÜR VE SARIMSAK FESTIVALI

Ilçemizin tarihini, kültürünü, tabii zenginliklerini, “Beyaz Altin” sarimsagin mucize faydalarini ve M.Ö. medeniyetlere isik tutacak Efes Antik Kenti’nin bir benzeri olan Pompeiopolis Antik Kenti’ni tüm dünyaya tanitmak için Tasköprü Belediyesi tarafindan her yil Eylül ayinin ilk haftasi Uluslararasi Kültür ve Sarimsak Festivali düzenlenmektedir.

1. si 1987 yilinda Ulusal nitelikte düzenlenen festival, 1988 yilindan itibaren Uluslararasi hüviyet kazanmistir.

Dört günlük festival süresince, yerli ve yabanci halk oyunu gösterileri, sarimsak ve güzellik yarismalari, ekonomik ve kültürel konularda paneller, müzik söleni, at yarislari yöresel el sanatlari sergileri, yöresel ve geleneksel el sanatlari standlari, çocuklar için gösteri çadiri, lunapark eglenceleri, havai fisek ve isik oyunlari gösterileri yapilmaktadir.

Gelen yerli ve yabanci misafirlerimizi, Tasköprü’nün meshur konukseverligi ile agirlayip, iyi intibalarla ilçemizden ayrilmalarini saglamak, bizim için en büyük mutluluktur. Essiz güzellikteki ormanlarimizi görmek, kuyu kebabimizin nefis lezzetinden tatmak, dünyanin en kaliteli sarimsagi ile tanismak, Tasköprülünün sicak sevgi dolu yüregini hissetmek Tasköprü Uluslararasi Kültür ve Sarimsak Festivali ile mümkündür…                    


Sarimsak Festivali'ne Tarkan damgasini vuracak

Tasköprü Belediyesi tarafindan 5-8 Agustos 2010 tarihlerinde 24. düzenlenecek olan Sarimsak Festivali'ne Mega Star Tarkan damgasini vuracak.

Her yil ünlü sanatçilari misafir eden ve ülke genelinde sayili bir konumu olan Uluslararasi Tasköprü Kültür ve Sarimsak Festivali'nin programi netlik kazandi.

Festival ile ilgili açiklama yapan Tasköprü Belediye Baskani Hüseyin Arslan, Sarimsak Festivali'nde Mega Star Tarkan'i, Bengü ve Hasan Yilmaz'i sevenleriyle bulusturmayi hedeflediklerini kaydetti. Ünlü sanatçilarin konserleri ile renklenecek olan festivalde, birbirinden önemli kültür faaliyetleri de gerçeklestirilecek. Geçtigimiz günlerde festival programini açiklayan Tasköprü Belediye Baskani Hüseyin Arslan, tüm halki festivale davet etmisti. Cezayir, Ispanya, Romanya, Letonya, Karadag yabanci folklor ekiplerinin yani sira Ölüdenizli Yarenler Grubu, Sanliurfa, Hayfem ve Tasköprü Halk Egitim Merkezi Halk Oyunu Ekipleri'nin de yer alacagi festival etkinlikleri kapsaminda ilk olarak 3 Agustos 2010 günü “Çiftçiler Arasinda En iyi Sarimsak Üreticilerini Seçme Yarismasi” ve “En iyi Buzagi Yetistiricisini Seçme Yarismasi” düzenlenecek.

FESTIVAL PROGRAMI

Birinci gün saat 12.00’de festival orkestrasi, protokol ve davetlilerinin kortej yürüyüsü ile baslayacak olan festival programi halkoyunlari topluluklarinin istiraki ile tarihi tas-köprü üzerinde açilis kurdelesinin kesilmesi ile devam edecek daha sonra festival alaninda stantlarin ziyaret edilecegi birinci gün programi festival alaninda belediye baskaninin konusmalari festivale katilan yerli ve yabanci halk danslari topluluklarinin gösterileri ile gündüz programi son bulacak.
Ayni gün aksami ise aksam namazini müteakiben merkez Tas Camii’nde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari basta olmak üzere sehitler ve Tasköprü ecdadi ruhuna Mevlit-i Serif okutulacak. Bu mevlide de Mevlithanlar Adem Karabey, Ekrem Nalbant ve Nevzat Özaydin katilacak. Ayni saatlerde köprü basi festival alaninda festival orkestrasi birbirinden güzel parçalar seslendirecek ve devaminda semazen gösterileri ile birinci gün programi son bulacak.
    



IKINCI GÜN

Festivalin Ikinci gün programinda ise Tasköprü Belediye Baskaninin 13.45 düzenleyecegi Resepsiyon ile baslayacak daha sonra Tasköprü'nün Dogal ve Beseri Zenginlikleri Konulu Panel ile devam edecek panelin oturum baskani Prof Dr. Süleyman Taban ayni gün aksam programinda ise yerli ve yabanci halk danslari topluluklarinin gösterileri, festival orkestrasinin ardindan saat 21.30 Mega Star Tarkan konser ile gece son bulacak.

ÜÇÜNCÜ GÜN


Festival’in 3. gün programi ise Bisikletle Sehir Turu, Yerli ve Yabanci Halk Oyunlari Guruplarinin Gösterileri, Ödül töreni, Geleneksel festival güzellik yarismasi, güzellerin kutlanmasi ve taçlandirilmasi aksam ise Tasköprü Halk Egitim Merkezi Özel Gecesi Geleneksel Giysi Defilesi ile devam edecek olan 3. gün programi 20.30 da ki Açik Hava Müzik Söleninde sarkilar seslendirecek olan Hasan Yilmaz konseri ile devam edecek saat 22.00 de ise Bengü sahne alacak ve gece bu konserle son bulacak.

DÖRDÜNCÜ GÜN

Festivalin 4. ve son gün programi ise Agcikisi Mahallesi Kaba Yazi Mevkii’indeki Geleneksel Rahvan At Yarislari, Safkan Arap ve Ingiliz At Yarislari, 24. Festivalin Yaris Agasinin belirlenmesi ile gündüz programi son bulacak aksam programinda ise Yerli ve Yabanci Halk danslari topluluklarinin Gösterileri ve 21.30’da ki Kültür Turizm Bakanligi Türk Halk Müzigi Sanatçilarinin Açik Hava Müzik Söleni ile devam edecek olan festival bitis galasi ile son bulacak.

Internethaber

 

 

 

 

SAHIL@HABER

Eklenme Tarihi :7/31/2010 6:59:38 PM Ekleyen :ithalatci


mustafa abi pazar bende ordayim insallah
      ORHAN GORKAN8/3/2010 9:29:00 PM
 
Oh sefaniz olsun mustafa abi.ablamiz istde evde kapali kalsin sen yayla senligi konser gez dur:))))))sevgiler
      S.Demir8/2/2010 6:46:48 PM
 
Kismet olursa gidicem
      Mustafa görkan 8/2/2010 12:47:38 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim