Günvakti Köyü
 Ana Sayfa
 Günvakti Köyü
 Günvakti Gençlik
 Köyümüzün Tarihçesi
 Askerlerimiz
 Hava Durumu
 Merkez Köy Imami
 Köy Muhtari
 Kavakça Mh. Imami
 ILETISIM
Günvakti Köyü Derneği
 YÖNETIM KURULU
 Tüzügümüz
 Dernek Faaliyetleri
 Etkinliklerimiz
İnteraktif Bölümler
 Resim Galerisi
 Video Galerisi
 Konuk Defteri
 Forum
 Link Panosu
 Üyelerimiz
 Firma Rehberi
Üyelik Sistemi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla   
Üye Ol - Sifremi Unuttum
Ad :
Email :
Mesajınız :
  kadir karaman
  Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimde   ......
  kadir karaman
   Tüm Islam Aleminin hemserilerimin ve dostlarimin Cuma günü mübarek olsun hayirli cumalar.hayirli bol kazançlar dilerim saglikli huzur içimd   ......
  kadir karaman
  HAYIRLI CUMALAR   ......
 » Bu gece bin geceden daha hayirli

Kur'an-i Kerim'in indirildigi ve 'bin aydan daha hayirli' olarak nitelendirilen Kadir Gecesi, bugün Ramazan boyunca okunan binlerce hatmin duasi ile idrak edilecek. Inananlarin bu geceyi firsat bilmeleri gerektigini kaydeden Diyanet Isleri Baskani Ali Bardakoglu, "Bu kutlu geceden istifade edilmesi, ancak Kur'an'a yönelmekle ve hayati peygamber kilavuzluguyla yasamakla mümkün olacaktir." dedi. Kur'an'in indigi her gönlün, Kur'an'in rehberlik ettigi her hayatin, Kadir Gecesi kadar degerli oldugunu belirten Bardakoglu, "Insan sayet gerçek manada Rabbine kul, Resulüne ümmet olabiliyorsa, insanlarin duasini alip geride hayirli isler birakabiliyorsa Allah katinda Kadir Gecesi'nden daha degerlidir. Bu itibarla, Kur'an'in insanlik âlemine inmesinden öte, onun gönül dünyamiza inmesi ve davranislarimiza yansimasi önemlidir." diye konustu.

Bu aksam kutlanacak Kadir Gecesi dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Ali Bardakoglu, pek çok hayir ve bereketi barindiran bu gecede manevi haz ve vecdin doruga ulastigini, meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne indiginin müjdelendigini ifade etti. Sel felaketiyle sarsilan Pakistan için de dua çagrisinda bulunan Diyanet Reisi, sunlari söyledi: "Zor sartlar altinda yasamini sürdürmek zorunda kalan insanlarimizin maddi ve manevi yardimlarina kosalim. Acilarina ortak olalim. Bu vesileyle Pakistan'da meydana gelen sel felaketine maruz kalan kardeslerimiz için de dua edelim, madden ve manen yanlarinda olalim."

Hz. Muhammet (sas), bu mübarek gece ile ilgili olarak, "Kim inanarak ve sevabini Yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse geçmis günahlari bagislanir." buyurmus ve bu gece, "Allah'im! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet." diye dua etmemizi tavsiye etmistir."

        Kadir suresinin 3.ayetinde bin aydan (84 sene) daha hayirli bir gece olarak bildiriliyor.Bu gece ibadetle mesgulsek bu sevabi aldikmi?Sahabe  Pey (SAS) e Kadir gecesi nezamandir? diye sorduklarinda Ramazanin son 10 gününde arayiniz buyurmuslardir.Insallah ramazanin son günlerini kadir gecesi gibi geçirir mu mücdeye nail oluruz.

Anadolu Ajansi

Eklenme Tarihi :9/5/2010 11:26:20 AM Ekleyen :mustafa


AMIIIIIN AMIIIIIN AMIIIIIIIIIIIN
      MEHMET TURNACI9/6/2010 9:45:58 AM
 
Tüm kardeslerimizin kandili mübarek olsun.Cümlemize nasuh tevbesi yaparak bir daha günah islememeye söz vermeliyiz.Ibadetlerimizin yansimasi olarak toplumda huzur ve kardesligimiz daim olsun.Nice kandilleri saglik ve afiyet içinde idrak edebilmeyi nasip eylesin rabbim.
      imam9/6/2010 2:06:43 AM
 


Adınız Soyadınız : Yorumunuz :


   Ana Sayfa    Foto Galeri    Ziyaretçi Defteri    Iletisim