Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Karadenizli findigin da reçelini yapti

Bartin'in Amasra ilçesinde köylü kadinlarin yaptigi findik reçelinin turistler tarafindan büyük ilgi gördügü bildirildi.

Alinan bilgiye göre, köylü kadinlar, tarihi ve turistik ilçenin girisinde kurduklari tezgahlarda yerli ve yabanci turistlere domates, salatalik, biber, patlican, findik, armut, erik ve incir gibi ürünleri satarak ev ekonomilerine katki sagliyorlar.

Çilek, ayva ve incir gibi meyvelerin reçelini yapan köylü kadinlarin hazirlayarak satisa sunduklari Karadeniz'e özgü findigin reçeli de lezzetiyle herkesi sasirtiyor.

Köylü pazarinda ürün satisi yapan Gülay Sevinç, AA muhabirine, ceviz reçelini Ankaralilardan ögrendiklerini, findik reçelini de kendilerinin düsünceleri dogrultusunda yaptiklarini söyledi.

Findik reçelinin, findigin tadindan çok farkli oldugunu anlatan Sevinç, söyle dedi:

''Evimizde yaptigimiz reçelleri yerli ve yabanci turistlere satiyoruz. Ilgiden oldukça memnunuz. Bir kez tadan yeniden aliyor. Reçelin, findik ve tat karisimindan ibaret olmadigini görüyorlar. Sadece Karadeniz disindan degil, findigin bol üretildigi Giresun, Rize gibi illerden gelenler de sasiriyorlar. Findik reçelinin tarifini istiyorlar, ama biz yöremize özgü oldugu için vermiyoruz. O da bizim sirrimiz olarak kalsin.''

Sevinç, özellikle kalp ve tansiyon hastaliklarina karsi mucize ilaç olarak gördügü ve kolesterole iyi geldigini savundugu findik ve ceviz reçelinin 250 gramini 5 liradan satisa sunduklarini kaydetti.



Paylas 

star

Eklenme Tarihi :8/18/2010 12:44:26 PM Ekleyen :kadir


Bu findik anca böyle para eder
      imam8/23/2010 3:17:40 PM
 
helal olsun ülkemin insanlarina her seye cin gibi kafalari çalisiyor birde sermaye sahiplerinin ve devletin destgini görseler daha çesit ürünler üretirler tabii aganigiyi unutmamak lazim dimi dayi oglu ozaman kim tutar bizi be .
      cemalettin yanar8/21/2010 1:08:22 PM
 
helal olsun demekki findik reçeli yersen ..on kat daha aganigi naganigi olur.
      osman gürgen8/19/2010 7:53:03 PM
 
nede olsa karadeniz insani bu tip yeniliklere herzaman açiktir
      serkan yukariçukur8/18/2010 3:46:45 PM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim